![]() |
רעש של מים מאיזור הדשבורד - פונטו ספייס 8v 06
שלום,
כאשר הרכב קר (ושמתי לב שזה קורה כשחם בחוץ, למשל בערב זה לא תמיד קורה), נשמעים רעשים של מים מאיזור הדשבורד. מקריאה בפורום, אני מבין שמדובר באוויר במערכת הקירור של הרכב. כאשר הרכב היה בטיפול (במוסך מורשה יבואן), הבאתי זאת לתשומת ליבם והם גם אמרו לי שזה אוויר במערכת. ביקשתי כבר שגם יחליפו את הנוזל קירור כי המון זמן לא החליפו אותו. הם ביצעו החלפה וניקוז של אוויר מהמערכת, וגם אמרו לי לחזור אחרי שבוע כדי לנקז אוויר שוב (וכך עשיתי). בנוסף לזה, נאמר לי שיש כנראה סתימה חלקית ברדיאטור חימום, ושאם הרעשים של המים ימשיכו אז זה בגלל זה, ועם זה אין מה לעשות כל כך, כי זה סיפור להחליף את הרדיאטור הזה (פירוק של הדשבורד לגמרי). אחרי שבוצע כל הטיפול הזה, היה נדמה שבאמת התופעה נעלמה, אך לאחרונה שוב חוזרת. האם זה באמת יכול להיות בגלל סתימה חלקית ברדיאטור חימום? נאמר לי שאם זה בגלל הרדיאטור חימום, זה לא מהווה בעיה וזה לא יכול לגרום נזק. האם כך הדבר? ובכל זאת, אם נוקז אוויר, וזה היה בסדר לכמה זמן, מאיפה נכנס שוב אוויר למערכת? תודה מראש לעונים. |
האוויר לא נכנס למערכת אלא אתה שומע את הרעש ברדיאטור בגלל סתימה חלקית.
כאשרהרכב חם אינך שומע את זה, משום שהמעבר הצר מתרחב. ראה כאן: http://www.fiatclub.co.il/forum/show...7192#post97192 דוד. |
נאמר לי שהם עשו שטיפה לרדיאטור חימום, אבל אם התופעה חזרה אז כנראה שזה לא ממש עזר.
יש טעם לנסות לעשות שטיפה עוד הפעם? והאם באמת אפשר להשאיר את זה כך? זה לא יכול לגרום נזק כלשהו לרכב? עריכה: קראתי את הפוסט בלינק שנתת. ואני מבין ששטיפה לרדיאטור יכולה לגרום לנזילה ממנו? |
נזק זה לא יכול לגרום. הבעיה אם זה לא מפריע לך לשמוע אז עזוב את זה.
אלא מאיי בחורף יהיה לך חימום חלש. דוד. |
אוקי תודה. נראה לי שאני באמת אעזוב את זה בינתיים.
במוסך אמרו לי שבטיפול הבא, שאני אזכיר להם לעשות שטיפה נוספת. רק חשוב היה לי לדעת שזה באמת לא יכול לגרום לבעיה בקירור של המנוע. ולגבי השטיפה של הרדיאטור, יש סיכוי שזה יכול לגרום לו לנזק, ואח"כ תהיה נזילה? תודה :-) |
כן. הכול תלוי בבלאי של הרדיאטור.
דוד. |
יש עדכונים לגבי העניין?
לי היתה את אותה תופעת הבעבועים מהדשבורד.ולאחר מס שבועות הרכב החל להתחמם.
נסעתי למוסך המורשה והם ניקזו אוויר והוסיפו מים וטענו שיש להחליף רדיאטור ראשי וטרמוסטט(לא ברור לי למה כי הרכב עשה רק 50000 קמ וטופל רק בפראפלו).אין סימן לאיבוד מים בשום מקום:לא מתחת לתא הכפפות ולא מתחת לרכב ואין סימן של "טחינה" בפקק שמן. אחרי ניקוז האוויר במוסך רעש הבעבוע פסק אך חזר שוב לאחר מספר ימים,עליי לציין שבינתיים (טפו טפו)הרכב לא מתחמם.... יש למישהו עצה או רעיון מה יכולה להיות הסיבה לעניין? |
הקפצה פראית - לטובת ביטול רעשים
גם בפונטו אצלנו יש את הרעשים האלה (כאילו מישהו מעביר מים בצנרת בקדמת הרכב) כשהרכב קר.
אני עוד בטח אצטער שכתבתי את הדברים האלה (מרפי רק מחכה לזה) אבל מלבד הרעש, הכל תקין. הרכב מודל 2002, 8 שסתומים ו(היו פעם) 60 סוסונים. עם 125K, כל ימיו עם פראפלו (אורגני, בגידול מיוחד בטוסקנה), מגיע מיד לטמפ' עבודה בבוקר, חימום עובד, לא מאבד נוזלים, לא שותה, לא מעשן, לא יוצא עם בחורות. בקיצור - האם זה רק ניקוז אוויר? אם כן, איפה מנקזים? אם צריך שטיפה - הניתוק של הצנרת בעייתי (למשל בסיטרואן/פז'ו הצינור תמיד נשאר אצל הבעלים/מכונאי ביד והחיבור נעוץ בתוך הכניסה לרדיאטור החימום)? תודה מראש שמר. |
ניקוז אויר ממע' קרור המנוע
כמודומני שזה מתיחס לפונטו דור 1, אבל זה די דומה גם בפונטו ספייס:
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=115070 בהצלחה ובברכה - רפי לין |
מקווה ומאמין שאסתדר. רוב תודות.
|
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 00:18. |