![]() |
|
![]() |
שיפורים וקוסמטיקה שיפורים וקוסמטיקה כלליים. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
משורר הפורום
הגלגלים שלי: פונטו SX לשעבר. מאזדה 3. רכב שהוא אונייה עם שם של מטוס :)
|
פרוייקט תיקון קילופי צבע "ממאירים" בפונט&a
עקב קילופי לכה בחלק העליון של דלת הנהג הוחלט לבצע "פרוייקטון" צביעה.
לאחר בירורים, נרכשו: צבע ע"פ קוד הצבע מקורי (טופ קולור בת"א, מכינים במקום, במידה ורוצים מתאימים לדהייה הצבעית של הצבע ודוחסים למיכל ספריי עם פייה מתאימה), לכה, ניר שיוף עדין- נייר מים (2 דרגות, 600 ו-1500) ודבק נייר. לאחר שיוף הלכה והצבע השרוף, החלקה, בידוד האיזור, 4 שכבות צבע, 3 שכבות לכה ויבוש, התוצאה משביעת רצון. (אמנם לא ברמה של צבע בתנור, אך ממש לא מביישת. ממרחק של מטר וחצי לא מבחינים בצביעה. (ישנו הבדל גוון קטן לעומת הדלת האחורית שמחכה אף היא ליומה.) כרגע יש חספוס קל לעומת שאר הרכב, בעייה שתטופל לאחר ייבוש סופי. דרגת קושי:בינונית ומטה. זמן: כשעתיים וחצי. (שיוף, הכנה וצביעה, לא כולל זמן ייבוש סופי- כיומיים.) עלות חומרים: מיכל ספריי בהתאמה : 70 ש"ח. מיכל לכה: 70 ש"ח. ניר מים: 3-5 ש"ח. דבק ניר: 10 ש"ח. עיתונים ישנים: חינם. עיתון של היום : 4.70 ש"ח סדין ישן מהביית: 5 דק' פחד מאמא. סה"כ עלות חומרים לצביעת האיזור: 160 ש"ח. (קניתי 2 מיכלים מכל מוצר, כנראה שהפרוייקט הבא הוא הפגוש האחורי אז התכוננתי.) תמונות יש, מהפלאפון. כרגע, עקב היותי מונגול, אני לא מוצא את המתאם בין כרטיס הזכרון למחשב. אם לא אמצא אותו גם מחר אני ארכוש אחד ואעלה את התמונות. (אני מקווה שהאיכות סבירה) מומלץ בחום לכל בעלי הפונטו עם קילופי לכה. (לא אכפת לי אם יש באיזור 205 מתקלפת...) תודה רבה לאושרי, ידידי משכבר הימים ש "הלווה" לי את החנייה המקורה בביתו לטובת הפרוייקט ועל שהלווה לי מים. ("השקתי" לו את העץ ככה שהתקזזנו) אני מבטיח תמונות בהקדם, אני גם "מת" לראות איך זה נראה בתמונות. **************************************** עריכה: יש תמונות! מומלץ לפתוח את התמונות ע"פ סדר הופעתן, מימין לשמאל. הן הוכנסו ע"פ סדר כרונולוגי.
"בשני מקומות בעולם - המיטה והאוטו - איש אינו מעז לחשוב שהביצועים שלו פחות טובים מהממוצע. יש שתי בעיות עם הטענה הזאת; האחת היא שהיא בלתי אפשרית מתמטית, השנייה היא שהממוצע נמוך מאוד". טום ונדרבילט. נערך לאחרונה על ידי simon377 : 05-09-08 ב 14:48. סיבה: הוספת תמונות+ ניסוח. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
משורר הפורום
|
הבעייה: קילוף של הלכה ופגיעה בצבע כתוצאה מפגיעת השמש.
"בשני מקומות בעולם - המיטה והאוטו - איש אינו מעז לחשוב שהביצועים שלו פחות טובים מהממוצע. יש שתי בעיות עם הטענה הזאת; האחת היא שהיא בלתי אפשרית מתמטית, השנייה היא שהממוצע נמוך מאוד". טום ונדרבילט. נערך לאחרונה על ידי simon377 : 05-09-08 ב 08:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
משורר הפורום
|
הכלים: ניר מיים בעוביים שונים. אני השתמשתי ב600 ו-1500.
צבע בהזמנה ע"פ קוד צבע במיכל ספריי. לכה במיכל ספריי. דבק נייר. אני השתמשתי בהכי פשוט שיש, לא צריך יותר מזה. עיתונים. אני השתמשתי ב"ידיעות", אני חושב שכל מקומון יתאים.
![]() |
#4 |
משורר הפורום
|
שלב ראשון: הכנה.
שיוף האיזור הפגוע, בעדינות אך ביסודיות, בעזרת ניירות מים. תחילה עם נייר גס יותר (600) ואח"כ עם נייר עדין יותר (1500). למרבה ההפתעה, לניירות מיים קוראים כך כי בשביל לעבוד איתם צריך לטבול אותם ב... יפה! מים. יש לשייף עד שהאיזור חלק למגע, לנגב בעזרת סמרטוט לח (להורדת האבק שיבש ונדבק) ולייבש. קשה לתפוס באיזו קלות יורד הצבע השרוף. הצבע ה"בריא" לא ירד בכזו קלות ולכן סיכוי הנזק הוא מינימלי.
![]() |
#5 |
משורר הפורום
|
שלב שני: כיסוי.
