מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   רכב כללי (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=11)
-   -   פורד פיאסטה 98 דינאמיק 16 שסתומים מנוע 1250 (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=15268)

davidmzr 31-07-12 12:07

1 צירוף קובץ(ים)
נכון.
קבל תיקון. מסומן באדום.
ב- 20 מעלות 38000 אום.
ב- 40 מעלות 16000 אום.
ב- 80 מעלות 3800 אום.
דוד.

yair791 31-07-12 15:14

תודה דוד זו התמונה וזה האזור בו הספר מפנה אותי אבל החלק החשמלי היחידי זה היוניט של המאוורר (כשהוא מנותק עדין יש קריאה של חום מנוע על השעון) יש אפשרות לתאם פגישה ? אתה לא זמין בסלולרי שלך

תודה

יאיר

davidmzr 31-07-12 17:58

יאיר קראתי שוב את ההדעה הראשונה בשרשור הזה.
האמת שכבר מההתחלה חשבתי שיש לך שתי בעיות נפרדות. אך אתה הצלחת למשוך אותי לכיוון הטורים. אני דווקא רוצה להתרכז תחילה בבעיית הברקס. לכן גם שאלתי ולא נענתי. "איך אתה יודע שהבעיה בבלמים היא, עקב חוסר בוואקום מהמנוע. האם בדקת ווקום ?."
יש מצב ששסתום חד כיווני על הבוסטר (אליו מתחבר הצינור לסעפת)תקול, ואינו אוטם את התת לחץ.
יש עוד מצב שיכול לגרום לתקלה. אבל צריך לדעת יותר פרטים ולא לדלג על השאלות.
בברכה דוד.

yair791 31-07-12 18:15

דוד אני אין לי שעון לבדיקת וואקום מהמנוע אך כן בדקתי את השסתום החד כיווני בקו של הבוסטר והוא תקין וגם מרחתי סיליקון מסביב להכל בכדי לאטום את הכל ליתר בטחון
עוד בדיקה שעשיתי בכדי לבדוק היא תוך כדי דירדור הרכב בהילוך טווח הדוושה הוא מאוד קצר והדבשה מאוד קשה לאומת זאת בדירדור בהילוך סרק הדבשה רכה הרבה יותר והטווח גדול יותר אבל התגובה הרבה יותר חדה ואין צורך בהפעלת כוח (כמובן שאני מבין שצריך להפעיל הרבה יותר כוח בעצירת רכב שמשולב בהילוך אבל יש גבול לא צריך להיות קינג קונג או משהוא דומה)

davidmzr 31-07-12 19:17

למרות שכתבת שהבוסטר בסדר אני בספק.
אם אפשר הסבר, איך בדקת את השסתום החד כיווני. ?.
לא צריך היה לשים סיליקון. זה עלול רק לגרום למשיכת אוויר. ברגע שיש ווקום הגומיה נצמדת.
עשה ניסיון קטן, הוציא את השסתום ממקומו, נתק אותו מהצינור, ונשוף לתוך הצינור הרגיש אם המעבר לסעפת חופשי. לאחר מכן, סתום עם האצבע את הצינור (בחיבור לשסתום) בקש ממישהו להניע וראה אם יש שינוי בטורים.
דוד.

yair791 31-07-12 19:26

כל הדברים האלה בוצעו ואין שינוי
את הסיליקון מרחתי מבחוץ וגם ניקיתי את הצנרת בעזרת ספרי הזרקות וזה לא עזר (כמובן בלי ללכלך את השסתום)
השסתום נבדק ע"י נשיפה מכל כיוון ואוירר עובר רק מכיוון אחד

yair791 31-07-12 19:28

בנוסף לבדיקות הללו אני יודע שיש עוד דרך לבדוק אם הבוסטר תקין
כשהמנוע כבוי יש לפמפם את הדבשה של הבלם עד שהיא קשה ואין וואקום ויש להחזיק אותה לחוצה ולהניע ואם היא יורד אז הבוסטר תקין וזה מה שקורה תקן אותי אם אני טועה

davidmzr 31-07-12 20:19

לאור התגובות שלך שאני מקווה שהם מדוייקות, הגעתי למסקנה הבאה.
מאחר שאתה טוען שאין ווקום בצינור הבוסטר ויש בעיה של טורים. צריך לבדוק את הדברים הבאים:
א. לבדוק קומפרסיה.
ב. לבדוק עם שעון ווקום בסעפת היניקה. כאשר תהיה מוכן עם שעון, אכתוב לך כמה צריך להיות.
אם אין מספיק ווקום, הדוד או האגזוז סתומים.
שווה לקנות שעון ווקום לצורך הבדיקה, הוא לא עולה יקר.
אני בניתי לי מחבר שמורכב במקום חיישן החמצן, לבדוק גם את הלחץ באגזוז.
את המחבר בניתי מחיישן חמצן תקול.
דוד.

yair791 31-07-12 20:27

דוד תודה רבה אני ממש חיב לתקן את זה אחות שלי רוצה ללכת למוסך שסביר להניח יקח מחיר מופקע ביותר ולא יעשה את העבודה כמו שצריך
אני אבדוק קומפרסיה ואקנה שעון וואקום
איך אני אמור לחבר אותו לסעפת היניקה?
איזה שעון צריך בכדי לבדוק לחץ באגזוז ?
את הבדיקה באגזוז אני לא בטוח כל כך לנסות לבדי והיתי שמח אם היתי יכול לעשות את זה כששאתה מדריך אותי וככה נוכל לחשוב ביחד ולפתור את זה אולי יותר מהר היא אוכלת לי את הראש בגלל זה

davidmzr 31-07-12 20:47

לחבר לכול מקום שנוח לך בסעפת היניקה. אפילו לכניסה במקום הצינור לבוסטר הברקס.
עם אותו שעון מתאים, אפשר לבדוק גם לחץ באגזוז.
כתבתי קודם, " אם אין מספיק ווקום, הדוד או האגזוז סתומים."
הכוונה, אם אין מספיק ווקום, הממיר ו/או הדוד סתומים. :)
דוד.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 20:56.