![]() |
ה"פ שקיבלתי הבוקר.
mat55
הגלגלים שלי: ספייס elx שלום davidmzr, אשמח לעזרתך בעקבות צריכת דלק מוגזמת- פונטו ספייס 16v ברשותי פונטו ספייס elx בעלת גיר רציף שנת 2001 עם 105000 ק"מ , הרכב נקנה לפני מספר חודשים ולאחר מספר בדיקות של צריכת דלק נמצא שהרכב אוכל בעיר 1ל7 ומחוץ לעיר 1ל12. אני נוסע עם מזגן פועל באופן קבוע ונוסע רגוע -מנסה לא לעבור את ה2000 סלד הרכב נבדק בבדיקת 4 גזים דרך האגזוז במוסך שמשון ונמצא על פי הבדיקה שהכל תקין על הדף. גם סריקת תקלות דרך מחשב הרכב נמצאה תקינה. אשמח לעזרה בנושא והצעות לפתרון הבעיה. המוסך לא הצליח לעלות על הבעיה והציע לעשות טיפול כללי על אף שהרכב עשה את כל הטיפולים. הטיפול שהציע לא בהכרח יפתור את הבעיה והאמת שאני לא כל כך מהר רוצה להוציא 1500 שקל ויותר על משהו שלא בטוח יפתור את הבעיה. הרכב מתפקד מעולה בכל צורה חוץ מצריכת הדלק במוגזמת לחלוטין... אשמח לעזרתך בנושא, מתן. מתן היקר, להבא נא פרסם כאן בפורום. הסיכוי גדול יותר שתקבל הצעות לפתרון הבעיה. דוד. |
זה שבדיקת סורק לא הראתה שום תקלה לא אומר שאין תקלה כי בנוסף לידע הדרוש להפעלת סורק ולקרוא את קוד התקלה שזה כל אחד יכול יש אפשרות גם לראות את נתוני החישנים כגון מתחים וכו' שעליהם צריך להסתקל ולראות מה רשום כי אם נתוני החישנים קובים למגבלה אז לא תמיד יקפוץ קוד אבל הרכב לא יתפקד הכי טוב בחלק מהמקים אצלך אמרת שהרכב נוסע טוב אך בכל זאת יש לך צריכת דלק גבוה אז צריך לחבר סורק וליראות מה החישנים מראים
|
יאיר שים לב למה שכתב מתן,
"הרכב נבדק בבדיקת 4 גזים דרך האגזוז במוסך שמשון ונמצא על פי הבדיקה שהכל תקין על הדף. גם סריקת תקלות דרך מחשב הרכב נמצאה תקינה." אם מוסך שמשון עם כל הבדיקות לא מצא את הבעיה. צריך לעבור לבדיקה ידנית של חלק מהחיישנים. או לקבל באין ברירה את הצעתו, לעשות טיפול כללי. דוד. |
כמו שכתב יאיר בדיקת חיישנים עלולה לא להראות בעיות
אם אני לא טועה יש לך 2 חיישני חמצן אותם הייתי בודק ידנית היטב ולפי הצורך מחליף |
צטט:
|
שאלה נוספת בנושא צריכת דלק
היי לכולם,
אני מקווה שזה בסדר שאני מוסיף הודעה לשירשור ולא פותח חדש נראה לי קשור לנושא.. קראתי הרבה הודעות בנושא צריכת דלק ובנושא חישוב צריכת הדלק.. שאלתי היא: (קודם כל יש לי ספייס 16V ELX 2002) יש בלוח השעונים/ הקילמוטראז הרבה קטגוריות לדוג חישוב טוטאל של הקילומטראז, חישוב קילומטר /ליטר, ובנוסף יש גם TRIP A ואם אני לא טועה גם TRIP B ועוד כמה שעונים, אני מצליח לאפס רק את אחד השעונים עי לחיצה ארוכה על הלחצן שגם מכוון את השעון( שדרך אגב ממש פדיחה שאי אפשר להזיז את השעון אחורה, פיספסת טיפה תריץ שוב 24 שעות...) בכל מקרה אשמח להסבר קצר מה זה כל שעון חוץ מTOTAL וKM/L.. וכמובן באיזה שעון אני בודק את הצריכת דלק על ידי איפוס מילוי מיכל מלא וחישוב..) תודה רבה לכל העונים. לילה טוב |
בספר רכב מופיעים כל הנתונים שאתה מחפש,
בגדול TRIP נועד לומר לך כמה ק"מ נסעת עד לאיפוס האחרון כאשר TRIP A מחשב לך כמה ק"מ נשאר לך עם הדלק שברשותך. |
צטט:
|
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 20:13. |