צפה בהודעה יחידה
ישן 08-07-09, 17:06   #10
stio
כתבנו בצפון

הגלגלים שלי: :
צטט:
במקור פורסם על ידי דניאל_חיפה צפה בהודעה
כמה שאלות לפני שאני רוכש לי אחת:
1)ביטוח לנהג בגילי מישהו יודע מניסיון כמה יעלה?
חובה כ- 2200 ש"ח, צד ג' ללא שמשות, גרירה ורדיו דיסק כ- 700 ש"ח. עם הנ"ל תוספת 300 ש"ח.
2) האם 4k הוא סכום ריאלי לרכישת אונו במצב טוב או שאני אופטימי מידי?
סכום ריאלי לחלוטין.
3)לגבי סכום הרכישה וסכום הביטוח אני כלל לא דואג אלו קבועים מראש, מה שמדאיג אותי זה התיקונים שהרכב דורש, בעיקרון שמעתי שאונו זה רכב אמין ושפותחים מכסה מנוע רואים רצפה ושכל מכונאי יודע לתקן אותה ויש לה חלפים בשפע, השמועה נכונה?
השמועה נכונה, אך בד"כ הרכב נכנס למוסך מידי פעם- קצת מעצבן.
4)שכן שלי עשה ראש מנוע לאונו ב2k עבדו עליו או שזה באמת המחיר?
יכול להיות שזה המחיר במוסך מורשה, במוסך לא מורשה המחיר זול יותר.
5)טיפולים שגרתיים, אשמח לקבל כל מיני פירוטים על האחזקה דברים שנורמלי להחליף,
למשל עם הולך: מצבר, צמיגים, קלאץ', 10kmאלף, וכל דבר שהוא שגרתי, אשמח לשמוע מספרים קצת.
מצבר 60 אמפר כ- 600 ש"ח, צמיגים כ- 400 ש"ח ליחידה, מצמד כ- 700 ש"ח, טיפול 10 כ- 600 ש"ח.
6)הרכב מיועד לשנה יותר נכון 10 חודש פחות או יותר, מתחילת י"ב ועד תחילת הגיוס, כמה בהערכה שלכם כדי לי להשאיר בצד לתיקונים? 3k יספיק או ששוב אני אופטימי?
בין 3000 ל- 7000 ש"ח לתיקונים וטיפולים בלבד. תלוי על איזה רכב תיפול.
8 ) במידה והרכב במצב טוב ואני מתחזק אותו הוא ייסע לי מרחקים על כביש מהיר, או בקצרה הייתה ממליצים לרדת איתו לטבריה\אילת או שאוטובוס עדיף?
לטבריה אתה יכול לנסוע- זה מאוד קרוב (חצי שעה/ 40 דק' מיוקנעם), לאילת לא הייתי ממליץ בשום אופן. הרכב לא נוח לנסיעות ארוכות ולא בטיחותי- סע באוטובוס או תשכיר יונדאי גטס/ פיאט פנדה למשך הבילוי.
9)הכי הכי הכי חשוב, מה לבדוק שהולכים לראות אונו?
לבדוק מפלס שמן מנוע, שאין בועות על מדיד השמן, שאין טחינה ברדיאטור, שאין רעשים בנסיעה ובעת פניות, שלא יוצא עשן לבן/ כחול/ שחור מהאגזוז.

בעיקרון אני רוצה לדעת כמה עולה בממוצע לשנה להחזיק את הרכב הזה על מנת לדעת עם אני יכול להתמודד עם זה או לא.
היו שנים שעלה לי 7000 ש"ח, והיו שנים של 700 ש"ח (ללא דלק, ביטוח, טסט וכ'), כך שהכל עיניין של מזל.
צטט:
שמתי לב רק עכשיו שלא עשיתי 8.

עשית 8, יש באג בפורום. קוד הסמיילי זהה לקוד ה- 8, ולכן הוא התחלף.

1)בקשר לשאלה 1, אני די בקיא בנושא ויודע שגם עם היה אפשרות למקיף לא הייתי עושה, אבל איפה אתה ממליץ לבטח? (ישיר או סוכן) וד"א הסכום שהצעת נמוך מידי אני חושב הטווח מחירים היום הוא בסיבות ה4-4.5k
אצל מי שאתה סומך עליו. האונו היתה מבוטחת אצל סוכן, הפאביה בחברה ישירה. הסוכן בד"כ מטפל מהר יותר בתביעה.
4)האם אפשר לעשות העברת בעלות לפני גיל 18?
כן.
5)נוזל קירור מקורי של פיאט, אם לא השתמשו בו כל ה14-16 שנה שהרכב על הכביש זה באמת ישנה עם פתאום אני יתחיל להשתמש בו? או שאני סתם יזרוק עליו כסף? (וכמה?)
אם לא השתמשו עד עכשיו- אל תשתמש. האונו לא רגישה לשימוש בנוזל קירור לא מקורי, במידה והנוזל שאתה שם הוא איכותי (פרסטון איכותי. בחיים לא שמתי פראפלו) אז לא יקרה כלום.
צטט:
נ"ב
עדיף אונו קרבורטור או הזרקה?
מבחינת צריכת דלק ועלות התיקונים מה עדיף שמדובר באונו?
מבחינת צריכת דלק עדיף את ההזרקה, מבחינת עלויות תיקונים עדיף את הקרבורטור.

נערך לאחרונה על ידי stio : 08-07-09 ב 17:09.
stio מנותק   הגב עם ציטוט