![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס
|
שלום חברים.
ברשותי כאמור בכותרת פיאט פונטו ספייס שנת 2001. הרכב אצלי חצי שנה, עבר טיפול גדול כשקניתי אותו כולל החלפת פילטרים, שמן, טיימינג, ועוד טיפולים שעלו לי 2,300 ש"ח. בנוסף, לפני 3 שבועות עשו לי במוסך ניקוי מצערת עקב רעידות של האוטו ומנוע שכמעט נכבה, ניקוי שאכן פתר לי את הבעיה הזו. מאז שהרכב אצלי נסעתי איתו כ-6,000 ק"מ, וכרגע הקילומטראז' הוא על 126,000 בערך. כשרק קיבלתי את הרכב, הצלחתי לנסוע איתו מעל 600 ק"מ בנסיעה שהיא בעיקר בין עירונית. כשעברתי לעיר ונסעתי רוב הזמן בעיר ופעם בשבוע 70 ק"מ הלוך ו-70 ק"מ חזור מהמרכז לצפון, הצלחתי לנסוע בערך 550-600 ק"מ לפני שנדלקה לי הנורה של הדלק. בחודש האחרון שמתי לב לצריכת דלק חריגה מאוד- תדלקתי ביום ראשון בסה"כ, ואחרי 110 ק"מ המחוג היה ב-3/4. לאחרונה הנורה נדלקת לי כבר אחרי 500 ק"מ בלבד, לפעמים אפילו פחות. אבל גיליתי משהו מעט חשוד... לפעמים אחרי שאני מניע המחוג יחסית נמוך, ואחרי כמה דקות "באורח פלא" הוא עולה מעט, לפעמים אפילו "קו" שלם במחוג. בנוסף, תמיד כשהייתי נוסע לתחנת דלק אחרי שהנורה של הדלק הייתה נדלקת, הייתי מתדלק בערך 38 ליטר לפחות. ביום ראשון, לאחר שהנורה נדלקה, תדלקתי 34 ליטר בלבד. יכול להיות שהמד דלק מזייף? ועל הדרך, שאלה נוספת... לחץ האוויר לפי הספר רכב בצמיגים של הפונטו ספייס הוא 29 מקדימה ו-28 מאחורה (PSI). קראתי במספר מקומות שכשאני ממלא בתחנות דלק למשל, כדאי למלא 2-3 PSI יותר. לאחרונה הצמיגים "לא כל כך עגולים" כפי שהם צריכים להיות, כאילו הם קצת מפונצ'רים. אז אכן מילאתי קצת יותר, 3 PSI יותר בכל צמיג. אכן הנסיעה מרגישה קצת חלקה יותר, אך עדיין הצמיגים לא "לגמרי עגולים"" (אלא בולטים מהצדדים קצת, אם אתם יודעים למה אני מתכוון). הצמיגים הם של אליאנס (ככה קניתי את האוטו מהבעלים הקודמים), החריצים לא שחוקים, אבל אני שוקל אם כדאי להחליף אותם...איך אני יודע מתי בוודאות כדאי להחליף צמיגים? ולמה מומלץ? כמה אמור לעלות בערך? המון תודה, שבת שלום ![]() אסף |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
לא אמרת איזו ספייס זו. 60 כ"ס או 80 כ"ס, ידנית או אוטומטית.
נורית הדלק נדלקת אצלי בד"כ בנסיעה עירונית לאחר 600 ק"מ, בקיץ עם מזגן אחרי 540 ק"מ. אצלי זו ספייס 60 כ"ס. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Super Moderator
מנהל
הגלגלים שלי: APESS
|
כמה ק"מ עשית שתדלקת 34 ליטר?
מציע לך אגב לתדלק שאתה מגיע לרבע מיכל, לא לחכות שהנורה תידלק. לגבי הצמיגים. אוויר ממלאים שהצמיג קר. לי יש תמיד נסיעה של כ2 ק"מ במהירות של 50 קמ"ש בערך עד למשאבה, אני ממלא 1 PSI יותר וזה בסדר. שהצמיג קר אני בודק עם מד לחץ שיש לי והלחץ עומד בדיוק על מה שצריך. תעשה את הנסיונות שלך ותראה כמה אתה צריך למלא כדי שכאשר הצמיג קר, הלחץ יהיה תקין. בכל מקרה, לאחר נסיעה ארוכה לא ממלאים אוויר. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Junior Member
|
הדגם המדויק הוא elx 16 נפח 1,250 סמ"ק אם אני לא טועה, תיבת הילוכים רובוטית רציפה. לא בטוח לגבי הכ"ס, כךש אני לא רוצה לומר סתם.
יש לציין שאני נוסע בלי מזגן לאחרונה (כי קצת קר), אין לי משקל עודף באוטו, נוסע לרוב רק עם הבת זוג שלי, אין משקל עודף בתא מטען, נהיגה זהירה בלי האצות ובלימות פתאומיות, לא נוסע נסיעות קצרות מדי של רחוב-שניים, ובקיצור באמת שנוהג בצורה חסכונית כמה שאפשר. אני אדווח בהמשך על איך הצריכה השתנתה לאחר מילוי אוויר טוב. שבת שלום ותודה
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Super Moderator
מנהל
|
זו תיבה רציפה. לא רובוטית רציפה (אין כזה דבר).
זה או רובוטית, או רציפה. ולרכב שלך יש 80 כ"ס. בכל מקרה, צריכת דלק עירונית טובה צריכה לעמוד על 13.5 ק"מ לליטר בערך. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: 500 TwinAir Sport 2012 ידני
|
את הצמיגים הייתי מחליף גם אם הם מצויינים, כי הפירמה זבל. אני בטוח שהם בולמים מאוחר מדיי, מפרפרים ברמזורים ומחליקים בכיכרות.. תקנה משהו של יצרן מוכר (ולא חברה "בת של"... ובטח שלא סיני)
בקשר לאוויר, בפעם האחרונה מלאתי אצלי 32 במקום ההמלצה של פיאט שהיא נמוכה יותר וזה שיפר באופן משמעותי מאוד את הנוחות (האוטו פחות "קורס" בבורות בכביש בעיר) ושיפר את היציבות בסיבובים מהירים (אני חוסך דלק ע"י לא להאט בסיבובים ).בפעם הבאה אני חושב שאני אנסה אפילו 34 psi, זה פשוט עשה מזה אוטו אחר... וגם ידוע שיותר אוויר משפר את הצריכת דלק, עוד לא יצא לי לתדלק מאז אבל. בכל מקרה הפונטו שלי היא דור 1 ושלך דור 2 אז אולי אצלך זה לא ירגיש כמו שאני מרגיש, אבל תנסה ותחליט..
עכשיו יש 500 TwinAir Sport 2012 ידנית אדומה הפיאטים הקודמים שלי: פנדה 2006 ידנית, פונטו 2000 60sx, אונו 1993 45s נערך לאחרונה על ידי liorwohl : 05-03-11 ב 15:58. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
צטט:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס
|
גם קומהו היום, תוצרת סין.
אני לא מתפשר על פחות מקונטיננטל\ברידג'סטון\פירלי\מישלין\דאנלופ. אצלי מותקנים אגב, מישלין אנרג'י מדהימים במידה 185\14, צמיג נהדר, שקט וחסכוני. רביעייה עלתה 1400 ש"ח. 50% כמעט יותר מהקומהו, אבל אני יודע בוודאות שהם ישרתו אותי לכל אורך ה-4 שנים שאני מתכנן להחזיק את הרכב. לפני שהחלפתי היו לי קומהו שחוקים גמורים ואליאנס "חדשים" משנת ייצור 2005 - לתפארת חברת ההשכרה שממנה קניתי את האוטו. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Junior Member
|
בוקר טוב חברים.
ראשית תודה על העצות, הערות, והארות של כולכם. לגבי הצמיגים- ניסיתי למלא קצת יותר באמת ביום שישי- 32 ו-31 מקדימה ומאחורה בהתאמה. באמת שאני מרגיש שיפור קל בביצועים של האוטו, והאמת שהרגשתי שאני יכול אפילו למלא יותר, אני אנסה את זה באמת... דבר נוסף- זה יישמע מצחיק אבל אני חושב שהמד דלק מזייף- אחרי שהוא ירד ברבע אחרי 110 ק"מ שתדלקתי, עכשיו אני ב-200 והוא בין הרבע לחצי (כמו שצריך להיות פחות או יותר...). בנוסף, קרה שהדלקתי מזגן והמחוג ירד קצת, ואז כיביתי והוא פתאום עלה. כנ"ל לגבי עליה בקטנה בכביש שמורידה את המד וכשאני חוזר למישור הוא "באורח פלא" חוזר למעלה. כנראה אני פשוט לא צריך להתרגש ממה שהמד מראה, כי הוא מציג לי נתונים לא הגיוניים בכלל. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Super Moderator
מנהל
|
לנסות לשחק עם לחצי אויר זה לא הדבר הכי נכון לעשות.
היצרן לוקח בחשבון את משקל הרכב כאשר הוא מורה לכם כמה אויר למלא. כאשר אתם ממלאים יותר ללא שום סיבה, סולית הצמיג מקבלת עיקום ולכן אתם מצמצמים את שטח המגע של הרכב עם הכביש. זה גם מפעיל לחץ מיותר על הצמיג, גם יתכן שכאשר הצמיג מתחמם והלחץ עולה הוא יכול להתפוצץ, וכמובן שזה לא בטיחותי. אם באמת מתוכננת נסיעה ארוכה עם משקל גדול יותר, קרי 5 נוסעים, או מטען מלא, אז למלא מעט יותר אויר בגלגלים האחוריים זה תקין ונכון. אם לחצי האויר הם לפי הוראות היצרן ובכל זאת הרכב שלכם צורך יותר מידי דלק, הבעיה לא בצמיגים. היא בצורת הנהיגה שלכם או בבעיה מכאנית אחרת. הצמיג זה הקשר היחיד ש הרכב שלכם אל הכביש. |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| צריכת דלק מוגזמת. פונטו דור1 שנת 2000 | r.a20 | פונטו - טכני | 8 | 17-07-10 21:47 |
| בעיה בהגה כוח בפיאט פונטו ספייס 2001 | kleinimrod | פונטו - טכני | 29 | 15-06-10 20:57 |
| הרכבזולל דלק - צריכת דלק מוגזמת!!! | Lexxxa | בראבה - טכני | 5 | 11-08-09 15:39 |
| בעיה הגה בפיאט פונטו ספייס 2001 ELX | ASI 16 | פונטו - טכני | 5 | 28-03-08 00:27 |
| בעיית התחממות בפיאט פונטו ספייס 2001 | פורום הגראז' | 3 | 22-04-07 07:30 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד