![]() |
תקלות בפונטו ספייס ELX - 2005
בוקר טוב לכולם,
האוטו המדובר (והאהוב) הוא פונטו ספייס 2005 אוטמאטית - 72000 ק"מ - בדיוק יצא מטיפול 80,000 אצל שמשון לפני שבוע וחצי. לפני שבוע היה פתאום צפצוף של תקלה ממחשב הרכב במהלך נסיעה, שנעלם מיד - והשעון והתאריך אופסו (כאילו ניתקו מצבר). לפני יום יומיים שוב, צפצוף מוזר, כמה התרעות לא קשורות (נורית של נעילת הרכב נדלקה, ואחריה גם ההגה ללא קשר) - כיבוי והתנעה מחדש פתרו את שתיהן. הבוקר חברה שלי ניסתה להתניע והוא סרב בהתחלה, אחר כך ניאות להתניע אבל כתב מגוון תקלות (גיר, ומנוע - מה שלא נראה לי סביר, שניהם במצב מצוין ואחרי טיפול). היא כיבתה אותו ולקחה אוטובוס... בקיצור, לי יש הרגשה שכל הסיפור קשור למצבר - או מגעים רופפים, או מצבר חלש (אני לא זוכר מתי הוא הוחלף, האוטו אצלי רק חודשיים וחצי, אני אבדוק מה רשום כשאגיע הביתה). מה דעתכם? מי יכול לייעץ לי מה לעשות? אם הוא בכל זאת מניע, האם יש בעיה לנסוע איתו? תודה, דניאל |
תקלת מצבר וכו'
גש למוסך לבדיקת המצבר ומגעיו וכן לבדוק אם במקרה כבל הארקה ראשי של המצבר אינו חופשי בחיבורו אל המרכב (בודי) או אל המנוע/תיבת הילוכים.
עיקר חשדי נופל על המצבר. בברכה - רפי לין :) |
תודה!
מספר שאלות:
1. האם יש צורך לנסוע עד למוסך שמשון בשביל דבר כזה? או שיש מוסך/חשמלאי מומלץ באיזור ת"א (אני גר בביצרון, ליד יד אליהו ולא רחוק מיצחק שדה/המסגר) 2. בהנחה שהאוטו יניע, האם מסוכן/יכול להזיק לנסוע איתו? 3. איך נראה כבל ההארקה? מאיפה הוא יוצא, ולאן הוא מתחבר? 4. אם אכן נגמר המצבר, איזה מצבר צריך לשים? כמה אמפר? מקום מומלץ? (אני מתכנן להחליף צמיגים ושמעתי שצמיג ישיר (המומלצים, ושם אני מתכוון להחליף צמיגים) מוכרים גם מצברים, זה בסדר שם?) תודה רבה על העזרה, ואני מקווה שזה יסתיים במצבר ותו לא.. דניאל |
מצבר וצמיגים
לבדיקת ורכישת מצבר פנה אל "פזרון" שברח' קרליבך 15 ת"א (מאחורי הבניין),
טל' 03-5615558 ובקש את אלישע או את עובדיה ותקבל גם הנחה יפה למצבר אם צריך להחליפו. כבל הארקה (מינוס) יוצא מהמצבר ויורד למטה אל המרכב (בודי) וממשיך הלאה אל המנוע/תיבת הילוכים. צמיגים כדאי יותר (זול יותר וטריים יותר) לרכוש אצל "צמיגי אנטון" שברח' יפת 88 יפו, טל' 03-6828584 או 03-5184353 והם פועלים 7 ימים בשבוע עד שעות הערב המאוחרות. בברכה - רפי לין :) |
שוב תודה!
שאלה אחרונה, איזה מצבר צריך/מומלץ לפיאט פונטו ספייס, למקרה שאצטרך להחליפו? ומה אמור להיות המחיר?
ממש תודה! דניאל |
הגעתי אל האוטו...
והוא עדיין מתעקש שיש תקלה במנוע, ובגיר.
האם פשוט לבקש שיגררו את האוטו לשמשון כדי שיבדקו את זה? או לסמוך על זה שזו ככל הנראה בעית חשמל ולנסוע לבדוק את המצבר? החיבורים נראים לי בסדר, ואת כבל ההארקה לא הצלחתי ממש לראות כיוון שהיה חושך (וגם את התאריך על המצבר). מה לעשות? תודה, דניאל |
צטט:
לא זול, באיזור ה 1000 ש"ח כמודמני. |
שנפ דגם 63. 50 אמפר באריזה קטנה במיוחד לפונטו
לפני בדיוק שנה קניתי אצל פיזרון מההמלצה של רפי, מחירו המקורי היה 1250 ש"ח ! ברגע שאמרתי את משפט הקסם : רפי לין שלח אותי ממועדון פיאט, המחיר ירד ל 770 מומלץ בחום |
שנפ כזה יש גם בפונטו שלי, והוא בן חודש וחצי. 600 ש"ח, לא זוכר היכן.
|
מחירי המצברים ירדו מאוד בתקופה האחרונה. הוא אמור לעלות סביב ה-600 ש"ח
|
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 20:13. |