האמת שנראה שהשרשור נפתח כדי שנתווכח עם עצמנו...
אף אחד אינו יכול להכריע ב"סוגיה",אין תשובה אחת לשאלה מי טובה יותר,מה פירוש "טובה יותר"? מה סדר התכונות הנדרשות לפי החשיבות?
לא לשכוח שסקודה נרדמה למשך המון שנים ולא עמדו לרשותה התנאים והאמצעים שעמדו לרשות יצרנים מחוץ לגוש הקומוניסטי. לא ניתן שלא להתפעל ממה שקרה לסקודה תוך פחות מעשור!
לא לשכוח שבתוך קונצרן פולסוואגן יש "חלוקת תפקידים" וההחלטה מה לייצר אינה של סקודה בלבד.
פיאט תמיד הייתה חופשיה להמציא מה שרצתה,גם ממשלת איטליה לא הצליחה לעצור אותה,פיאט היא בראש הקונצרן הנושא את שמה,השוק האיטלקי ופתיחותה של איטליה למערב מציבים את פיאט לכל אורך השנים מאז מלחמת העולם השנייה בעמדה אחרת ושונה מזו של סקודה.
אסור לשכוח שלצד הברקות מדהימות היו לפיאט (הרבה!) כשלונות צורבים.
לכל אחד מהמותגים יש יתרונות,לכל אחד יש גם חסרונות.
הייתי בעלים גאה של המון פיאטים,חלקם נרכשו חדשים,חלקם לא (850,124,124 ספורט,124 ספיידר,127,ריתמו,אונו,פונטו) והיו לי גם רכבים מהקונצרן (אלפטה,אלפא ספיידר,לנציה פריזמה,לנציה תמא).
היום אני בעלים גאה של סקודה אוקטביה.
מה לומר? ברמת המחיר המקבילה אין תחליף לאיכות הבניה וההרכבה של סקודה,הרכב מתוכנן בצורה חכמה ביותר (אגב-זה גם צד חזק של פיאט),האמינות מעולה ומעבר לכל סטנדרט אירופאי והנוחות עולה גם על המקבילות הצרפתיות שחלקן איבד תכונה זו..
מצד שני,לסקודה אין את ה-500...
אז מי טובה יותר?
אסטון מרטין....