![]() |
צטט:
ובסוף הם יבלבלו לך בשכל ולכל העולם שאלו הוראות היצרן / שלא עידכנו אותם על השינוי ועוד ועוד. בקיצור סיפורים מפה ועד הודעה חדשה. מה לגבי החיוב על משאבת המים - 1.25 שעות כאשר הטיימנג כבר בחוץ ? מה לגבי המצתים שלא החליפו ? אבל אז הייתם משלמים גם על המצתים עצמם. אם אתה רוצה להילחם אז תפנה במכתב זועם למחלקה הטכנית של סמל"ת ותדרוש לקבל את ההחזר בתור צ'ק ולא בתור זיכוי. אם אתה ממש זועם אתה יכול לנסות ללכת על תביעה ייצוגית אבל יש פה עניין שתהיה חייב להשיג מהיצרן עצמו הוראה שאין להחליף מסנן. זה לא המצאה רק של פיאט. לא מעט יצרנים כיום לא מחליפים מסנן שמן גיר אלא רק את השמן עצמו. תגיד תודה/תקווה שלא גרמו נזק לרכב. לכו לשמשון להחליף מצתים. וזהו. אולי אם יהיה לך מזל המחלקה הטכנית תסכים לתת לך את ההחזר בתור צ'ק. אני בספק. |
מצתים הוחלפו בטיפול הקודם לפני שנה
1.25 זה לפי השעתון של פיאט, הם לא קובעים את זה. פניתי לשירות הלקוחות של פיאט, מחר יחזרו אלי ואעדכן לגבי מסנן השמן. בעל המוסך ואיש הטכני של מחלקת פיאט אמרו ש Speedgear שייך מפורשות לגיר רובוטי משנים מאוחרות יותר ולא לשנתונים 2002. |
אז גם בעל המוסך, וגם האיש הטכני, טועים.
|
צטט:
ואני לא אתפלא אם יגידו לך גם שאין כזו הוראה שלא להחליף מסנן גיר. ואם כן אז לא לשנתונים שלך, או משהו כזה. בינתיים אתה הראשון שקראתי שהחליפו לו מסנן גיר רציף. אז או שכל המוסכים האחרים שיכורים או ש... וגם אם כן אז ימציאו לך תירוץ אומלל למה החליפו מסנן. אולי יהיה לך מזל וכן תקבל את הכסף חזרה. אבל אל תבנה ציפיות. |
זה ממש מקומם העניין הזה. לא מספיק עשו קופה, ברמאות, עוד ממשיכים לשקר ולהמציא דברים.
כל מה שנאמר לך פה כמובן נכון (חתיכת שקרנים, ספידגיר זה רובוטי...פחח). אני באמת הייתי פונה אל סמל"ת במכתב זועם, ממש זועם. לדעתי - כן צריך לפרסם את שם המוסך, שכן אין פה עניין של הוצאת דיבה, הוא רושם עובדות נטו. |
הנושא בבדיקה אצל שירות הלקוחות של פיאט
מי שרוצה את שם המוסך מוזמן לשלוח הודעה פרטית ואגיד לו אעדכן בהמשך... |
צטט:
מדובר כאן על מכונית הפיאט הכי מוצלחת ואהובה שנמכרה בארץ אי פעם. אתם מצליחים לדמיין לעצמכם כמה מכוניות כאלה הם הצליחו פשוט להרוס - בזדון לצורך "עשיית קופה" או שלא בזדון בגלל חוסר מקצועיות מזעזעת?! צטט:
צטט:
"פיצוי הולם" בעיני, הוא: 1. זיכוי כספי מלא במזומן/צ'ק על הפילטר ועל העבודה של ההחלפה שלו (99 ש"ח עבודה + 508.92 ש"ח רכיב). 2. זיכוי נוסף בדרך ועל סכום שהם יראו לנכון על עגמת הנפש - בעקבות חוסר מקצועיות אשר נמשכה לגבול המרמה בביצוע פעולות שבניגוד להוראות היצרן, תשלומים מיותרים, ואמינות רכב נתונה בספק בעקבות ה"טיפול" האומלל שלהם. 3. לקיחת אחריות על כל נזק שייגרם לתיבת הילוכים בשנה וחצי הקרובות, והתחייבות על כך בכתב. על פחות מזה, לא הייתי מתפשר. |
היום עשיתי ברור בנושא.
אין שום הנחיה, חדשה או ישנה, להחליף את פילטר שמן הגיר בדגמי הפונטו הרציפות. לידיעתך. |
אני לא אתפלא אם רשמו שהחליפו פילטר ובפועל לא החליפו כלום. שווה לבדוק את הנושא.
|
צטט:
ו stio, אין לי מושג איפה הוא יושב בכלל. הרכב הוא של סבא שלי אבל אני לא חושב שלא החליפו. זה בכל זאת מושג מורשה והוא שאל אותי אם אני רוצה שהוא ירכיב חזרה פילטר ישן אך הוא לא יסתכן בזה שיהיה נזק לגיר בלה בלה בלה צריכים לחזור אלי ממחלקת השרות בפיאט בינתיים |
כאשר בעל המוסך ו/או עובדיו רמאים, זה לא כ"כ משנה האם המוסך הוא מורשה יבואן או מורשה משרד התחבורה.
מאז ששמעתי על מוסך מורשה פיאט בצפון שמפרק מרכב חוטי הצתה תקינים ומרכיב במקומם חוטים תקולים, אני מאמין שהכל אפשרי. |
איפה שמעת :o;)?
|
:)
שים לב שלא רשמתי מאיפה שמעתי (כדי לא לסבך בטעות אף אחד) ובטח ובטח לא רשמתי באיזה מוסך זה קרה (כדי לא לתת קייס לתביעות דיבה ממוסכניקים משועממים) אלא רשמתי איזור בארץ. אני חושב על הכל... |
עדכון קטן
חזרו אלי מהשירות לקוחות של פיאט לאחר בדיקה נאמר שאכן נהוג להחליף מסנן של גיר אוטומט כל שנתיים וכל 40K/120K הנושא עדיין בבדיקה, מחר אני ישלח לה את הדף שאומר שאסור להחליף ויבדקו יותר לעומק את החשבונית ואת המסנן הזה |
שלח מייל ליצרן באיטליה עם מס' השלדה של הרכב ובקש לדעת נוהלי טיפול עבור המסנן.
|
צטט:
אני בעבר ניסיתי לברר ולהוציא מהשירות של סמל"ת מסמך רשמי שאומר ש- "אין להחליף מסנן שמן גיר". מעולם לא הצלחתי. ניסיתי פעמיים. הם פשוט מתחמקים מזה. מצד שני - שני פונטואים אוטומטיות במשפחה ומעולם בטיפול במוסך לא הציעו להחליף מסנן ולהיפך אמרו שלא מחליפים אלא במקרים שצויינו. פעם חיים משמשון אמר שהוא ממליץ להחליף ב- 120K ק"מ אבל ששאלתי אותו שוב על זה לפני טיפול (אומנם לא אצלו) הוא חזר בו ואמר שלא מחליפים. |
40K ו 120K זה מספרים חופפים למי מה שהבנתי ובעצם זה אותו טיפול גדול
סבא שלי עושה לפי שנים ולא לפי הקילומטרים אז זה כמו טיפול 120K עכשיו בכל מקרה אני ממשיך להילחם עד שיתנו לי מסמך רשמי שרשום שכן צריך להחליף פילטר מסוג זה המוסך והם מנסים לשכנע אותי שנזק זה לא יעשה ורק יאריך את חיי הגיר נזק אני לא מאמין שזה אמור לעשות, לרכב בכל אופן. לכיס זה עושה נזק |
שמן גיר מחליפים כל 40K ק"מ.
אין שום הגיון להחליף מסנן ב- 40K ק"מ ואחר כך ב- 120K ק"מ. בהצלחה. |
טוב, עדכון בנושא:
המנהל הטכני של פיאט חזר אלי היום ולבסוף מתברר שלא היה צריך להחליף את הפילטר של הגיר. עקב בלבול בנושא המוסך לא ידע אם להחליף או לא ובגלל שסבא שלי אישר ניתנה לי האופציה להחזיר את הפילטר הישן ולקבל זיכוי. לא הסכמתי לזה ובהמשך השיחה סוכם שיוחזרו לי חצי מעלות הפילטר + 140 שקל על החלפת שמן גיר שחויב בנפרד ועוד שטויות שזה יוצא בסביבות ה 400 שקל. הזיכוי הוא בפעם הבאה שאטפל שם. הסכמתי להצעה ונפרדנו סה"כ מרוצים. תבדקו טוב טוב את הסיפור עם הפילטר שמן גיר הזה, לא צריך להחליף אותו עד להוראה חדשה מטעם סמל"ת. |
תודה על העדכון.
שמח שיצאת מרוצה. |
לא קראתי את כל התגובות אבל תשמעו זה בזיון וחוסר כבוד לאדם מבוגר גם ככה הממשלה עושקת אותו כולה נכנס לטיפול יצא 4000 שקל, הבעיה שזה קורא ביומיום וזה לא מקרה חד פעמי.
את האמת עצרתי את הקריאה אחרי שראיתי את הדו"ח על מה הלקוח חוייב, החליפו לו חגורת תזמון, מותחן ומשאבת מים (דרך אגב 3 החלקים האלו עלו לי תחליפיים 230 ש"ח ביחד אבל זה כבר עניין אחר) ואחרי זה מחייבים אותו על ניקוז אויר ממערכת הקירור 59 ש"ח איזה גנבה |
ממש לא בסדר כל הסיפור הזה, כשעשיתי את הטיפול 100k אצל חיים באתי עם שמן מנוע agip 5w40 (לא ידעתי שיש להם את השמן הנ"ל) ואמרתי שלא צריך להחליף מסנן אוויר כי החלפתי אותו לפני כמה חודשים. בקבלה בפירוש הורידו את עלות השמן (היה רשום סופק ע"י הלקוח) וגם הפילטר אוויר הורד מהחשבונית. ככה מוסך אמין מתנהל, וזה למה אני אמשיך לחזור לשם.
|
רשום בדו"ח הטיפולים שהמסנו אויר הינו חליפי אז למה לגבות 48 ש"ח שבכל חנות הכי יקרה זה עולה לכל היותר 30 ש"ח ואני קונה 15-20 ש"ח פשוט למה? 20 ש"ח הפרש זה כסף קטן אנשים לא שמים לב אבל אחרי כמה לקוחות מדי יום המוסך מתחיל להתעשר וזו הסיבה שבחלקם מקבלים את פנינו עם חיוך רחב.
אז מצד אחד אני לא ממש בעד להביא את חלקי החילוף "מהבית" אל המוסך (אולי שמן או נוזלים אחרים בסיסיים כן)אבל מצד שני אתה משלם למוסך ביוקר גם על חלקים תחליפיים אז מה עושים? הכי חשוב שסבא שלך יגיד לבעל המוסך שהוא הגיע עם פונטו לטיפול ולא עם מרצדס אולי הם מתבלבלים שם. |
ל chesh
יצאת מרוצה, אבל בגלל הזיכוי חייבים להמשיך באותו מוסך שהוא
לא הוגן, יש פה בעיה. היציעו להחזיר את המסננן הישן שזרקו אותו לזבל לפני הרבה זמן ולקבל זיכוי? אסור לעשות דבר כזה! |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 11:06. |