צטט:
במקור פורסם על ידי davidka
ציטוט:
בעניין האיטיות - אני חושב שזה לא כמות השימוש, אני פותח את שניהם תמיד דבר ראשון שאני עולה לרכב, אני חושב שהוא לא מקבל מספיק מתח שכן אם הם מחוברים בטור אז הצרכן הראשון זה החלון של הנהג (עובדתית כאשר תעלה את שניהם במקביל החלון נהג יהיה מהיר יותר - או לפחות ככה זה אצלי)
תחשוב בהיגיון... שני צרכנים שאמורים לעבוד אינדיבידואלית מחוברים בטור...?
מה בדיוק יקרה כשתסגור מעגל באמצעות אחד המפסקים? שניהם יעבדו יחד!
בכדי לאפשר עבודה בלתי תלויה אחד בשני, אתה חייב לחבר אותם במקביל.
בצורה זו מפל המתח על כל מנוע נשאר קבוע 12 וולט ושניהם יכולים לעלות יחד או לחוד בלי תלות אחד בשני.
בעת חיבור צרכנים זהים בהתנגדותם בטור, מפל המתח עליהם יהיה חצי, כלומר 6 וולט... מיותר לומר שהמנועים שמתוכננים לעבוד ב 12 וולט - בקושי יזוזו - ובכל מקרה יעבדו יחד.
בקיצור, המנוע הימני מתאמץ כי הגומיה שנמצאת משני צידי החלון (ושהוא רץ בתוכה) מגיעה עד לאמצע הדלת בערך והיא מתמלאת אבק. קח ספריי סיליקון עם צינורית, תתיז לתוך הגומיה כמות יפה שתחלחל עד למטה - בשני הצדדים. כשתסיים, אשמח לשמוע מה קורה עם החלון.. 
|
אין לי מושג למה הוא מתאמץ אבל הוא לא מהיר כמו החלון של הנהג... מה שכן כתבתי את ההודעה חצי ישן ואתה צודק לגמרי... לא יודע למה איבדתי קצת את עצמי חח
עריכה: ייתכן ולא צדקת במאה אחוז, איך תסביר שכאשר אני מרים את חלון שליד הנהג לבד הוא עולה מהר וכאשר אני מעלה את שניהם יחדיו הנהג עולה מהר יותר?
על פניו נראה כי ייתכן והם מחוברים בטור וכי המתח על החלון נוסע קטן יותר מה שאומר שבהנחה והם בטור ההתנגדות של הצרכני לפני החלון נוסע גבוהה משל החלוון נוסע
ולא הגיוני שזאת הגומיה שכן כשהחלון עולה לבד הוא עולה מהר יותר (לפחות לא הכלח באשמת הגומיה)