![]() |
|
עקוב אחרינו ב-RSS
|
||||||
| פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
|
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
||||||||||
| מודעות שרות | |
|
|
| מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
|
כלי נושא | הצג מצבים |
|
|
#1 | |
|
Member
הגלגלים שלי: I30
|
פונטו 2001 - מי ברז ברדיאטור
שלום,
הלכתי לראות אתמול פונטו 2001, הרכב שמור מאד ועם קילומטר נמוך. מטריד אותי דבר אחד, מי הקירור. הרכב קיבל פארפלו ב30 אלף הראשונים, מים ירוקים ב70 אלף הבאים ומי ברז ב20 אלף האחרונים. אני יודע שזה לא טוב כי קראתי את זה כאן עשרות פעמים. השאלה היא האם זה דיל ברייקר? מה יכול להינזק מ20 אלף קילומטר עם מי ברז? תודה. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס ELX
|
איך אתה יודע ממתי המערכת עם מי ברז?
השאלה החשובה היא למה עברו למי ברז? יש הסטוריית טיפולים? הייתה עבודה או תיקון במערכת הקירור? המנוע עבר התחממות? אלו הדברים החשובים. קח תרכב לבדיקה במכון !
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס sx
|
אם זה באמת ככה (ואין לי מושג איך אתה יודע על הק"מ), אז לדעתי, או שהוא חסך בקמצנות על מי קירור, וזה מעיד על שאר מכלולי הרכב ודרך התחזוקה שלו, או שפשוט מרוב שהכל נוזל במערכת נמאס לו כבר להשקיע כסף במי קירור, אז הוא ממלא מהברז ומעיף את האוטו.
אני לא הייתי נוגע, הק"מ הנמוך אולי בגלל שהרכב בילה הרבה במוסך בלי תזוזה, אל תתלהב יותר מידי.
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו SX75
|
20 אלף קילומטר על מיי ברז לא נורא כל כך. במידה והרכב ניראה לך והחלטת לקנות אותו פשוט לאחר הקנייה בצע ניקוי לרדיאטור והחלף את נוזל הקירור למקורי.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Member
|
תודה על התגובות,
אתן יותר פרטים על מנת שתקבלו את התמונה הכללית. הרכב על הכביש מדצמבר 2000. מאז ועד ינואר 2013 יש קבלות על כל הטיפולים. עברתי על הכל ושמתי לב שב3 השנים הראשונות הרכב היה במוסך מרכזי וקיבל פארפלו. בשנים לאחר מכן מתחילת 2004 ועד 2010 בכל כמה טיפולים הופיע "נוזל קירור" במוסך לא מרכזי שלא זוכר את שמו. המוכר הוא יד (01 ברישיון) והרכב אצלו שנתיים וקצת, במהלך השנתיים האלו הוא לא החליף מים אלא רק הוסיף מספר פעמים מי ברז. טוען שבתמימות, הבנאדם נראה אמין מאד. הרכב מאד מוצא חן בעיניי ועם קילומטראז' נמוך מאד - כ9 אלף לשנה בממוצע. מה שמטריד אותי זה מה שקראתי בפורומים לגבי מי קירור בספייס והשאלה היא מה בפועל מי הברז האלו עושים למערכת הקירור ולמנוע. תודה רבה לעוזרים. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
|
ובנוסף - מהי העלות של הפארפלו הכחול? האם קיים רק במוסכים מרכזיים של פיאט?
כמה יעלה לנקז את כל מי הקירור ולמלא פארפלו כחול במרכזי? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו ספייס SX
|
אני הייתי מסתכל על הזמן ולא על כמות הק"מ עם מי ברז .
בשנתיים עם מי ברז עם כל הכבוד, המצב לא טוב. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: סיאט לאון 1.8 TSI
|
סביר מאוד שבמשך שנתיים וקצת לא הוחלף נוזל קירור אלא רק הוסיפו מי ברז - שדרך אגב הוראת היצרן היא לערבב 50%-50% מי ברז עם פאראפלו. אפשרי גם עם מים רכים.
לראיה: http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=7587 נערך לאחרונה על ידי גיא .ב : 07-06-13 ב 18:24. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Member
|
אתה צודק, הוא הוסיף ולא החליף את כל המים. הבעיה היא שכמה מי ברז בדיוק נכנסו לשם - אני לא יודע.
1. אלי - אמרת שהמצב בשנתיים עם מי ברז הוא לא טוב, למה? מה למשל יכול לקרות כתוצאה מזה? 2. מישהו יודע האם בבדיקת קנייה אפשר לראות האם יש כבר איזשהו נזק למנוע (שעשוי מאלומיניום נכון?) בעקבות השימוש במי ברז? או שזה רק להחליף ולהחזיק אצבעות שהכל בסדר? 3. אתם בתור בעלי פונטו, רובכם בעלי פונטו בנות 8 ומעלה, כולכם משתמשים בפארפלו?? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו SX75
|
אני עם פונטו שנת 95 וניראה שכל חייה נסעה על מיים ירוקים ולא פראפלו.
|
|
|
|
![]() |
|
|
נושאים דומים
|
||||
| נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
| החלפת מים ברדיאטור | EldarSize | פונטו - טכני | 1 | 16-12-12 21:45 |
| מים ברדיאטור נעלמים | denis108 | אונו - טכני | 17 | 11-07-10 19:45 |
| פונטו ספייס 2002 (החלפת מים ברדיאטור) | shimiefr | פונטו - טכני | 4 | 23-06-10 05:18 |
| פאראפלו ברדיאטור | avi1970 | אונו - טכני | 3 | 19-01-10 14:35 |
| שמן ברדיאטור | bitamar | אונו - טכני | 26 | 06-02-09 10:30 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד