מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > מועדון פיאט ישראל - גרסה קודמת > פורום הגראז'
עקוב אחרינו ב-RSS

פורום הגראז' בעיות טכניות, טיפולים, קוסמטיקה ועוד..

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

7.3 שנים עם האונו הסתיימו

שם:  
צפיות: 
גודל:   

מאזדה 3 2006

שם:  
צפיות: 
גודל:   

טיפול דיטיילינג לאוטו - התזמון המושלם :)

שם:  
צפיות: 
גודל:   

מכוניות מהטיול ברומא

שם:  
צפיות: 
גודל:   

אוי כמה..שאת יפה..

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

כלי נושא הצג מצבים
ישן 29-05-06, 13:43   #1
Guest

שיפצור בראבו. דרושות עצות

שלום לכולם.

ברצוני לשפץ ולשפר מספר דברים ברכבי (פיאט בראבו 97 ידני 1.6).

המזגן עובד אך לא מקרר כמו שצריך, מקרר מעט. לא ברור מה הבעיה ... הוחלף הרדיאטור אשר נזל לפני כשנה ולכן אינני חושב שהבעיה היא דליפת גז.

האוטו נוסע חלק אך בכביש משובש מתחילות לפעמים רעידות כאשר עוברים על קמט או בור קטן - ברצוני לסדר זאת - בולמים ? ועל הדרך להנמיך קצת את האוטו על מנת לשפר את זווית הגלגול הנוראית. כיצד עושים זאת בדיוק ?

החלפת הסרן האחורי לאחד בעל בלמי דיסק - אילו רכבים חוץ מהבראבו HGT אשר יהיה קשה למצוא יכולים לחלוק סרן אחורי עם הבראבו שלי ויש סיכוי למצוא במצב טוב? בעת הבלימה לפעמים גם מתרחשות רעידות אשר לא משפיעות על מרחק הבלימה, מה יכולה להיות הסיבה לכך ?

כל השיפורים הנ"ל ועוד כמה הם הכנה לשיפוץ \ החלפת המנוע...
הייתי שמח לקבל כל עזרה ומחירים אם מישהו יכול להעריך
תודה מראש לכל העוזרים.

ישן 29-05-06, 14:22   #2
Guest

תגובה

א. לגביי המזגן [רפי יוכל לתת לך תשובה יותר מדוייקת]. לטעמי , ומהניסיון שלי עם השטויות האלו - זה בד"כ חוסר בגז , או דליפה פנימית שזה סיפור לא זול בכלל.

ב. לגביי כל השיפצורים של הבראבו. אם ירדת לסוף דעתך בעניין הזה ואי אפשר להניא אותך מלחשוב שנית על זה - חבל. לטעמי כמעט כל כיול מתלים ושינויים כלשהם בבראבו זה למרוח שוקולד על לחם שיפון. - חסר טעם. גם ה HGT המקורית , אינה מכונה אידאלית לסיבובים.

לשפר תמיד אפשר- בולמים של KONI , ספרינגס של EIBACH , אפשר להנמיך וכו. אני פשוט לא משוכנע שבבראבו זה חכם לעשות את זה. היא לא מבריקה מבחינה דינמית.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה בכל תוואי שלא תבחר.

ישן 29-05-06, 15:07   #3
Guest

תודה על התשובה המהירה :)

תודה ניר.

אם זכרוני אינו מטעה אותי הבראבו חולקת שלדה עם הפיאט קופה והאלפא 147 - אמנם לא קוטלות קנים במידה עולמית אך מכוניות לא רעות בכלל.... הסיבה העיקרית שבגללה אני רוצה לשפצר את האוטו הנ"ל הוא שפשוט התאהבתי בו.

אם תוכל לענות לשאלותי - איזה רכב חולק סרן דיסק אחורי עם הבראבו - פיאט קופה מפורקת יהי קשה יותר למצוא מבראבו HGT. אולי אחד הדגמים החדשים יותר של המריאה או הבראבה הגיע עם בלמי דיסק אחוריים?

התקציב הוא החלק הפחות בעייתי בפרויקט - קיבלתי לאחרונה סכום כסף מסוים שברצוני להשקיע ברכב, אני מודע לכך שעם כל השיפצורים ועלותם ביכולתי לרכוש רכב חדש יותר ואולי אף ספורטיבי יותר במהותו אך כמו שרשמתי בהתחלה - התאהבתי.

