צפה בהודעה יחידה
ישן 30-11-09, 11:14   #15
mishel27
Senior Member

האווטאר של mishel27

הגלגלים שלי: HGT
אני באמת לא מבין את הצורך של כל בעלי הפיאט להתגונן כל הזמן מפני העדר. אני כבר רגיל לשמוע אנשים מזלזלים ברכבים אירופאים ומעדיפים לקחת רכב רוטט עם חצי כוכב בטיחות, בלי ABS או כריות אוויר רק בשביל להמשיך ולזרום עם העדר. הרי זה תמיד יהיה ככה, סטיגמות לא ישתנו. לפעמים כשממש משעמם בעבודה, אני גורם לאנשים בדרך ההפוכה לגרום להם שגם היפני עושה בעיות.

נכננס אליי לחנות מוסכניק פרטי, ראיתי שהגרנד לאונה שלו שמורה בטרוף עם ק"מ נמוך, השיחה זרמה על רכבים.
הוא שאל אותי מה אני יש לי, הצבעתי על הפונטו שלי, כמובן התגובה המזלזלת לא איחרה לבוא. המוסכניק עם הרכב ה"מושלם" מיהר לקטול ולהכליל את כל רכבי פיאט, המסקנה "פיאט זה לא רכב". כמובן שתוך כדי השיחה הוא לא מפסיק לשבח את הגרנד לאונה 95 כמה שהיא 0 תקלות. לידי היו עוד כמה חברים לעבודה , אמרתי נעשה למוסכניק קטע. ניגשתי אליו ואמרתי לו, אתה צודק, אני ממש מצטער שרכשתי את פיאט, באמת עושה המון בעיות, המסוכניק מבסוט, אני ממשיך לזרום איתו ולשבח לו את הרכב. תוך כדי השיחה אני מעלה אפשרות שאני אמכור את הרכב וארכוש את שלו, אמרתי לו תספר לי קצת מה היא עברה, במידה ומתאים לי, אני אשלם 4 מעל המחירון.
הענייםשל המוסכניק נפתחו, והינה, רכב שאצלו רק שנתיים, הוא התחיל לשפוך את כמות העצומה של התיקונים שהרכב עבר, לא מפסיק להתפאר על כמות דברים שהוא החליף ברכב, אמרתי לו, הרכב אצלך רק שנתיים איך הגעת למצב שאתה החלפת כל כך הרבה דברים, ואז גם הגיעו תירוצים "זה לא רכב חדש" , " זה טוב בשבילך, החלפתי הכל, לך נשאר לשים דלק ולנסוע".
כמובן איך שבעל הרכב שמע שאני מעוניין לרכוש את הרכב הישן והמעפן שלו, ישר שפך את כל הטיפולים והוצאות.
בסוף השיחה שאלתי אותו "קטלת בלי סוף את פיאט והשווצת כמה שהרכב שלך 0 תקלות ולבסוף החלפת הכל ברכב ?!" הוא התחיל להתעצבן, תשאר עם הפיאט שלך, אתה קשקשן לא רציני.

אותו דבר עשיתי לבעל כריזמה (כן , אני נהנה להשתעשע בעבודה), איך שאמרתי לו שאני מעוניין ברכב לא הפסיק המוכר להתפאר בכמות הדברים שהחליף ופתאום ה 0 תקלות הפך ל בלאי טבעי, זה לא רכב חדש.

לסיכום:
אז נכון, יש רכבים יותר רגישים, יש רכבים יותר סלחניים ופחות סלחניים. בכל רכב יש את המחלות שלו, לא קיים רכב שלא עושה בעיות או לא מתקלקל. כל רכב יפגין אמינות אם טופל כראוי, וכמובן שבכל כלל יש יוצא מן הכלל, תמיד יהיו כאלו שיפלו על איזה פגם ביצור וימהרו להכליל את כל החברה ולהשמיץ. גם בטיוטה או במזדה אפשר ליפול מאוד חזק. אבל בסה"כ כל עוד מקפידים על שמירה על הרכב, הרכב ישמור על הכיס.
הביטוי הישראלי המוכר ביותר "שים דלק סע" מצליח להרגיז אותי בכל פעם מחדש .
ככה זה בארץ שלנו, כל אחת מתפאר בקאקי שלו ודואג לקטול את הקקה של האחר.
אני מאוד מקווה שיום אחד בעלי הפיאטים לא יצטרכו להתגונן ולהתחיל לספר סיפורים על מוסכים מורשים, פלאגים מקוריים וסיפורי פארפלו למינהם.

נערך לאחרונה על ידי mishel27 : 30-11-09 ב 11:18.
mishel27 מנותק   הגב עם ציטוט