![]() |
פונטו שנת 2000 מתחממת
היום פעם ראשונה מאז שיש לי את הרכב שהוא התחיל קצת להתחמם.
שמתי את הרכב בסככה(על משטח ישר) והלכתי להוריד קניות מהרכב, שמעתי את המאוורר עובד כרגיל. הרכב נשאר מונע עם מזגן על עוצמה 3, שחזרתי אחרי 4-5 דק' לרכב ראיתי שהמד חום על הקו מעל החצי. אח"כ חניתי את הרכב כיביתי ואחרי כמה דק' הוא ירד בחזרה לחצי. יש לציין שלא מזמן החולף הנוזל ועד עכשיו כבר 4 חודשים זה היה בסדר.. מתי אפשר לבדוק, להוסיף קצת נוזל קירור??? (יש לי מים ירוקים שקניתי במיוחד) |
בדר"כ הרכב מתחמם ואחרי מספר דקות יורד חזרה למצבו הרגיל...
גם לי הייה את אותו ענייןן עם הפונטו 2000, אחרי דקה שתיים של נסיעה הוא ירד חזרה מתחת לחצי... |
גם לי היה את אותו עיניין, עד שבסופו של דבר מצאתי את עצמי על השוליים בכביש בין עירוני אחרי עליות משמר העמק לאחר שהמנוע התחמם.
אם ברכב מותקן מזגן מקורי, בדוק שמאוורר הרדיאטור עובד במהירות הנמוכה. בדוק שלא חסר נוזל קירור. והכי חשוב: בדוק את הטרמוסטט, יכול להיות שהוא נתפס מידי פעם במצב סגור. |
עידכון, ואשמח לדעתכם בעניין
טוב אז ככה, לפי מה שבדקתי, נוזל קירור יש מספיק, מגיע לקו העליו במיכל.
המאוורר עובד ב2 המהירויות. ככה שמה שכתבת, זה נבדק וזה בסדר. שמתי לב לעניין שהוא מתחמם שהמחוג של החום מנוע לא מגיע עד ממש לפס לפני האדום, אלא טיפה מתחת. מה שאומר, בין המרכז לנקודה לפני העליונה...זה נראה שזה ממש מעט מתחמם. יש לציין שוב שהמאוורר עובד ב2 המהירויות. וזה קורה אך ורק בעמידה של כמה דק' עם מיזוג. מה עושים עם זה? |
מקפיץץ
מישהו יכול לעזור, אולי לתת חו"ד בנושא מה לעשות?
אשמח. |
למוסך ומהר לפני שתצטרך ראש מנוע
|
אבל איך אפשר לדעת מה הבעיה???
אני לא רוצה ללכת סתם למוסך ושסתם יחליפו חלקים ולא יעלו על הבעיה. מה יכולה להיות הבעיה? היו לי דפיקות מחורה בגלגל, עד המוסך עלה מה הבעיה לקח לו מעל שבועיים שכל כמה ימים הייתי בא והמוסכניק לא מצא, בסוף עם עזרתי הוא עלה על הבעיה. |
צטט:
במידה ולא תטפל הרכב יתקע, ואם לא תשים לב בזמן אתה תצטרך לעשות שיפוץ ראש. |
אוקיי, יש מקום טוב לטפל ברכב בצפון?
אני הייתי שמח אם תמליצו לי על מקום טוב לטפל באיזור עכו-נהריה-קריות. אם יש מישהו שמכיר את הרכב טוב ולא יעשה נזקים ויוכל לטפל בבעיה...
אשמח למידע.. לפני כ-4 חודשים הוחלפו מים ברדיאטור. האם יכול להיות שזה בעיה עם המים?...מים ירוקים (נראה לי דיי פשוטים). |
מה יהיה?!?!
שלום לחבר החדש,
טיפ קטן לפני שנתחיל: אם אתה צריך לעזור למוסך שלך - המוסך כנראה חובבן או חאפר. החלף מוסך מיידית. המלצות יגיעו מאחרים, אני לא גר בצפון. לגבי הבעיה שלך - אם היית טורח לקרוא מעט בפורום, היית יודע מה הן האפשרויות, ואולי חוסך שרשור הודעות נוסף, בעניין שנטחן פה יותר דק מקפה נח'לה. בנוסף לזה, נוזל הקירור הפשוט שיש לך ברכב, בהחלט יכול שבימים חמים לא יצליח לקרר את המנוע בצורה אפקטיבית. עם זאת, אני בספק אם הבעיה היא בנוזל. האם הוחלף אי פעם רדיאטור? יוניט חום? טרמוסטט? |
אין לי מושג מה הוחלף
היום אחרי העבודה התסכלתי אם יש מים והיה מעט. הוספתי קצת ועדיין טיפה התחמם.
שהגעתי הביתה ראיתי בדיוק כמה חסר. הוספתי עוד כמות נכבדה על לקו העליון ומאז בינתיים זה בסדר. |
עקוב אחרי המפלס, אם הוא יורד צריך לברר למה האוטו מאבד מים.
|
עוד עידכון על הבעיה
אתמול אחרי שחזרתי מנסיעה בצהריים גיליתי שיש נזילה מתחת לאוטו. לא היה נראה לי כמו המזגן.
אז שמתי מתחת לנזילה כלי ריק לראות את צבע המים. והמים היו בצבע ירוק. הנזילה היתה בצינור התחתון שמוביל מהמיכל של הרדיאטורלמנוע (או משהו כזה) ובאמצע הוא מתחלק לעוד יציאה שעולה לרדיאטור חימום ולעוד מקום. הנזילה היתה בצינור למטה בצינור היה חור פצפון. הלכתי לכפרים הערביים. הלכתי לחנות חלקי חילוף, רק הצינור, 180 שקלים. עבודה עוד 150 כולל שהוא מילא לי מים ברדיאטור. סה"כ 330 שקלים. האם זה יקר או שיצאתי בזול? |
המחיר של הצינור הזה נשמע לי תקין.
לגבי העבודה - היה מקום להתמקח, אבל זה זניח. לגבי הנוזל קירור שהוא שם לך.... לדעתי כדאי לך לעבור מהנוזל הירוק הכללי הזה לפראפלו. |
למי אני הולך כדי להחליף את המים
ואיפה אני יכול להשיג 4 או 5 ליטר מים בסוג שאמרת?
עשיתי טעות שלא קניתי גם את הנוזל ובאתי איתו למוסך. איפה אפשר לרכוש את זה בצפון? (עכו נהריה) ומי יכול לבצע את העבודה? |
כל מוסך מורשה של פיאט ישמח למכור לך את זה.
לגבי חנויות חלפים בצפון אני לא מכיר. |
כי אין חנויות חלפים בצפון שמוכרות את החלקים המקוריים של פיאט, אלא רק במוסכים המורשים.
תתכונן נפשית- המחירים שם בעננים. |
שתי פחיות נוזל קירור פראפלו אפ יעלו לך 35 ש"ח כ"א גם במורשה פיאט בצ'ק פוסט
כל אחד מכיל ליטר אותו מוהלים עם ליטר מים סה"כ משתי פחיות (70 ש"ח) קיבלת 4 ליטר נוזל קירור מוכן לשימוש וזה בהחלט מספיק :) בהצלחה |
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 15:38. |