|
אז ככה אני מתייחס כאן לפונטו דגם 8 שסתומים 60 כ"ס אין לי מושג אם שווה לדגם 16V .
דבר ראשון יש לשחרר את הקליפס נעילה שנמצא בחזית דוושה בחלק העליון, יש ללחוץ את שתי הנועלים של הקליפס אחד כלפי השני ואז לדחוף פנימה לשחרור.
לאחר מכן יש צורך לפרק את המצבר +בית מצבר שלושה ברגים בתחתית 13 מ"מ, שלב הבא לפתוח שני ברגים שמקבעים את המשאבה לדופן תא מנוע מעבר לדוושות מפתח 10 מ"מ , המשאבה נמצאת מתחת לבוסטר יש גישה מעט קשה. לאחר מכן אפשר לחזור לתא נוסעים ולשחרר את בוכנת המשאבה מהקליפס "ישנה גם כיפת טפלון בין כדור בקצה הבוכנה לדוושה, לעבוד בעדינות כל החלקים מפלסטיק לא לשבור"
עכשיו יש לשחרר צינורית שמן בין מיכל שמן בלמים לחלק עליון של משאבה ולסתום את הצינור כדי לא לאבד את כל השמן. שלב הבא יש לשחרר צינור שמחבר בין שתי משאבות מצמד ע"י שחרור קפיץ נעילה בעזרת מברג קטן. זהו עכשיו יש להרכיב את המשאבה החדשה בסדר הפוך להרכיב את הדוושה בתא הנוסעים, שימו לב שמרכיבים את הקליפס וכיפת טפלון למקום. לאחר מכן יש לבצע שחרור אויר "צריך שני אנשים" מבורג אלן במשאבה תחתונה ע"י פמפום מספר פעמים ושחרור שמן. יש להוסיף שמן חסר במיכל שמן בלם (DOT 4).
להרכיב את המצבר בחזרה, להניע את האוטו בניוטרל, ללחוץ על המצמד ולנסות להכניס רוורס כדי לראות שהמעבר חלק ואין חריקות. במידה וכן, כנראה לא שוחרר כל האוויר מהמערכת, יש לחזור על הפעולה.
זהו, שיהיה בהצלחה!
מצורף קובץ עם מעט הסברים ויזואליים שיעזרו לכם להבין על מה אני מדבר.
העבודה עורכת כשעה וחצי, חשוב לעבוד בצורה מסודרת בכדי לא להיקלע למצבים לא נעימים.
המשאבה החדשה משפרת בצורה ניכרת את התחושה במצמד.
|