![]() |
מצטער על זה, פשוט רציתי להביא קניסטר מפירוקייה ולראות אולי זאת התקלה...
אם זה ככה (שבודקים רק את המתח שמגיע לחיישן) איך אפשר לדעת אם הקניסטר תקין, בדיקת התנגדות אולי? אגב, ישנו חיישן שנמצא מבחוץ לפרפר המצערת, נמצא ממש אחרי חיישן ה-ICA יכול להיות שזה הבחור שמהתל בי? כי איך שניראה זה הוא שאחראי על ייצוב הטורים... (בעל 3 פינים). |
2 צירוף קובץ(ים)
בדיקת חיישן מצב מצערת.
אל תנתק את הקונקטור. הדליק סוויצ', בדוק מתח יציב על פינים A-C. אם אין גישה לחוטים גלויים, דקור אותם עם שתי מחטים. מצערת סגורה, 0.5V. פתוחה (פול גז) 5V. סגור סוויצ', נתק את הקונקטור. בדוק התנגדות 3000 אום על החיישן, (סרטוט מס' 2) דוד. |
2 צירוף קובץ(ים)
קדימה מוטי החג מתקרב, זכור שרפי צופה בנו. :)
בדיקת EGR. א. נתק קונקטור , הדליק סוויצ'. בדוק עליו מתח V12. ב. פרק את השסתום ובדוק את הוא נתפס במצב פתוח, אם תפוס, נקה ונענע אותו עד שיסגור את המעבר ויתנענע חופשי. אם הוא במצב תפוס ולא ניתן לשחררו, החליף אותו. אם הוא תפוס במצב פתוח, הוא יגרום לשינוי יחס התערובת אוויר/דלק ולכיבוי המנוע בסרק. דוד. |
אז מה שקורה זה חזרתי מהעבודה והחילותי במלאכה.
פתחתי סוויץ דקרתי את שתי החוטים (אפור וצהוב, חוץ מהשלישי שהוא תכלת) וגם את האצבע היה כואב... , יצא לי 5.01 V גם במצערת סגורה וגם בפתוחה עד הסוף( בדקתי על 20V) ההתנגדות יצאה 1260 אום (פירקתי את החיישן לגמרי). בחיישן הEGR יצא לי 12.13 וולט, ולא הצלחתי לפרק אותו, מחר אני אקנה ידית חזקה יותר. לגבי רפי אני מניח שהוא יושב ונהנה לראות איך אני עושה טעויות של מתחילים, דוקר את האצבע וכו' :) |
בהסתמך על דבריך, חיישן המצערת תקול.
תיזהר לא לפתח את הברגים של ה-EGR בכוח. אתה תשבור בורג. פרק את הצינור המוביל אליו, הזרים אוויר עם הפה דרך צינור גומי(אני מזרים אוויר מהקומפרסור ) בלחץ נמוך משום שאם תיתן בלחץ גבוה האוויר יפתח את השסתום. ואז טטעה ותחשוב שהשסתום תפוס פתוח. לא אמור לעבור אוויר לשסתום.ז.א. לסעפת היניקה. דוד. |
העניין של לתת אויר ל EGR מה הוא אמור לעשות?
ולבדוק שלא עובר אויר לצד השני של הסעפת יניקה? מצטער על השאלות, פשוט לא הבנתי... לגבי החיישן בפירוקייה אפשר לבדוק את תקינותו רק ע"י בדיקת ההתנגדות? ואני מעריך מאד את עזרתך דוד, היא לי לעזר רב. |
עניין של לתת אויר ל EGR מה הוא אמור לעשות? לבדוק אם השסתום תפוס.
ולבדוק שלא עובר אויר לצד השני של הסעפת יניקה? כן. לגבי החיישן בפירוקייה אפשר לבדוק את תקינותו רק ע"י בדיקת ההתנגדות? אם אתה מתכוון לחיישן מצב מצערת, התשובה לא. תגיד לפרוקיה שיסמן אותו, תבדוק על הרכב. אם תקול אתה מחזיר לו אותו. דוד. |
תודה על התשובה,
ובכל אופן מחר אני אבדוק כמו שציינת ואפרק את ה-EGR בעדינות ואנקה אותו, אפשר עם הספריי קרבורטור? ואז לפירוקייה לחפש חיישן מצערת. |
כן, אפשר עם ספריי קרבורטור, לנקות פייח.
דוד. |
2 צירוף קובץ(ים)
דוד כניראה שהשסתום הוא שגרם לכל הבעיות.
פירקתיו וניקיתי אותו בלחץ אויר + הצינור שהתחבר אליו, יצא המון פיח ושיחקתי בנוסף עם הבורג שנמצא על השסתום (בתמונה המצורפת) ושהנעתי את הרכב להפתעתי כבתה נורת ההזרקה (צ'ק)! והרכב לא רעד, ולא כבה. והטורים די התייצבו בערך ב-600. אז לסיכום אני חייב להודות לך דוד על עזרתך בשליחת שרטוטים והסברים אע"פ שהייתי מציק לעיתים. ואני מקווה שזה באמת סוף הסיפור ושלא יצוצו עוד בעיות. תודה רבה, מוטי. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 15:37. |