![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Junior Member
הגלגלים שלי: פונטו MK1 מאזדה 6
|
ניקוז מזגן פונטו 1997 S75
שלום לכולם
החלפתי אתמול בעצמי את מדחס המזגן בפונטו שלי . לאחר מילוי הגז ונסיעה של כמה שעות אם מזגן דלוק התחילו לנזול כמויות של מים בצד הנוסע . לא חסר מים במיכל עיבוי . אין טפטוף מים מחוץ לרכב כשהמזגן עובד . אני חושד בצינור ניקוז מי מזגן . אשמח להסבר איפה נמצא צינור הניקוז איך להגיע אליו ולפתוח אותו ? תודה מראש רוסלן |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט אונו,יונדאי אקסנט,מיצובישי מאגנום
|
מזגן מקורי או התקנה מקומית?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
מקורי
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
ניקוז מי מזגן
הכי טוב להגיע אל צנורית יציאת ניקוז מי המזגן בהרמת הרכב.
המיקום הוא ב"קיר האש", בצד ימין (צד הנוסע) למטה כשהצנורית מכוסה במגן גומי שחור עם אף יציאת מיים ממנה כלפי מטה. לרוב הגומיה למטה סתומה בבוץ ו/או עלים, למטה בשפתי היציאה ממנה. הכנס את האצבע לתוך שפתי הגומיה והוצא הלכלוך, כשאני גם מציע לך, בעזרת סכין יפני, לחתוף מעט את שפתי הגומיה כדי להגדיל את פתח היציאה של הגומיה. אם גם לאחר כל זה עדיין יחדרו מיים לתא הנוסעים, אז יש לךכלוך שסותם את הצינורית בקתהה הפנימי ולצורך כך יש לחבר צנורית גומי אל צנורית הניקוז ולנשוף לתוכה לכוון תא הנוסעים (ובכך להעיף את הלכלוך הפנימי). נא עדכן ממצאים ותוצאות, לכשיהיו. בהצלחה ובברכה - רפי לין
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
רפי לין תודה רבה על התגובה המפורטת והמושקעת !
ניגשתי לעבודה כשה אני יודע בדיוק מה לעשות שוב תודות לרפי . הרמתי את צד ימין על ג'יק + סטנד תמיכה , נכנסתי מתחת לרכב ומיד מצאתי את פתח הניקוז , ניסיתי לדחוף לשם את האצבע אבל לא כל כך הלך לי אז הלכתי ישר על האופציה האחרונה , חיברתי צינור של מזגן ונשפתי לתוכו , מיד התחיל להשקות אותי זרם של מים שהצטברו שם .הנעתי את האוטו והפעלתי מזגן וראיתי שעכשיו יורדות טיפות מפתח הניקוז . עוד נסיעה של שעה + לווידוי הריגה ואכן אין יותר נזילות ! * נזקי המים - הרמקולים לא עובדים פתאום . בכל מקרה לא התמזל לי אם המדחס שהבאתי מפירוק והוא מקרר חלש , רק שהרכב בנסיעה בעיקר בכביש ראשי . ( כמו המדחס הקודם קצת יותר טוב ) ממה שהספקתי לקרוא לפני התחלת הפרוייקט , זה שסטום לחץ שניתן להחלפה אבל החלטתי ללכת על החלפת מדחס , כנראה שטעיתי . רציתי בהתחלה להזמין שסטום לחץ סיני וחבל שלא הלכתי על זה , קישור למקרה שהחברה מהפורום ירצו לעשות קנייה קבוצתית . http://www.aliexpress.com/item/R134A...886771762.html 10 שסטומי לחץ במחיר 210 ש''ח מסין ( המחיר כולל משלוח) אני אצטרך לפרק שוב פעם את הכל וללכת להחליף מדחס בפירוקיה ( עבודה לא נעימה בכלל ברכב הזה המצריכה פירוק אלטרנטור ואז את המדחס ) ולשלם שוב על בדיקת לחצים ומילוי גז . המדחס עלה לי 200 ש''ח בדיקת לחצים + מילוי גז 200 ש''ח אם יש המלצות מה לבדוק במדחס בפירוקיה ו מה עוד להחליף בפעם השניה שאני הולך לפרק הכל , אשמח לשמוע על זה . תודה רוסלן נערך לאחרונה על ידי Roslan : 23-06-13 ב 20:12. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
אל תסיק מסקנות מהירות ולא בדוקות. לא בטוח שהבעיה במדחס.
האם החלפת גם את המייבש ?. (הכוונה לחדש) אין המלצות מה לבדוק במדחס בפירוקיה, משום שמדחס מפורק בודקים על מכשיר מיוחד, ולא ניתן לבודקו אחרת. דוד.
|
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
|
סלח לי על הבורות אבל אני לא יודע מה זה מייבש ואיפה הוא נמצא
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
סליחה שאני שואל, אם אתה לא יודע מה זה מייבש, איך אתה רוצה לתקן מזגן לבד ?.
יש לך מזל שהיום קניתי פונטו דור ראשון. המייבש נימצא בעיגול האדום בתמונה. אל תיבהל מהחלודה שמופיעה בתמונה. פשוט הבחור ממנו קניתי את הפונטו. מילא תמיד נוזל קירור עד הסוף, ולאחר שהמנוע הגיע לטמפ' העבודה, העודף נזרק החוצה. דוד.
|
|
|
|
#9 |
|
Junior Member
|
תתחדש !
לימוד תוך כדי עבודה ... (אני לא מפחד לעשות טעויות ,לשבור , להרוס ולשלם מחיר אם צריך ) העיקר שאני ילמד מזה משהו . בכל מקרה תודה על התמונה , מחר אני יסתכל על המייבש . רוסלן נערך לאחרונה על ידי Roslan : 23-06-13 ב 21:17. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
בעל מקצוע
מנהל
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
|
קולט מייבש
למעשה זה נקרא קולט מייבש ויש לו 2 תפקידים (כשמו):
1. לייבש את הלחות שנמצאת בתוך הקרר (גז) ובמערכת המזגן. 2. להוות מיכל נוסף של קרר במערכת. קצת על מע' המזגן ברכב ורכיביה כאן: www.musach.co.il/forum/showthread.php?t=708 בברכה - רפי לין
האתר לחיפוש מוסכים ושרותי רכב www.musach.co.il פורום טכני לרכב www.musach.co.il/forum פייסבוק http://www.facebook.com/profile.php?id=600554043 נערך לאחרונה על ידי רפי לין : 23-06-13 ב 22:39. |
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| לוח שעונים פיאט בראבו 1997 | sergey_k | בראבו - טכני | 11 | 26-09-10 20:43 |
| סרטוטים חשמליים...בראבה 1997 | ALexEX | בראבה - טכני | 9 | 06-12-09 23:55 |