מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פיאט כללי (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=10)
-   -   התחדשתי גם אני בפונטו! ספייס 2001 (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=18072)

elad1986 03-09-14 23:53

התחדשתי גם אני בפונטו! ספייס 2001

שלום לכולם וברוכים הנמצאים.

כרכב שני בבית חיפשתי משהו קטן וחסכוני חמוד ויפה.
זו הפיאט השניה שלי (הקודמת בראבה)
כעת התחדשתי בפיאט פונטו ספייס 2001 elx 16v
חיפשתי בנרות רכב (איזשהו) שיהיה שמור. מצאתי גטסים למינהפ אבל הללו חסרי אופי וזללני דלק.
לבסוף מצאתי את הפיאט - 68,000 ק"מ (בדוק עם היסטוריה מוקפדת ועקביות של הק"מ לאורך השנים במספר מקורות תיעוד)
יד שניה כולן פרטיות!!

הדש בורד ממש חדש!
יש היסטוריית טיפולים מוקפדת + טיימינג ע"י הבעלים הראשונים. הבעלים השניים כבר לא טיפל במורשה אבל טוען שהשתמש רק בפרפלו כחול (חשבתי שזה אדןם בכלל לא?)

קיבלתי מהדואר בעת העברת בעלות שובר להחלפת שמנים ומסננים.
מה אתם ממליצים? האם כדאי לטפל טיפול טוב במורשה לפני תחילת שימוש שוטף? האם להחליף את הנוזל הקודם לפראפלו? (לא סגור על זה שהבעלים הקודמים אכן הקפיד על כך כמו שהוא אומר...גליתי בתא המטען ג'ריקן של נוזל תחנת דלק , הוא טוען שהשתמש בו רק כדי לדלל את הפרפלו - בג'ריקן הריק)

דבר נוסף, במסילת ההילוכים חסר את הפלסטיק שזז במסילה כל פעם שמזיזים את הידית הילוכים...מוכר לכם? כמה לדעתכם צריך לעלות להחליף?
יש כמה דברים קטנים שדורשים תיקון כמו אחת ממנורות הקריאה בתוך האוטו לא עובדת

אעלה תמונות בקרוב מאוד, מבטיח!

mike12 04-09-14 08:04

תתחדש,סע בדרכים טובות

רפי לין 04-09-14 09:15

פאראפלו

תתחדש על המכונית.
קצת מידע על הפאראפלו תמצא כאן: http://www.musach.co.il/forum/showthread.php?t=6179
אכן אסור לערב סוגי נוזל קרור שונים, כי עלולה להיווצר ביניהם ריאקציה כימית מזיקה לחלקי המנוע ו/או מע' הקרור ולכן התייחס אל נוזל הקרור הקיים במכוניתך כחשוד והחלף אותו ובקש במוסך שישעו לאחר ריקונו שטיפה למע' הקרור כדי להוציא כמה שיותר את שאריות נוזל הקרור הישן.
בברכה - רפי לין

Amertsu 04-09-14 10:53

השאלה שלו הייתה יותר בכיוון של הטיפול שהוא קיבל בדואר , אם כדאי לנצל אותו או לא , כשעשיתי העברת בעלות לפיאט שלי (לפני כחצי שנה ) קיבלתי גם שובר כזה של טיפול חינם במוסך מורשה ..
הטיפול כולל בתוכו (שמן , פילטר שמן)

elad1986 12-09-14 04:09

הרבה תודות על התגובות החמות.
עדכון קטן, יצרתי קשר עם מסמל"ת ראשל"צ לצורך טיפול 80k כדי ליישר קו ולהמשיך לשמור על הרכב.

גם החלפתי צמיגים (הקודמים היו גמורים) - תמונות מחר!

שאלה קטנה לא קשורה: מדי פעם (לא תמיד) נדלקת לי נורת אזהרה צהובה במרכז הלוח שרומזת על נורה שרופה. העניין שאין אף נורה שרופה! הנורה נעלמת אח"כ
האם אור רוורס אחורי קיים רק אחד בפונטו 2001?? כי לי יש רק נורה אחת אבל זה נראה כאילו זה תוכנן ככה, אם לא, זה יכול אולי להסביר את הידלקות הנורה....

אלעד

רפי לין 12-09-14 09:05

נורת רברס

אכן כן, יש רק נורת רברס אחת, בצד ימין וזה מקובל בהרבה דגמי מכוניות אצל יצרנים שונים.
במוסך, בקש שיבדקו גם את בעיית נורת תקלת האורות שנדלקת לפעמים.
בברכה - רפי לין

שמר 12-09-14 12:41

בדוק אם הנורה בלו"ש נדלקת כאשר אתה מעביר לאור דרך (גבוה). זה מה שהיה אצלי.

בנוגע לטיימינג, בדוק גם מתי בוצע הטיפול. אם עברו 4 שנים (כמדומני שזה המרווח המומלץ ע"י היצרן) כדאי להחליף אפילו אם האוטו לא נסע מטר אחד. לדעתי אפשר להישאר עם המותחן הקיים, אבל רצועת גומי מתבלה גם מחום ולא רק שימוש.

elad1986 12-09-14 21:03

תודה רפי ושמר!

רפי, האם ייתכן ומדובר בתקלה? ייתכן שהמנורה המתריעה על נורה שרופה נדלקת סתם?
אור גבוה תקין, ייתכן אבל שאולי אור ברקס... לא בדקתי

שמר, טיימינג בוצע ב 2011, המוסך (מוסך החולה בקרית שמונה-מורשה בו הייתה הבעלים הראשונים מטפלת) רשם ע"ג ספר הטיפולים - טיימינג הבא: יוני 2015 או 120,000 ק"מ.
בדקתי גם מול סמל"ת, זה מתועד לשמחתי. הבחורה הייתה ממושמעת ועשתה טיימינג ב 40,000 ק"מ כי עברו השנים...

שבת שלום
אלעד

רפי לין 12-09-14 21:44

נורת תקלת אורות

כשנורת התקלה דולקת, בדוק את האורות הבאים:
2 נורות החנייה הקטנות שבתוך הפנסים הראשיים (הפעלת סיבוב אחד בידית האורות), 2 האורות האחוריים, תאורת לוחית רישוי.
כמו כן הנורה הזאת מעידה על תקלה בנורות בלמים אחוריות, נורת ערפל אחורית (בצד שמאל) ונורת רברס (בצד ימין).
ברוב המקרים, בהתחברות עם מחשב האיבחון המקורי של פיאט (אגזמינר), ניתן לראות מה הגורם שנרשם לתקלה גם אם היא אינה מופיעה בזמן הבדיקה.
בברכה - רפי לין

elad1986 14-09-14 19:28

צריכת דלק

עשיתי בדיקת אורות וראו הפלא! הפיאט לא טועה
נורת חניה קדמית שרופה:)

ולגבי צריכת דלק, כל הזמן הצג הראה 1/13 ...לא משנה עירוני או בינעירוני
עשיתי איפוס פעם ראשונה מאז שקניתי ומחשב הדרך החל להביא נתונים!
הגעתי לשיא עד עכשיו של 1/18.6 בדרך מהירה!!

ממש חסכונית

אלעד

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 02:46.