![]() |
רגע היסטורי. אבא377 הגיע לשמשון.
למי שיצא לקרוא מעט את דבריי או לחילופין לשמוע מפי על אבא שלי בוודאי יתקשה להאמין.
אפללו, שמכיר את אבי מימים ימימה יעיד על כך. אבי, גדול הספקנים במזרח התיכון, אדם שמבין המון במכונאות, שסמך על מוסכים וגילה שהם לא כ"כ אמינים הסכים לנסוע לשמשון!. לאדם ממוצע ישמע הדבר כמשהו שגרתי, לא למי שמכיר את אבי. לא הייה רכב (לפני עידן המחשבים) שהוא לא הצליח לתקן. מווספות, רכבים פרטיים, אוטובוסים, משאיות, טרקטורים ומה לא. מבחינתו- לשלם כסף למוסך על עבודה זה בזבוז מיותר של כסף. להוציא כסף על חלק מקורי זה בזבוז ("הכל אותו דבר"), בטח ובטח לשלם כ-200 ש"ח לשעת עבודה. אבל! לאחר שביקרנו אצל שמשון, אבי הודה והתוודה שהוא לא ציפה לדבר כזה. מוסך נעים ושקט, עובדים מקצועיים, יחס מסביר פנים ו"צ'ופרים" על הדרך. (בדיקה ותיקון של כל האורות ברכב, בעיית מינוסים. לא משהו מסובך לתיקון אך משהו ממש ארוך ומעצבן לעשות.) טיפול גדול- שמנים, פילטרים, נוזל קירור (שבדרך "הצלנו" את המנוע. צינור עודפים סתום. היה יכול להוביל להתחממות ולראש) פלאגים, וכו'. על פילטר המזגן היה 3/4 קילו עלים ו3 ליברות אבק. בדרך חזור ההבדל הורגש. ראינו ב-LIVE איך נראה מנוע לא מטופל, שלא הוחלף שמן ופילטר (או שהוחלף לאיכות ירודה) וראינו את הנזק שנגרם מהזנחה. (כ-7000 ש"ח) קיבלנו הסבר על גל ארכובה טבול ומרוסס, מה ההבדל בניהם וכיצד להמנע מתקלות. לסיום, קיבלנו צרור ברכות ואיחולים לשקט ושלווה באיזור הדרום המוכה. בקיצור- אם יש מתקפה בעזה, מדינה ערבית (מצרים) מצדיקה אותנו ואבא שלי הגיע לשמשון- המשיח חייב להיות בדרך :) רענן עד, הוא ראה את אבא שם. אני חייב לציין בדרך חזור אבי החל לחזור לעצמו. (מה? 50 ש"ח לפלאג? מה מיוחד כ"כ בפלאג? אני בטוח שכל פלאג יתאים וכד'):) אמנם עלות הטיפול, עם כל מה שתוקן\סודר\ הוחלף וכיו"ב הייתה כ-1000 ש"ח, אך אני חייבתי את אבי ב-300 ש"ח "השתתפות עצמית" :) בסופו של דבר, אחרי שכל הדרך הוא הסביר לי למה מוסך מורשה זה סתם "לזרוק כסף", בבית הוא הודה בפני אמי שככל הנראה הוא ימשיך לטפל שם. זה השלב שנשות הפורום צריכות להפסיק לקרוא ככה אנחנו, הגברים. כולנו חכמים, כולנו נבונים, כולנו יודעים את התורה כולה. עד שהאישה נכנסת לתמונה. איש אחד, יותר זקן ממני אמר פעם: אני הבוס בבית!!!! (ויש לי רשות מאשתי לומר את זה) בשמי ובשם הוריי אני רוצה להודות. תודה לכל צוות המוסך, תודה מיוחדת לפריד ש"דנדש" את האוטו לאבא שלי. תודה לכל העובדים, אהרון, חזי, גדי ונאיף שהעבירו לאבא שלי כמה שעות ב"סבבה" (לראשונה בחייו שזה קורה במוסך), תודה לרחל, המזכירה המקסימה. תודה לשמשון על הלבביות והאנושיות, תודה לחיים על הסבלנות והנחמדות. תודה להוריי שהביאוני עד הלום. (זה מתחיל להשמע כמו דרשת בר מצווה, אני אעצור בשלב הזה.) |
200 ש"ח?
200 ש"ח שעת עבודה??????
מנתח כירוגי מומחה לא לוקח 200 ש"ח לשעת עבודה! |
כן, מוסך גובה בערך 200 ש"ח לשעת עבודה.
מזה צריך להוריד מס הכנסה, מע"מ, עלות אחזקה של המוסך, משכורות, תשלום לסמל"ת ושאר ירקות. אני לא חושב שחיים מתלונן על החיים שלו - אבל זה לא מה שיעשה אותו עשיר. ואגב, יש מוסכים שגובים יותר עבור שעת עבודה. (ורופא מומחה גובה עבור ביקור פרטי הרבה יותר מזה) |
רופא מומחה גובה 200$ עבור שעת טיפול/יעוץ פרטי ואין לו כמעט עלויות ביכלל.
מצד שני הוא למד 7 שנים+ בשביל זה אז אולי מגיע לו ?? |
המילה פלאפל או בורקס לא הוזכרה בכל הסיפור הנ"ל
אתה חולה סימון ? יש מעלי מישהו שיכול להמליץ לך על רופא מומחה בפחות מ 200 ש"ח |
אתה הבן אדם היחיד במדינה הזאת, שמשלם למוסך ועוד נהנה מזה .
|
צטט:
המוכר זכר אותי ואפילו קיבלתי "הנחת קבועים". צטט:
עם "חובזה" הייתי 3 פעמים. בדיקה לפני קנייה, יישור קו והחלפת בלאי ואתמול- טיפול. הייתי שם גם עם אלירן75 ועם אפללו. זה לא שני אוהב לפזר את הכסף שלי, נהפוך הוא. אצל שמשון אני חוסך כסף. הסברתי זאת בעבר למה יוצא יותר זול לטפל במורשה. ערך מוסף הוא לדעת שאתה משלם על מה שצריך (ולפעמים גם פחות מזה) ולא על מה שהמוסך "השחיל" לך. אם אבא שלי ניסה, גם אתה יכול. אם אבא שלי, גדול החשדנים ביבשת, השתכנע, כנראה שגם אתה תשתכנע. |
אם אבא שלי ניסה, גם אתה יכול.
אם אבא שלי, גדול החשדנים ביבשת, השתכנע, כנראה שגם אתה תשתכנע.[/quote] אני משוכנע, אבל קשה לי לשכנע את אבא שלי ... במיוחד עם הנסיון (הלא טוב) שהיה לו עם הפונטו שהן עוד היו בצבא, והוא עבד עליהן הרבה (אבא שלי היה בוחן רכב, והצבא היה מפוצץ בפונטו למינהן) כנראה אני קוסם, הבן אדם חסיד של סובארו ושכנעתי אותו שנעשה טרייד אין ונמסור את האימפרזה שלנו והוא ייקח דגם יותר ישן ואני פונטו ספייס, או שכל אחד ייקח גרנדה 2007 ואני אוסיף 20k. בכל מקרה למוסכים אני לא אתקרב, הוא ייעשה בשבילי טיפולים/תיקונים... |
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 18:39. |