תודה שוב.

ישן 29-05-06, 15:10   #4
Guest

נ.ב

וכמובן אם אתה יודע מחירים של הטיפולים שברצוני לעשות ומשך הזמן שהם לוקחים.

בנוסף לשיפורים הדינמים רכשתי כבר ג'אנטים 15X6.5 - הגודל המקסימלי המותר וצמיגים 205\50\15 אשר יעזרו גם הם לאחיזה (ולמראה כמובן וכן אני מנסה למצוא טאמבון HGT \ מריאה עם אורות ערפל. כל מידע על פירוקיה אשר מחזיקה חלקים מסוג זה יתקבל בברכה.

ישן 29-05-06, 15:30   #5
Guest

תגובה

המכנה המשותף החבוי פה הוא הפיאט טיפו. הבראבו , הקופה וה 147 חולקות את אותה הרצפה. ואכן הטיפו הייתה מוצלחת דיו בכדי לבסס עליה לא מעט דגמים.

ב. מבין את החיבה לבראבו..

ג. למצוא HGT בפירוק אל תטרח , יש בערך 3 כאלו בארץ, ואף לא אחת לא מוטלת בפירוקיה. יש לך סיכוי הרבה יותר סביר למצוא חלקים מקופה אך למעט [נניח] כסאות , או כל מיני גשעפט מהזן הקוסמטי - אין לך כל כך מה לקחת משם.

הפיאט מריאה למשל חולקת ספויילר קדמי זהה לבראבו HGT. לגבי סרן אחורי , עד כמה שידוע לי אין בארץ בראבה עם 4 דיסקים. יכול להיות שאם הגיעה לכאן במקרה פיאט מריאה 20V , אולי אז יהיה לך סיכוי לאתר משהו, אבל זה יריה באפלה.

ד. לגבי עלויות - סט של בולמים של KONI אמור לנוע בסביבות 2500-3000 ש"ח, וקפיצים גם נעים באיזורים הללו. לגביי הרכבה זה כבר תלוי במתקין כמובן.

ב-ה-צ-ל-ח-ה

ישן 31-05-06, 13:39   #6
Guest

סט קפיצים ב2500-3000, נשמה יקר מידי.
כשביררתי לרכב שלי - המחירים היו בסביבות 1000-1500 לקפיצים וכ4000 לבולמים.

ישן 01-06-06, 02:41   #7
Guest

עוד מספר שאלות...

אני אברר על הבולמים והקפיצים ואודיע לכולם

בכל מקרה, בולמי קוני צהובים, קפיצי אייבך או בילשטיין להנמכה, צמיגי 205\50\25 וג'אנט 25 אינץ' ישפרו רבות את האחיזה והניהוג, אין לי ספק בכך. הבעיה האחרונה שלי בתחום הזה הוא הסרן האחורי... הרכבים לפי מיטב ידעתי שחולקים עם הבראבו סרן אחורי והגיעו עם דיסק הם הפיאט קופה, בראבו HGT ומריאה 20V אם יש... הסרן האחורי של הטיפו ספורטיבה\ 2 ליטר גם הוא מתאים ?

כמה לפי דעתכם יעלה שינוי כזה - עלות החלק ועבודה?

תודה מראש .

ישן 01-06-06, 02:49   #8
Guest

ועוד מספר שאלות...

אילו מנועים מתאימים לרכב זה במידה וארצה להשתדרג בשלב מאוחר יותר - האם כל מנועי הקופה, טיפו, 147 וכו' מתאימים גם כאן או שישנן הגבלות (מבחינת מקום, עם החוק אסתדר כשיגיע הרגע להחליף).

מבחינת הקוסמטיקה של הרכב, ברצוני לרכוש טמבון עם פנסי ערפל כמו זה של הHGT או אפילו הדגמים החדשים יותר - האם דגמי ה 1.4 אשר כוללים פנסי ערפל זהים לטמבוני הבראבו ? כמו כן ברצוני לרכוש ספוילר אחורי... האם יש סיכוי למצוא כזה בארץ או שיש להזמין \ להביא מחו"ל במיוחד?

שוב תודה

ישן 01-06-06, 11:51   #9
Guest

תגובה

לא ברור לי עדיין מה אתה מנסה לעשות.. ליצוק את תכניה ואופייה של הבראבו HGT אל בראבו רגילה? או שמקריות היא שכל החלפים עליהם אתה מדבר , מקורם ב HGT?

בנוגע לשאלות שלך..

א. יש לך מקור הרבה יותר מוסמך ומנוסה בשיפצורי בראבו www.fiatboo.co.uk, אני נעזרתי בהם המון במשך השנים.

ב. מנועים- אם שמת לב, קשה במבט חטוף לראות את זה, אבל לבראבו HGT תא מנוע מעט יותר מנופח מצדדיו. [מדדתי, אני יודע]. זה אינו קל לזיהוי, אבל די הגיוני בהתחשב בנפח ,בצמיגים וכוו.

להערכתי , ניתן בורסיה כלשהי לדחוף מנוע של פיאט קופה בבראבו, ז"א הכול אפשרי, השאלה על חשבון מה. ה 20V בכל מקרה יערים קשיים גדולים יותר בהתאמה משום שבקופה 5 צילינדר, משודכת תיבה של 6 הילוכים.

ג. הטמבון ב 1.4 אינו תואם את ה HGT. הוא קטן יותר, מעוגל , וחסום. [ב HGT הגריל פתוח לאפשר זרימת אוויר] , כמו כן ב HGT קיימת הברגה להתקנת ספליטר תחתון.
ספוילר אחורי- אני מניח שאתה מתכוון לכנפון, ניתן לרכוש בהזמנה דרך מ.י.ר. חלפים.

ושוב , אני מבין שיש לך איזה גרנדה-פרויקט בראש , ואני ממליץ לך להיעזר ב www.fiatboo.co.uk , הבריטים הרי כל היום יושבים שם ומפרקים דברים, אני בטוח שהם יוכלו לתת לך תשובות הרבה יותר טובות.

ישן 05-06-06, 21:06   #10
Guest

תודה ניר

תודה על העזרה. אכן ביקרתי באתר זה מספר פעמים בעבר והתרשמתי מהידע והרצון הטוב של האנשים (וכמובן מהיכולת). ובכן לאחר ביקור חוזר באתר הוצאתי ממנו את כל הפרטים אשר יעזרו לי בפרויקט.

מה שדרוש לי עכשיו הם החלקים - מעבר לבולמים ולקפיצים אשר ניתן להזמין לפי מק"ט. אני זקוק לשאריות בראבות\ מריאות שונים. אם מישהו יודע היכן ביכולתי למצוא מכוניות מסוג זה לפירוק באזור השרון (תל אביב עד חיפה בערך ) אני אשמח.

רשימת השיפצורים כרגע שבקנה:

תיקון מזגן - ניהי קריטי לפני הקיץ
מרים חלון ימני - בעיה ידועה בפיאט, מנוע חדש אני מקווה שיפתור את הבעיה
אגזוז - מרעיש, יבדק בשאיפה שלא יהיה צורך להחליף \ לתקן כרגע
בולמי זעזועים - קוני צהובים או SPAX רביעיה
קפיצי הנמכה - אייבך או SPAX שוב, 33 - 40 מ"מ הנמכה
נעילה מרכזית - עם שלט ואזעקה (איתוראן ?)
קונסולה מרכזית - שאריות מריאה בחיפוש
אורות מריאה - כנ"ל
ג'אנטים וצמיגים - 15\50\205 ג'אנט כבר נקנה 15X6.5 המוסכניק טוען שביכולתו לאשר 16 או 17
סרן דיסק אחורי - בעיה, בעיה. בחיפוש אחר HGT \ פיאט קופה לתרומה
כנף אחורית - אבראת'
ספוילר קדמי - HGT
אורות ערפל - HGT
צבע כללי - צביעה בכחול כהה
החלפת ידיות דלת - ידיות מריאה \ 147
סטרט בר עליון - הוזמן OMP
ווינקרים שקופים
כסאות - פיאט קופה בתקווה
מנוע - בבוא העת

המוסך שאצלו אני מבצע את כל השיפצורים הוא בעל מוניטין מוצדק של שיפור מכוניות - אמנם הוא לא מאחת הסדנאות הגדולות אבל ראיתי ונהגתי על מספר עבודות שלו ואני יותר ממרוצה. כמו כן הוא רוצה שהרכב יהיה רכב תצוגה שלו ובתמורה המחירים יהיו בהתאם...
כל עזרה או הכוונה תתקבל בברכה. בעיקר בעניין החלקים.

חוקי פרסום הודעות