![]() |
אמרו לי שאני צריך 2 מנורות חדשות לרכב.
הלכתי לעשות טסט לרכב (פונטו ספייס 2001), הכל עבר חוץ מהאור הקדמי שהיה לא תקין, הלכתי לחשמלאי והוא אמר שהלכה המנורה עצמה וצריך להחליף פשוט את כל המנורה.
מישהו יכול להגיד לי אם זה הגיוני ? אמרתי לו שאולי חסר מתח הוא אמר אין מצב זאת המנורה עייפה (לא בדק שום דבר רק עם החרא הזה שהמנורה מאירה אליו כמו בטסטים. אם יש למישהו 2 מנורות קדמיות מפירוק אשמח לקנות / לקחת אותם :) מדובר על כל המנורה כולל הפלסטיק והכל. אם מישהו יודע מה אמורה להיות העלות של אחת חדשה אני גם אשמח לדעת. |
מנורה או הפנס עצמו?
בטסט בדרך כלל מכשילים על פנסים עכורים. ונראה לי שהתכוונת לזה. אתה צריך ליטוש פנסים, בצע חיפוש. |
צטט:
התכוונתי לפנס כי לפי מה שהבנתי אין מנורה בפונטו מקדימה שאפשר להחליף אלא חייב להחליף את כל הפנס. אם אני ינקה את הפנסים יש מצב שזה ישתנה ? כי לפי מה שהחמשלאי אומר ואני גם רואה - האור של הפנס לא ממש חזק - גם עם פנסים עכורים האור אמור לעבור חזק יותר. |
צטט:
נראה לך שעל כל נורה שתישרף יחליפו את כל הפנס? בכל רכב יש אפשרות להחליף נורות. החשמלאי שהלכת אליו מנסה לעשות עליך קופה מה בדיוק כתוב בטופס של הטסט? לפי דעתי אתה צריך ליטוש פנסים/החלפת נורות. |
צטט:
אני לא מדבק מבחינת עכירות כי זה לא בעיה, אלא מבחינת אספקת כוח לנורה. |
תראה אם אצלך המצב כזה :
פנסים |
צטט:
השאלה היא אם יש אפשרות כזאת שצריך להחליף את כל הפנס בגלל שהמנורה לא מקבלת מספיק כוח או משהו דומה - או שהחשמלאי סתם ניסה להרוויח עליי כמה מאות שקלים. |
תמונה שממחישה את עכירות הפנסים -
http://up380.siz.co.il/up2/zyxwoqmm2zm5.jpg תמונה של הפנסים דולקים על אור רגיל תעלה בכמה שעות הקרובות כשאני יצלם. תמונה של הפנס מאיר, שימו לב שעוד היה אור בחוץ וזה לא בחושך. בהחלט נראה פה שהוא לא מאיר טוב אבל במציאות רואים שהוא מוציא אור (כנראה לא מספיק חזק), השאלה היא אם צריך לנקות את הפנס או שחבל על הניסיון. https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...34645970_n.jpg |
גבר הרפלקטור בתוך הפנס שלך שרוף ומתקלף! בגלל זה האור של המנורה יוצא חלש, פתרון האידיאלי זה להחליף את שתי הפנסים, פתרון שני פחות מומלץ להחליף למנורות איכותיות יותר.
אבל יכול להיות שגם זה לא מספיק כדי להאיר טוב למרות שתראה קצת שיפור. |
צטט:
אם אני יעבור למנורות איכותיות / חזקות יותר - הרכב יוכל לעבור את הטסט ? אם לא - כמה יעלו לי 2 פנסים חדשים ? וכמה 2 מפירוק (בערך) ? תודה רבה ! |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 18:14. |