צטט:
במקור פורסם על ידי stio
במנוע דיזל אתה יכול לזנק ע"י שחרור מצמד איטי והרכב יחל להתקדם לבדו ואז אתה מוסיף את הגז וממשיך לשחרר את המצמד, אבל ברכב עם מנוע בנזין אתה יכול לשכוח לחלוטין מכל הנ"ל. ברגע שתעשה כך המנוע יכבה מיד.
|
זו הפעם הראשונה שממש אין לי מושג מאיפה הגעת למסקנות הללו!
מעולם, מעולם(!) לא השתמשתי בבלם יד לזינוק עם רכב ידני, גם לא בעליות חדות מאד. שימוש בבלם יד הוא מיותר לחלוטין לכל אדם בעל מעט רגש וקורדינציה. אני עם האונו בזמנה של האקסית הייתי מזנק כל עליה ביקנעם פשוט עם חצי קלאץ' וזהו.
רכב דיזל מתקדם עם חצי קלאץ' ובנזין לא?!
שוב, מאיפה זה הגיע?
נסעת פעם בקנגו?! תנסה להרים חצי קלאץ' בלי ללחוץ על דוושת הגז - הרכב כבה במקום.
לעומת זאת בכל רכב בנזין ידני שנסעתי ועדין נוסע לפעמים (של חברים) - אין שום בעיה לצאת לגלישה ע"י הרמה של חצי קלאץ' בלבד בלי אף נגיעה בגז.
לפותח השירשור:
אכן, אתה פשוט מעביר לD ונוסע רגיל. יש הנוהגים (וכך צריך בעיקרון) להרפות מעט מהדוושה בזמן העברת ההילוך, מכיוון שכמו שCAVEMAN ציין לך - זהו גיר ידני רגיל לכל דבר, וכמו שבגיר ידני אתה לא מחזיק את הגז לחוץ בזמן העברת ההילוך - אז גם כאן אותו הדבר.
אכן, הרכב מתדרדר מעט (ברכבים חדשים עם רובוטי, כבר פיתחו מערכות למנוע זאת, סתם לידע כללי לעתיד). פשוט צריך להגיב במהירות - שיחררת בלם? מיד לעבור לדוושת הגז. 2-3 ימים נסיעות עם הרכב ואתה תתרגל.
האופציה של ה"טיפטרוניק" (ה"חצי אוטומט") מאפשרת לך שליטה ידנית בהילוכים. לאחר שהסטת את הידית שמאלה, דחיפה מעלה תעלה הילוך ודחיפה מטה תוריד הילוך. פיצ'ר נחמד שמאפשר לך לנהוג על הרכב כמעט כמו בידני. לא אמור להיות שינוי בתצרוכת הדלק עקב כך (אלא אם תחליט לנסוע 100 על הילוך 3 שבמצב D הוא כבר היה מעביר ל5).