![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו 1.1 , פגו' 306
|
בעיה במחשב רכב?
היום כשנסעתי בפונטו שלי מדגם S55 במהירות של 110 קמ"ש (חייב להבליט שלא היה רעש כלשהו האוטו נסע שקט וחלק ובמהירות רגילה) נדלקה לפתע נורת מחשב לכחצי דקה.
אחרי חצי שעה שהגעתי הביתה והנחתי לאוטו לנוח במשך שעה בחניית הבית חזרתי לרכב לעוד סיבוב קטן שהייתי צריך לעשות וכשהתנעתי את האוטו אני רואה שאין אור בסקאלה עצמה,ראיתי שיש אורות רגילים באוטו ואמרתי לעצמי שאולי נשרפה הנורה בתוך הסקאלה. נסעתי פחות מ300 מטר,ותאום במהירות 60 קמש אני רואה שלגז כבר אין משמעות והטורים מתחילים לרדת אני לוחץ גז והוא לא מגיב בכלל,ונכבה...ניסיתי להניע הרכב לא מניע אבל הדיסק פועל האורות פועלים הכל פועל המצבר לא בעייתי,במיוחד בגלל שהוא חדש. האם הלך "מחשב הרכב" אלה התופעות? |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: Punto XTZ
|
יש לך פונטו דור ראשון S55.
על איזה נורת מחשב אתה מדבר? אין לך נורת CHECK ENGINE ברכב עד כמה שאני יודע, ואני יודע! כי גם לי יש פונטו דור1. יש נורת כריות אוויר (בדגם עם הכריות), נורת שמן, מצבר, בלם יד ונורה של מזרק עם כמה טיפות. אולי אתה מתכוון לנורה של ההזרקה שזאת נורה אדומה עם מזרק וכמה טיפות? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
יכול להיות זאת נורת המזרק ,נורה אדומה מין קו עם שבקצוותו שלוש קווים קטנים...
זאת שמופיעה בתחילת כל הנעה |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
גם כשאני חושב על זה לפעמים לרכב היו רגעים של חוסר סחיבה ופתאום כן יש סחיבה בבת אחת (קיק),מין גמגומים כאלו
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט פונטו
|
שלב ראשון עושה ריסט למחשב מוציא את קוטב המינוס לאחר ההוצאה מקצר עם קוטב הפלוס
ותחזיר את קוטב המינוס למקומו. לדעתי חיישן מצערת נדפק כמו כן חייב לעשות ניקויי בית מצערת ומנוע צעדים. השלב הראשון של הריסט המנוע יפעל |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Administrator
מנהלמנהל
הגלגלים שלי: אונו - פונטו - פנדה
|
הרמז המעניין פה זה שאין אורות בלוח שעונים. האם נורות הביקורת דולקות?
בכל מקרה, על הקונקטור שמתחבר למצבר יש עוד שני חוטים שמחוברים, תוודא שהם מחוברים היטב. אחד מהם מעביר מתח למחשב הרכב, וכשהוא לא מקבל מתח אז לוח השעונים מפסיק להאיר בין היתר.
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
אני יבדוק את הכל היום בצהריים שאני יחזור הביתה,אמרו לי לחכות כל הלילה ובמשך הלילה המחשב עושה ריסט לעצמו אבל בבוקר הרכב לא הניע,אני ינסה לחבר בין קטבי המצבר ,לחבר ביניהם ששתיהם מנותקים או אחד מנותק ואחד מחובר?
מה שנראה לי מוזר שכשנסעתי והבחנתי שנורת הסקאלה לא פעילה היא עדיין פעלה רק לא היה אור,זאת אומר שהיו טורים מהירות דלק וחום אבל שבאתי היום בבוקר ושמתי סוייץ וראיתי שמד הדלק ריק,חשבתי שאולי ישש חור במיכל הדלק והתרוקן הדלק אבל אז שמתי לב שגם נורת האמברקס לא פועלת זה אומר שהסקאלה כולה לא מקבלת מתח. תודה על התשובות והעזרה |
|
|
|
|
|
#8 |
|
חבר מועדון
הגלגלים שלי: פונטו 1250 3 דלתות
|
נשמע כמו חיישן קראנק ... מקרה קלאסי . תנתק את החיישן (באזור מכסה השסתומים יש נקודת חיבור בין החישן לבין צמת המחשב ) . תנתק תנקה עם ספריי קרבורטורים ותייבש .
אנא עדכן . עמית
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
|
לא היה לי הרבה דלק באוטו שמינית טנק בערך בדרך כלל אני לא מגיע לכאלו מצבים פשוט לא היה לי זמן,אז קודם כל בלי שום קשר מיליתי את הרכב עם מיכל בכמות של 15 ליטר.
ניסיתי להניע לא עזר,עשיתי ריסט בין קטבי המצבר מינוס ופלוס (ניתקתי את שתיהם וחיברתי למספר שניות ) לא עזר,חשבתי שאולי הלך האלטרנטור אז הנעתי בדחיפה ומרבה הפלא הפונטו שלי חזרה לעבודה,הנחתי את האוטו בקצה עליה כדי ללכת להתלבש וללכת לשיפוץ אלטרנטור,נכנסתי לאוטו והוא הניע כרגיל עד עכשיו אחרי 10 הנעות קלילות הכל בסדר אין לי מושג מזה היה יכול להיות חיישן הקראנק באמת,שאת זה אני לא אוכל לדעת לעולם כי הבעיה נפתרה,אבל תודה בכל זאת,דרך אגב כל פעם שיושב לידי מישהו במחשב אני מראה לו בהתלהבות איזה פרויקט פצצה עשית,פונטו יפה ביותר כל הכבוד על הידע הנרחב. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Senior Member
|
הבעיה חזרה רק שהפעם הרכב כלל לא מניע אפילו לא בדחיפה כמו שניסיתי לפני מספר ימים,האיתותים וכל הקשור לאורות לא פועל...
ניקיתי חיישן קראנק עם הטל קרבורטוק... שום דבר לא עזר,נראה לי שהפתרון היחידי הוא לצבוע את הפונטו שלי בכחול ולזרוק אותה לים...רק צרות היא עושה לי~~~ הרכב אחרי צמיגים קלאטץ מצבר שיפוץ ראש מנוע,ועוד ים דברים נמאס לי כבר להשקיע עליו... לפחות היה לכך תועלת אפילו בדלק הוא עשה לי 10 ל-1 שזה לא כזה חסכוני כמו שאומרים. אבקש המלצות....להשביט את הרכב? למכור אותו? לתקן? לקנות רכב אחר? אין לי בעיה כספית אבל מעצבן אותי כל הזמן הבעיות ברכב |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| בעיה במחשב של הרכב,עלויות... | TalMetro | פונטו - טכני | 11 | 13-05-09 16:17 |
| איפוס תקלות במחשב- ספייס 16V | dedo1 | פונטו - טכני | 0 | 10-05-09 13:42 |
| בעיה במחשב פונטו/ תיבת הילוכים | supergirl | פונטו - טכני | 1 | 16-04-09 01:43 |
| איפוס כרית אוויר במחשב | itai182 | פונטו - טכני | 7 | 22-09-08 18:20 |
| בעיה מוזרה במחשב דרך ובמחשב רכב (ELX 2001) | פורום הגראז' | 12 | 16-07-07 23:35 | |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד