![]() |
אהלן עידן,
אתה לא מבין, נשבר לי כבר.. נכון שאני עושה עליו 30 אלף ק"מ בשנה (שנתיים = 60 אלף), אני כבר על יותר מ190 אלף ק"מ (שזה הרבה ועוד לפיאט פונטו זה בכלל הרבה). אצלי זאת הפעם ראשונה שיש בעיה עם הטעינה/אלטרנטור ובכל זאת, הרכב 11 שנה על הכביש. צריך לטפל בזה למרות שזה עולה הרבה כסף. דוד איש יקר, מה יותר משתלם לבצע? לשפץ אלטרנטור קיים או ישר להחליף למשופץ? ואם אתה יודע כמה זמן צריכה לקחת עבודת שיפוץ כזאת לעומת הרכבת משופץ? |
אהלן רן...
בתכל'ס לא צריך להיות הבדל בין אם משפצים את שלך או לוקחים מהמדף אחד מוכן, כל עוד המשפצים עושים עבודה טובה. היות ולא ידוע מה טיב השיפוץ של אלה שעל המדף, אני אישית הייתי מבקש מהמכון לשפץ את שלי והייתי עומד על כך שירכיבו מיסבים מבית טוב (NSK / SKF) ולא ג'אנק סיני. כמו כן, על הדרך הייתי מבקש מהם להגביר את האלטרנטור. הגברה מתבצעת בעזרת ליפוף של הרוטור והסטאטור בחוטים עבים יותר וכך האלטרנטור מסוגל לספק טעינה חזקה ויציבה גם כשצרכנים רבים עובדים בו זמנית וגם בסל"ד נמוך יחסית. זמני עבודה כולל הגברה, משהו כמו 3 שעות +- |
דוד, יש חשמלאים שעדיין עושים ליפוף?
|
גם אצלי הלך האלטרנטור אחרי 11 שנים הספק לא רע.
הבעייה שאתה בצפון פה נמכר משופץ 350 ש"ח הרכבה עליי . לכל המעוניינים ברח' וסרמן בת"א |
עידכון קטן, לא יודע עד כמה זה משמעותי..
פתחתי מכסה מנוע עכשיו לאחר שכל היום הרכב עמד חניה (פתוחה, לא מקורה) וליד האלטרנטור יש איזה מן פלסטיק שחור שמחובר אליו, הוא היה קצת רטוב ואני חושב שנכנסים לאיזור מים מהגומי שעוטף את טורפדו. (השאלה אם נכנס מים או שנשפכו על זה מים בגלל שפתחתי מכסה מנוע). אין לי מושג כמה זה משמעותי אם בכלל... |
סה"כ מכסה מגן תנסה לייבש עם פן ולבסוף כמובן לא יעזור לך כלום מכיוון שפתחתה את המכסה מנוע וסה"כ נשפך קצת מים
|
לפי מה שאני מבין זה לא משנה, זה התייבש בעצמו.
אתמול לא פתחתי מכסה מנוע וזה נדלק אז אין לי מושג, אני פשוט לא אתעסק עם זה. אני אתן לזה עד מחר, נראה מה קורה בבוקר. |
צטט:
ראה תגובתי לרן בהודעה אחרת שכתב.. http://www.fiatclub.co.il/forum/show...2965#post82965 |
בוקר טוב -
עידכון טרי מהבוקר: אחרי שלפונטו היה קצת קשה להניע בהנעה ראשונה ונורת המצבר נשארה דולקת נסעתי לחשמלאי רכב שאני מכיר. נסיעה של 15 ק"מ בערך. אחרי 10 ק"מ התחילה הנורה להבהב וכבתה. שהגעתי לחשמלאי כמובן שהיא לא דלקה (זה חוק שמגיעים למוסך אז הכל בסדר...לא?) אז הוא בדק טעינה ואמר שהכל מצויין, טוען טוב והמצבר טוב ואמר לי שהוא חושב שזה אולי רטיבות שהיתה בגלל הגשם ושאמשיך לנסוע עד שזה יידלק קבוע ואז לחזור אליו. כמו כולם, גם הוא אמר שאלטרנטור חדש יעלה עם עבודה בסביבות ה800 שקלים. בתקווה ליום טוב ויבש! |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 14:36. |