![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Member
הגלגלים שלי: פיאט פנדה
|
גיר רציף כשל - מהי החלופה העדיפה
מדובר בפיאט פונטו 16V עם גיר SPEEDGEAR רציף. הרכב מודל 2005 עם 102,000 ק"מ.
טופל כל חייו במוסך פיאט מורשה בירושלים. בק"מ 40,000 /80,000 הוחלף נוזל גיר במורשה. הגיר נסע היטב ולא אותת על שום בעייה. לפתע ללא סימנים מוקדמים הרכב נתקע ולא זז והופיעה הודעת GEARBOX FAILURE. נגרר למוסך המורשה הרגיל. האבחנה חד משמעית "הגיר נשבר". הצעת המוסך - החלפה לגיר מיבוא שנסע כנראה כ - 60,000 ק"מ עם אחריות ל 3 חודשים. העלות להחלפה כולל הגיר,עבודה וה"מסביב" 7000 ש"ח ! שאלתי - למה לא לשפץ ? הם לא נוהגים אבל אפשרי. אמרתי - הגיר מיבוא חתול בשק - אם יקרוס לאחר 3 חודשי האחריות ? אולי עדיף לפרק ולבדוק . מנהל העבודה אמר שזה הימור שלי - פירוק ובחינה יעלו כסף נוסף ויתכן שלא ניתן לשפץ ואז אשלם אפילו יותר מ 7K. מצד שני יתכן שבפירוק הגיר עצמו ובחינתו יגלו תקלה שאינה כ"כ יקרה , כגון רצועה שנקרעה ואז יתוקן הגיר בעלות נמוכה משמעותית מ 7K של החלפה. מה לדעתכם כדאי ועדיף ? |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: מאזדה 3, פונטו ספייס ELX 2002, ELX 2005
|
לשלם 7,000 ש"ח (מחיר הזוי !!) על גיר שאין לך מושג מה מצבו המכני , קילומטראז' שעבר - 60,000 ק"מ ? אין לך אפשרות לבדוק זאת.
אם הינך מעוניין , ניתן להביא לך גיר שעבר שיפוץ כללי במכון גירים מקצועי +אחריות ל-6 חודשים +עבודה (פו"ה) ב-4,500 ש"ח. אם אתה מעוניין צור איתי קשר בהו"פ . יובל |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
יובל אם אתה מתכוון לתקן במוסך בכפר של בני הדודים ליד אריאל, חבל"ז. יש שם מוסך שמשפץ גירים. הייתי איתו בקשר. צריך הייתי גיר רציף לפורד פיאסטה. בפ"ת ביקשו 6000 ש"ח, והוא ביקש 2500 כולל עבודה ואחריות. לרגע התפתתי, מזל שהגרריסט שלי לא הסכים לגרור לתוך הכפר, אז ביטלתי
הבעיה מי נותן את האחריות ?. דוד.
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: מאזדה 3, פונטו ספייס ELX 2002, ELX 2005
|
דוד שלום,
ראשית , אני מבקש לציין שקראתי את כל היסטוריית הפורום והתרשמתי מאוד ממקצועיותך ומניסיונך. לגופו של עניין , כאזרח שמתגורר באריאל כמעט 30 שנה כחובב רכב מושבע וכמהנדס מכונות אני מכיר את כל ה"מוסכים" בכפרי הפלשתינים (בבידייה, במסחה )ובאיזור אריאל. אני לא הייתי מאפשר ל"חאפרים" הללו לנפח אויר בצמיגים של האוטו. המוסכניקים הללו מעסיקים ילדים בני 14 שמתגלחים לך על האוטו ומגלחים לך את האוטו. מה שלא ניתן לפרק בכוח יפורק מהאוטו ביותר כוח... במקרה דנן, מדובר על מכון גירים מקצועי מאוד שממוקם בשכם ומשפץ גירים של כל סוגי המכוניות ובכלל זה גירים של מכוניות יוקרה גרמניות.מרצדס, ב.מ.וו, אודי (גירים של Z.F) כאלו יש רבות בשכם, ברמאללה וכיו"ב. את עבודת המוסך מבצע מכונאי שגר בשכם ויש לו מוסך ליד הישוב ברקן (לא בכפר).הבחור מקצוען בכל פרמטר. יש לו הבנה וידע נרחב ומעמיק בסוגים רבים של כלי רכב (בנזין ודיזל), החל מטיפולים תקופתיים, תיקונים, ראשים וכלה באוברולים. עובד עם נשמה ועם הרבה מאוד סבלנות.אין אצלו עיגולי פינות ו/או קיצורי דרך. הכל חוזר למקום באופן מושלם, פשוט תענוג. במצב כדוגמת הספייס מירושלים, הוא מפרק את הגיר מוסר אותו לשיפוץ בשכם ומרכיב אותו חזרה. מחירי העבודה שלו "מצחיקים" בהשוואה למוסכים מורשים. אני בן בית אצלו במוסך, מבקר אצלו הרבה כולל בשבתות (קשרי חברות בנוסף לקשרים מקצועיים- הוא היחידי ש"נוגע" ברכבים שלי וברכבים של חבריי.) עובד בשיטה שלא מתחיל לטפל ברכב אחר עד שלא סיים את הקודם. שבת שלום ! יובל |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
עכשיו ברור לי שאנחנו מדברים על אותו אחד מברקן.
נזכרתי שאתה הוא זה שהמלצת ונתת לי בזמנו את מס' הנייד שלו. לא זוכר באיזה פורום. משום שאז כתבת בדיוק את אותו דבר, באותם מילים. את הפיאסטה של הלקוחה שלי, לא שלחתי אליו משום שהגרריסט שלי סירב לעבור את המחסום. אמרתי למכונאי את זה, הוא הציע שהגרר יגרור עד המחסום, והוא ישלח גרר מהמחסום פנימה. אז למעשה ירד לי החשק. אגב, הוא אמר לי שהמוסך בכפר. לדעתי, אם אתה בעסק, אין מניעה למסור לו את העבודה. בהצלחה דוד.
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| גיר רציף 7 הילוכים או 6? | chenrp | פונטו - טכני | 8 | 08-03-12 21:18 |
| ELX גיר רציף - נקישות | קפיצות | לא חלק | madmongo | פונטו - טכני | 9 | 24-10-11 02:34 |
| כמות שמן גיר רציף, | YAKOV | פונטו - טכני | 18 | 19-06-09 15:04 |
| צריכת דלק גבוהה ELX גיר רציף | hararim | פונטו - טכני | 21 | 10-05-09 21:13 |
| שאלונת קטנה!? (גיר רציף) | פורום הגראז' | 3 | 29-05-06 23:46 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד