מועדון פיאט ישראל  

חזור   מועדון פיאט ישראל > מועדון פיאט ישראל - גרסה קודמת > פורום הגראז'
עקוב אחרינו ב-RSS

פורום הגראז' בעיות טכניות, טיפולים, קוסמטיקה ועוד..

גלריה
תמונות מהגלריה
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  
צפיות: 
גודל:   

החלפת ג'אנטים בפונטו ספייס שלי

שם:  
צפיות: 
גודל:   

ובכן נעים להכיר עכשיו רשמית.

שם:  
צפיות: 
גודל:   

Magnifico Punto!

שם:  
צפיות: 
גודל:   

ה-פונטו ספייס שלי אחרי פוליש ווקס

שם:  
צפיות: 
גודל:   

הפונטו היפה שלי..!!!

מודעות שרות
shimshon
ofer katzav ad

מועדון פיאט בפייסבוק

כלי נושא הצג מצבים
ישן 14-04-07, 13:53   #1
Guest

בראבו - ניקוי רדיאטור

שלום לכולם רציתי לדעת מה עושים בניקוי רדיאוטר? האם זה שמנקים את המיכל מים ברכב? האם אפשר לעשות זאת לבד או שחייב מוסך? ובמה זה תורם לרכב? וכל כמה זמן צריך לעשות את הטיפול הנדרש??
יש לי ברדיאטור כמו חלק קטן של ריקבון ברדיאטור והיה חסר לי מים במיכל מים אחד המוסכניקים שם לי כמו חומר שעשוי מגרגירים של ברזל ואמר לי זה מה שיסתום לך את הנזילה וזה באמת עזר, האם אני עדיין יכולה לבצע ניקוי רדיאטור למרות שיש לי ריקבון ברדיאטור??

ישן 14-04-07, 14:53   #2
Guest

שלום גילי !
אם הבנתי נכון הראדיאטור שלך כבר ישן דולף ומלוכלך אז למה לשבור את הראש בניקויו? פשוט תחליפי לחדש . אני מבין שזו הוצאה כלכלי אבל תקחי בחשבון שכל התעסקות עם הרדיאטור הישן תקצר את חייו ותסכן את חיי המנוע (עקב התחממות יתר ) כמובן שבעת הניקוי את עלולה לגרום לחורים נוספים .
לגבי ניקוי ניתן לבצע זאת בבית בשימוש בצינור גינה . פשוט לפרק את חיבורי הראדיאטור להתיז מים דרך צינורותיו ,לחבר מחדש לרכב,
למלא נוזל קרור חדש .
בברכה עמית

ישן 14-04-07, 17:48   #3
Guest

צטט:
במקור פורסם על ידי AMIT
שלום גילי !
אם הבנתי נכון הראדיאטור שלך כבר ישן דולף ומלוכלך אז למה לשבור את הראש בניקויו? פשוט תחליפי לחדש . אני מבין שזו הוצאה כלכלי אבל תקחי בחשבון שכל התעסקות עם הרדיאטור הישן תקצר את חייו ותסכן את חיי המנוע (עקב התחממות יתר ) כמובן שבעת הניקוי את עלולה לגרום לחורים נוספים .
לגבי ניקוי ניתן לבצע זאת בבית בשימוש בצינור גינה . פשוט לפרק את חיבורי הראדיאטור להתיז מים דרך צינורותיו ,לחבר מחדש לרכב,
למלא נוזל קרור חדש .
בברכה עמית
הרדיאטור שלי לא דולף אבל כן הוא יש בו מעין קורזיה והוא ישן הוא דלף בעבר אבל שמתי חומר במיכל מים כפי שכבר ציינתי גרגירי ברזל וזה מנע את הנזילה.
איך המוסכניקים מבצעים ניקוי רדיאטור.??
כרגע אין לי תקציב הדרוש להלחיף רדיאטור,
כל כמה שנים בערך מחליפים רדיאוטר 4-5-6??

ישן 14-04-07, 19:26   #4
Guest

המוסכניקים עושים בדיוק מה שרשמתי עם צינור גינה כזה פשוט .
או אולי אפילו עם צינור לחץ גבוה .
האם רכבך מתחמם ? למה לנקות אותו ?
הניקוי יסיר את החומר ששמו לך למנוע את הסתימה (אולי לא יפתח את החור אבל את החומר שנשאר זה ישטוף ).
שוב עדיף לא לגעת אלא אם יש בעיה במקרה זה .
אני בכל מקרה מבצע שטיפת רדיאטור כל שנתיים כאשר אני מחליף את הנוזל קירור לחלוטין (או טרמוסטט /משאבת מים )
בברכה עמית

ישן 14-04-07, 20:33   #5
Guest

/

שלום גילי..

גם לי יש פיאט בראבו ואני עשיתי את הניקוי הזה לבד למרות שהרדיאטור שלי חדש פשוט הוצאתי את המים הישנים ושמתי מים ירוקים כי היה לי חלודה במיכל והמים הירוקים מונעים חלודה..אז ככה פתחתי את המיכל מים עצמו ניקיתי אותו בבית והחדרתי צינור גינה עם זרם חזק לצינור של הרדיאטור וככה הוצאתי את כול המים המלוכלכים וכול הברדק שהיה לי שם (והיה מלאא) ולבסוף סגרתי הכול הכנסתי מים ירוקים והוצאתי את האוויר שהיה במערכת אל תבצעי את זה לבד עם אינך יודעת להוציא אוויר כי עם יהיה לך אוויר במערכת זה מסוכן ולא טוב בכלל.. עם תרצי עוד פרטים כנסי אליי לפרטי ואני אשמח לעזור להתראות ושבוע טוב!

ישן 14-04-07, 21:27   #6
Guest

ניקוי רדיאטור לא מתבצע על ידי שטיפתו במים.
נוזל קרור זורם שם גם ככה כל הזמן, בלחץ של ~1.0BAR , אז מה יעזור לשטוף אותו אם צינור???

ניקוי רדיאטור מתבצע על ידי פירוק הדודים וניקוי המעברים מבפנים.
קשה מאד לעשות את זה בבית.

חוקי פרסום הודעות