מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   טמפ' נוזל קירור לא יציבה + ניקוי מערכת קירור (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=6919)

Ron_Dadon 02-07-09 19:29

הסרטון לא הואץ, גם לי זו הייתה נראת התנהגות חריגה ולכן החשד שלי בטרמוסטט לא היה וודאי. ההתנהגות שונה כיום, אבל גם יותר חם כיום, כך שאני מנחש שיש קשר בין הדברים.

הבעיה במוסך שלי שכמו שאמרתי - "לא מתחמם לא נורא".

אגב, היום, בעמידה בפקק במשך כחצי שעה, המאוורר עלה למהירות שנייה, ולא ירד ממנה עד שעברתי את הפקק וחזרתי לנסיעה רציפה. לפי שעון הטמפ' בכל מקרה לא הייתה שום התחממות (לא זז מהאמצע) מה שמתאים בדיוק לתיאור של גדעון ורפי. מוזר שעד לתקופה האחרונה לא נתקלתי בכך, וכבר עברתי קיץ אחד עם הרכב הזה, כולל פעמיים שהייתי איתו באילת וגם שם בשיא החום לא זכור לי שזה קרה.

בעיה שאין לי מושג אם קשורה או לא, אבל היום לאחר נסיעה של כ-20 דקות, שהגעתי חזרה הבייתה, עמדתי עם הרכב מונע ומזגן דלוק בכוונה. שוב המאורר עלה למהירות שנייה, ולאחר כיבוי המזגן ירד חזרה תוך 5-10 שניות, ואז חיכיתי לראות מתי המאורר יכבה בכלל - מה שהוא לא עשה, אלא במקום זה אחרי כחצי דקה הרכב דומם במקום, נורית האזהרה של מערכת הניהול נדלקה (האדומה). הנעה מחדש ללא בעיה, ללא נורית ומאוורר עובד על מהירות ראשונה, אבל במשך כ-3 דקות לא נכבה. (ואז התייאשתי ודוממתי את הרכב).

אם יתחברו עם סורק במוסך, יכולו לראות את התקלה שהנורית הצביעה עליה למרות שהיא כבתה כבר נכון?

תהיה למוסך אפשרות לבדוק את חיישן הטמפ' באם הוא תקין? מכיוון שכל היום אין שום בעיה, רק בנסיעה מוקדם בבקרים או מאוחר בלילה שהטמפ' נמוכה יותר משאר היום.

שמשון עושים משלוחי עובדים? :p:p:p

upetar 02-07-09 19:42

גם לי זה ניראה מוזר

המהירות של השינוי בט"מ,ממש לא הגיוני.(או שינוי מהירות הסרט).לא יודע איך זה "באוטומחשב",אבל אצלי בטמפרה מיזוג מקורי,תמיד בהפעלת המזגן לחץ הדחיסה עולה המאורר מופעל ועובר אחרי כמה שניות למהירות הגבוהה,(בלי קשר לטמפרטורה).גם בימים חמים אלו (מיסתובב בב"ש ובמיצפה רמון)עוד לא הגיע אצלי הט"מ להפעלת ונטה במהירות השניה.(במזגן כבוי)(או שלא שמתי לב).

shachar 02-07-09 22:27

היי רון, הבנתי שבוצע ראש מנוע לפני חצי שנה לרכב
האם הוחלפו פלאגים בטיפול זה?
האם מאותו יום החלו הבעיות של הסטיות בחום המנוע ?

Ron_Dadon 03-07-09 05:35

כן, הוחלפו כמובן 4 מצתים בטיפול.
אין לי מושג אם הבעיות החלו בדיוק מאז, מכיוון שבאותה התקופה לא הייתי נוסע בשעות האלו, התחלתי בכך רק מרגע שהתחלתי בעבודה שאני נמצא בה עכשיו, שזה היה כ-3 חודשים לאחר הטיפול של הראש מנוע.

למה פנית לכיוון המצתים?

shachar 03-07-09 12:26

לפני שנה עשו לי הרבה בלאגן ברכב בטיפול 60K
כחלק מהבלאגן שמו לי פלאגים לא מתאימים
כתוצאה מכך הרכב היה מתחמם מעבר לאמצע או לפחות המד היה מראה שהרכב מתחמם
וההתחממות היתה מהירה כמו בסירטון שהוספת

בקיצור שווה לבדוק אם הפלאגים מתאימים
ברגע שהחלפנו חזרה לפלאגים המתאימים לדגם הרכב ההתחממויות המוזרות ניפסקו (טפו טפו טפו עד היום)

Ron_Dadon 03-07-09 21:37

נשמע מעניין. אני יודע שפלאגים לא מתאימים עושים בעיות בספייס, ומצאתי את השירשור שלך בנוגע לאותו טיפול כושל.
אצלך היו תופעות שונות ברגע שהיו מצתים אחרים (אגב, בדקתי גם את הקבלה שסרקת שם מול הקבלה שלי, ואכן המק"ט של המצתים שהתקינו לך שונה משלי - אצלי המקט הוא:46750545 F).
אצלי שהיו תופעות של ממש משחק מעלה ומטה בשעון הטמפ' - זה היה ככל הנראה עקב דלק לא תקין, באותם הפעמים ברגע שזה קרה גם נדלקה נורת האזהרה של מערכת ניהול המנוע (מבלי שום תופעה מורגשת נוספת), וזה קרה פעמיים לאחר שתידלקתי באותה התחנה. מרגע שהפסקתי לתדלק שם (וזה היה רק 2 התידלוקים המדוברים) התופעה לא חזרה (אגב, לא תחנה חפרית כלשהי - "דלק").

היום בוצעה נסיעה עכו-טבריה, ולאחריה הגעתי למסקנה כמעט חד משמעית בנוגע לטרמוסטט:
הוא ככל הנראה תפוס על מצב פתוח, או חצי פתוח או משהו בסיגנון בכל אופן.
בנסיעה מוקדם בבוקר (יצאנו ב5:30 מעכו), בהתחלה הרכב התחמם רגיל עד האמצע עקב נסיעה איטית בתוך העיר. ביציאה לכביש ראשי ירד קו אחד למטה לאורך כל הדרך (ללא משחקים למעלה ולמטה), בירידות לכיוון טבריה המחוג ירד עוד 2-3 קווים למטה (בירידה הארוכה והתלולה ביותר ירד אף לרבע). עמידה של כחצי דקה-דקה / לחילופין ביצוע של נסיעה בעליה, החזיר את המחוג בקצב סביר (לא קפיצה חדה) לאמצע ושם הוא נשאר. גם בנסיעה בשעה מאוחרת יותר (9:00) בדרך חזרה, בירידות הייתה ירידה קטנה בטמפ' (פחות מאשר מוקדם בבוקר, אבל עדין קיימת).

אין לי מושג אם זו הבעיה היחידה או לא, אבל זה נותן כבר כיוון הרבה יותר מוצק.
אכנס השבוע למוסך להחלפה שלו ובדיקה של מערכת הקירור לנזילות (שככל הנראה קיימות, מכיוון שכל חודשיים לערך "נעלמים" להם כחצי ליטר של נוזל קירור). לא מובן לי למה טרמוסטט אמור להתפס לאחר חצי שנה בסה"כ.
האם החלפה שלו פשוטה? הכוונה שלי מבחינת זמן עבודה, המחיר שלו לפי קבלה מהראש מנוע הוא כ-120 שקלים בסה"כ.

תודה רבה לכל מי שעזר :)

אגב - האם הם בודקים את הטרמוסטט לפני (יש איך לבדוק אותו בכלל?), או שפשוט מחליפים בהתאם לסימפטומים שאדווח עליהם?

רקובי 03-07-09 21:43

אני חושב שקודם כל כדאי לבצע בדיקת לחץ (וכנראה שזה מה שיעשו)
כדי לוודא מהיכן נוזלים המים - שכפי שאתה מציין - נעלמים.

Tzvika 16V 03-07-09 22:29

גם אצלי ברכב שנמכר וגם הפונטו הנוכחית ברגע שהיית מדליק בקיץ את המזגן המאוורר ישר נדלק על מהירות גבוהה.

ארילו 04-07-09 04:23

ההחלפה של טרמוסטט מאוד מאוד פשוטה.
האמת, גם לבדוק אותו זה מאוד פשוט. כל מה שצריך זה מיכל עם מים ומד-חום.
זורקים את התרמוסטט למים ומוודאים שהוא סגור לחלוטין. מחממים את המים עד לטמפרטורה שבה הוא אמור להתחיל להיפתח ומוודאים את זה. ממשיכים לחמם עד שהוא פתוח לחלוטין ומוודאים שהוא נפתח עד הסוף.

חצי שנה לטרמוסטט זה מעט מאוד. תנסה לשכנע את המוסך להחליף אותו בלי עלות מצידך.

רקובי 04-07-09 17:27

אולי אצלי, בגלל שזה ה- SX נטול הסוסים, אין המזגן מפעיל את המהירות הגבוהה.

עריכה: התגובה נכונה לקודם שראיתי את הפוסט של צביקה לגבי התחממות קלה.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 17:22.