כיסוי כל האיזורים הסמוכים לאיזור הצביעה ע"מ להגן עליהם מפני רסס הצבע. יש לדייק מאוד בהדבקה למניעת סטייות מאיזור הצביעה הרצוי. לשולים משתמשים בדבק הנייר, לשטחים עצמם נשתמש בעיתונים, סדינים וכד'. אני השתמשתי בסדין לכיסוי הגג והשמשה הקדמית, בעיתונים לכיסוי שאר השטחים (חלונות, דלתות, מראה) ובכוס מים לשתות. היה חם בחוץ.
![]() |
#6 |
משורר הפורום
|
שלב שלישי: צביעה.
ההעדפה היא כמובן לצבוע במקום סגור, ללא רוחות וללא אבק. פשוט לא הסכימו לי להכניס את הרכב לחדר הנקי באינטל. (הוא גם לא היה עובר במדרגות). ניעור טוב של הצבע ומתחילים. יש להתחיל את ההתזה באוויר\ מחוץ לתחום הנצבע (לדוג'-על מדור דרושים) ולסיים גם כן מחוץ לאיזור, כמו כן יש להמנע מ"עצירה" באיזור אחד וזאת ע"מ למנוע "נזילות" ו-"בועות". יש לבצע את ההתזה בתנועה מדודה אחת ממרחק של כ-15-20 ס"מ מהאיזור הנצבע. יש לבצע 2 תנועות התזה רצופות (הלוך-חזור) ולהמתין 10-15 דק' בין שכבה לשכבה. השינוי לא נראה מיד לאחר ההתזה. שוב, סבלנות. לאחר 3 שכבות של צבע יש כיסוי מעולה. אני עשיתי עוד אחת, לא יודע להגיד אם זה טוב או לא. לאחר מכן, יש לבצע כ-3 שכבות של לכה באותה הדרך. הלכה באה להגן על הצבע ולתת גימור מבריק יותר.
![]() |
#7 |
משורר הפורום
|
שלב אחרון: חשיפה.
את השלב הזה יש לעשות באיטיות ובעדינות. אני ממליץ לחכות לפעות שעה מהריסוס האחרון ע"מ לתת לצבע להתקשות במידה מספקת. נגיעה בצבע תגרום לסימנים שידרשו פרוייקט נוסף. בתמונה השנייה: חבר כמעט מדגים מה אסור לעשות תוך בדיקה דקדקנית של הצבע.
![]() |
#8 |
משורר הפורום
|
דבר חשוב מאוד:
לפרויקט זה דרושה סבלנות רבה. הלהט הוא לצבוע והנטייה היא לשכוח שהצביעה היא החלק הפשוט והמהיר. יש לתת דגש רב ביותר על הכנת המשטח לצביעה. כל לכלוך, אבק, שטח שלא הוחלק כראוי יראה בבירור גם לאחר הצביעה. דגש שני יש לתת על הכיסוי של החלקים שאינם מיועדים לצביעה. הכיסוי חייב להיות מוחלט ומדוייק, אא"כ מישהו רוצה רכב דלמטי. מה שהולך היום זה פגושים בצבע הרכב. לא חלונות בצבע הרכב. לבסוף, אציין כי הגימור אינו חלק באופן מושלם. לאחר שהצבע יגיע לייבוש מלא אני אחליק אותו, אפלש אותו ואווקסס אותו במטרה להביא אותו למצב של שאר הרכב. נק' המוצא שלי הייתה: "הצבע גם ככה שרוף ומכוער. אם אני אצליח לשפר, ולו במעט זה עדיף. בכל מקרה, את ההתפשטות של הנגע אני אעצור". התוצאה עברה בהחלט את רף הציפיות שלי. אני כבר מתכנן את הפרוייקט הבא.- הצצה קטנה לפניכם: תודה על הקריאה והצפיה ובהצלחה.
"בשני מקומות בעולם - המיטה והאוטו - איש אינו מעז לחשוב שהביצועים שלו פחות טובים מהממוצע. יש שתי בעיות עם הטענה הזאת; האחת היא שהיא בלתי אפשרית מתמטית, השנייה היא שהממוצע נמוך מאוד". טום ונדרבילט. נערך לאחרונה על ידי simon377 : 07-09-08 ב 02:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
הגלגלים שלי: פונטו ELX 16V
|
שמע, כל הכבוד על הפרוייקט.
אבל אתה לא חושב שכדאי לא לשים את הרכב בשמש כמה ימים?
![]() |
#10 |
משורר הפורום
|
הכלב תופס לי את החנייה
![]() הרכב לרוב מכוסה או חונה בחניון מקורה (בעבודה) במקרה הייתה לי השתלמות במד"א, אז קח משהו טרי טרי. בתמונות: 1. הצבע החדש תופס מחסה מפני השמש. 2. סנאי לפני ביס בבורקס. 3. סנאי אחרי ביס בבורקס. * 2 ו-3 לא כ"כ קשורים אבל הצחיק אותי בחור בן 23 עם כומתת בקו"ם.
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
[פרוייקט מצולם] שינוי צבע לוח שעונים, פונטו ספייס | farmalot | שיפורים וקוסמטיקה | 34 | 22-11-15 21:14 |
יש לי בעיה בפונטו דיזל (שקשורה למפתח וגם לכ | go2222 | פונטו - טכני | 5 | 08-04-08 17:35 |
קניית פנסי ערפל מקוריים לרכב (פונטו דור רא | amimalka | שיפורים וקוסמטיקה | 13 | 27-12-07 20:53 |
ספייס - טורים גבוהים לאחר ניקוי מיצעת | יעקב | פונטו - טכני | 7 | 14-12-07 22:30 |
החלפת משאבת מים ורצועת טיימינג (sx 2001, נערך) | עומר | פונטו - טכני | 1 | 31-10-07 15:42 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד