![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#11 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו SX75
|
אם כבר בחלקים תחליפים עסקינן,
מה בנוגע למסנן שמן תחליפי? במהלך שיפוץ ראש המנוע החליפו לי את פילטר השמן, ומאז בכל הנעה נורת השמן נשארת דלוקה למשך שניה וחצי. הבנתי שזה נובע מכך שבפילטר חליפי אין שסתום אל חזור, ולחץ השמן יורד בכל פעם שמכבים את המנוע, ונבנה לחץ מחדש בכל הנעה. האם הדבר מזיק למנוע ובאיזה מידה? מה העלות של פילטר שמן מקורי והיכן ניתן לרכוש בבאר שבע? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
מסנן שמן מקורי
תוכל לקנות מסנן שמן מקורי (וגם חלפים אחרים) במוסך מורשה היבואן:
www.fiat.co.il/heb/services.aspx?area_id=4 בברכה - רפי לין
|
|
|
#13 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
מסנן שמן מקורי ניתן לקנות כמעט בכל חנות חלפים.
לא בכל מסנן חליפי אין שסתום. אם לא נשמעים בשניה וחצי לאחר ההנעה תיקתוקים מהמנוע, לא יגרם נזק. אבל אם אתה רוצה להיות בטוח, החליף מסנן. במכוניות שהמסנן מורכב עם הפתח כלפי מעלה, לא צריך שסתום. בפיאט צריך. דוד.
|
|
|
|
#14 | |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: ניסאן קשקאי, סניק
|
צטט:
אם הסליל מקוצר למינוס וזה לרוב מה שקורה לקויילים האלו להם, הצילינדר "החיובי" ימשיך לעבוד וצילינדר "השלילי" לא. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
לא מסכים איתך.
אתה טוען שיש סליל מישני אחד לשני צילינדרים. אם הוא מקוצר למינוס, לא יעביר ניצוץ בשני צילינדרים. זכור שקוייל הוא למעשה שנאי. דוד.
|
|
|
|
#16 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: ניסאן קשקאי, סניק
|
מה לעשות אבל זהו המבנה של קויל לשני צילינדרים...גוף המנוע הוא זה שסוגר את המעגל ולכן אם הקוייל במעגל המשני שלו יהיה מקוצר לגוף עדיין יהיה ניצוץ אך רק לצילינדר אחד.
כאשר המערכת תקינה, הניצוץ בצלינדר אחד קופץ בין האלקטרודה המרכזית לגוף המצת (החיובי) ובשני מגוף המצת לאקלטרודה המרכזית. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו SX75
|
קניתי קויל תחליפי ב-100 ש"ח והבאתי למוסכניק להרכיב.
עם הקויל החדש המנוע בכלל לא הניע. המוסכניק אמר שחוטי ההצתה פגומים גם הם. וקניתי חוטי הצתה ב-80 ש"ח והמוסכניק החליף. כרגע אני עם חוטי הצתה חדשים והקויל הישן. עדיין צריכת הדלק הממוצעת גבוהה מאוד, אך יש שיפור קטן מאז החלפת חוטי ההצתה (ייתכן והשינוי נובע מאופי נהיגה יותר מאשר מהחלפת חוטי ההצתה) הצריכה הממוצעת לפני החלפת החוטים הייתה 7.25 ק"מ\ליטר ועכשיו היא 7.65 ק"מ\ליטר. המוסכניק אמר לי ללכת לחשמלאי שיבדוק לי מה הבעיה במערכת ההצתה. החלטתי קודם לעשות כמה בדיקות בעצמי: כשהמנוע מונע ניתקתי חוט הצתה אחד בכל פעם. בניתוק של אחד מהם, לא רק שהמנוע לא התרגש מהניתוק, אלא בכלל לא היה ניצוץ בקויל. האם באמת צריך חשמלאי בשביל לפסוק מה הבעיה או שניתן להאשים את הקויל באופן אוטומטי ? |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| שוב לא סוחב וצריכת דלק גבוהה + מתחמם, פתרון? | 0r3n | פונטו - טכני | 23 | 20-05-11 03:55 |
| צריכת דלק - גבוהה? | komoto | פונטו - טכני | 12 | 03-12-10 03:25 |
| צריכת דלק גבוהה מאד | elad1000 | פונטו - טכני | 39 | 06-10-10 01:14 |
| צריכת דלק גבוהה | s_nadav | פונטו - טכני | 26 | 01-04-09 15:37 |
| צריכת דלק גבוהה לאחר ראש מנוע ! | Rotem | פונטו - טכני | 5 | 23-03-09 23:53 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד