![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פנדה דינמיק
|
פונטו s-60, הגה נתקע
שלום לכולם
אתמול כשנסעתי גיליתי שיש משהו מאוד מוזר עם ההגה. קצת נלחצתי כי אני לא יודע עד כמה המצב גרוע, מקווה שמישהו פה יודע. הרכב הוא פיאט פונטו s-60, שנת 97, הגה רגיל (לא הגה כח). בקיצור, כשהרכב בעצירה ואני לוחץ על הבלם ומסובב את ההגה ימינה, הוא נעצר בערך סיבוב וחצי עד שני סיבובים לפני הסוף. ממש נעצר כאילו הגיע לסוף. כשאני משחרר את הבלם והרכב חופשי לזוז קצת, פתאום משהו משתחרר שם וההגה ממשיך להסתובב רגיל עד הסוף. אני חושב שתוך כדי נסיעה זה לא קורה, גם כי לא הגעתי למצב שסובבתי את ההגה מספיק כדי שהוא יגיע לנקודה הזאת תוך כדי נסיעה וגם כי אם כן, לא יכלתי לדעת כי לא הרגשתי שמשהו שם נתקע. כשאני בעמידה, ממש אפשר להרגיש את הנקודה שבה ההגה משתחרר וממשיך להסתובב, גם אם הוא לא ממש נתקע. מקווה שהסברתי ברור... אם צריך להבהיר משהו אשמח לעשות זאת. מה זה יכול להיות? האם אני בכלל יכול לסוע למוסך או שצריך לגרור? האם זה משהו קטן? צירייה? פעמון? תודה מראש! |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
נשמע ששן אחת במסרק הגה נשברה.
מעולם לא ניתקלתי שהדבר קורה בגלל צירייה. מאוד מסוכן, אל תיסע גרור למוסך. דוד.
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
תודה רבה!
יש עוד דעות? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
יש מצב לתפוחי הגה גמורים או חופש החילזון ההגה
כמו שאמר דוד טיפול דחוף |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
טוב, תודה.
מזמין גרר למחר... אעדכן לאחר התיקון |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
ד"א, מישהו יכול לתת הערכת מחיר על מסרק הגה, או מה שזה לא יכול להיות?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
תגיד הגרמושקות של המסרק שלמות ?.
אם לא יש מצב שניכנס לשיניים חתיכה קטנה חצץ. גם אם זה כך מחליפים מסרק. מחיר המסרק סביב ה-350 ש"ח. תלוי מי הלקוח. לא כדאי להרכיב מחודש, משום שהמחיר זניח. דוד.
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
|
טוב, הוחלף המסרק. כפי שדוד אמר, בכלל לא הסתכלו אם נכנסה חתיכה לשם או שנשברה שן, הם אמרו שהם לא פותחים את המסרק להסתכל בפנים אלא מחליפים אותו.
הנזק הוא 380 שח על המסרק, בלי עבודה. כאמור, התיקון התבצע במוסך עדי בחדרה (מטפל שם תמיד). תודה על הייעוץ וההכוונה הנכונה! |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
|
מה זה התחלנו עם הסודות, אם לעדכן, אז עד הסוף.
![]() החברה רוצים לדעת, כמה כסף גבו על העבודה, ואם המחיר שציינת על המסרק כולל מע"מ. דוד.
|
|
|
|
#10 |
|
Senior Member
|
חס וחלילה סודות
![]() במוסך גם ביקשתי שיחליפו רצועת טיימינג כי בטיפול הקודם הייתי צריך להחליף ולא החלפתי, אז יצא יותר יקר ממה שציפיתי... המחירים בלי מע"מ: עבודות: פ+ה תיבת הגה - 1.25 שעות שזה 247 שח ה"ח רצועת תיזמון - 1.15 שעות שזה 227 שח חלקים: מסרק הגה חדש - 380 שח מיסב מותח - 112 שח חגורת תזמון - 76 שח מכסה תזמון - 95 שח אטם מכסה שסתומים 69 שח אטם שמן מתחת לסלילי הצתה 19 שח חגורה מזגן - 35 שח זה כל מה שעשו. אשמח להערות לגבי המחירים אבל אני מעדיף לא לקבל תגובות כמו "באנה אח שלי, קרעו אותך במקום 76 היית צריך לשלם גג 72". או "פ+ה תיבת הגה לוקחת בדיוק 10 דקות, חייבו אותך על 1.25 שעות, שזה גנבה" (הרי ידוע שהזמנים שהם גובים לא הגיוניים אבל קבועים מראש לא משנה כמה זמן הם באמת עובדים על זה). אז תודה |
|
|
|
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד