![]() |
אין מצב שהוא צורך 1:20 לא הגיוני פשוט.
כל שכן 1:25, רכב הברידי שהוא שיא החסכניות לא מגיע לצריכה הזאת. לפי ספר רכב מקסימום החיסכון ברכב הזה הוא כאשר אתה נוסע במהירות 90 קמ"ש, עשו בדיקה במהירות כזאת לאורך 100 ק"מ והאוטו צרך 6 ליטרים שזה יוצר 1:16.5!!! וזה עוד שהאוטו חדש. שתי אפשרויות: א. אתה לא יודע לבדוק את ממוצע צריכת הדלק שלך, בלי לפגוע כמובן. ב. יש לך בעיה בספידומטר שמריץ לך מספרים. |
יכול להיות שאני טועה בחישוב או שיש לי בעיה בספידומטר... אני לא יודע..
מה שאני כן יודע (ומרגיש בכיס) זה שנסעתי 400 ק"מ על 20 ליטר עם האישה לצפון, עם מזגן וציוד... (וזה קרה לא פעם אחת......) אז אם כך, נלך לחומרה ונאמר שהוא אוכל את המינימום שמינימום שלו.... |
ואיך אתה יודע שזה 20 ליטר? אם תגיד שפשוט מילאת רק 20 ליטר , אז שתדע שיש במיכל מה שניקרא עתודת דלק וזה 8 ליטר כאשר המנורה של טנק הדלק נידלקת , ולכן כניראה נסעת על יותר דלק במחשבה שיש לך רק 20 במיכל.
קח בחשבון שהמד לא יציב כי בכל סיבוב המנורה יכולה להידלק לכן יתכן שהיה לך המון דלק במיכל כאשר ניראה לך שהוא מתרוקן. כדאי לך לעשות בדיקה כזאת: לאפס את מד הספידומטר ולמלא מיכל מלא, לנסוע עד שהמד דלק מורה על חצי, ושוב למלא מיכל מלא. כמה ליטרים שנכנסו בתידלוק האחרון לחלק במס' הק"מ שנסעת, כך תדע בדיוק כמה האוטו צורך ותעשה את החשבון שלך. חיים יוד/רפי, אנו ממתינים לתשובתך בנושא שסתום ה- EGR היכן ממוקם וניראה, אם תביא מדריך אודה לך מאד. תודה מראש, מוטי. |
EGR
כך נראה לדוגמא EGR (לא של פיאט):
http://www.z22se.co.uk/forum/userpix/13_egr_3.jpg בפונטו 90 רואים אותו בבלוק המנוע שפונה לכוון הרדיאטור (צפוף שם). מתחבר אליו מחבר עם 5 חוטים: אדום/לבן אפור/שחור תכלת/לבן ירוק/צהוב חום/שחור שסתום ה EGR מוזן במתח 12V (+) ומקבל ממחשב נהול המנוע (GM) או מינוס בגל ריבועי ומשדר בחזרה אל המחשב אות על מיקומו. היזהר לא לבצע שום פעולה חשמלית עם החוטים כדי לא לגרום לנזק למחשב נהול המנוע. בברכה - רפי לין |
מהי כוונתך ב"לא לבצע שום פעולה חשמלית בין החוטים" אני אמור לפרק את הצמה החשמלית ?
או שפשוט להזהר לא להרכיב אותו הפוך וכו'? ותודה להתייחסות רפי. |
רפי- תודה רבה על ההתייחסות. עזרת לי המון. עוד לא ניגשתי לחלק אבל לפי מה שקראתי, סביר מאוד להניח שזו הבעיה. שוב תודה :)
מוטי- מילאתי מיכל מלא. נסעתי. מלאתי שוב וחישבתי. פשוט מאוד. אל תהיה מופתע, כל הנסיעה לא עברתי את המאה והייתי על הילוך חמישי עם חלונות סגורים. זה בהחלט הגיוני. אתה מוזמן לנסות גם... (סליחה אם יצא לי טון מזלזל- לא זו הייתה כוונתי). |
שאלה: מישהו יודע כמה עולה ניקוי של השסתום וכמה עולה שסתום חדש..?
|
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 01:51. |