![]() |
|
![]() |
פונטו - טכני טכני - דגמי פונטו בלבד. |
גלריה
תמונות מהגלריה
|
||||||||||||||
|
|
|
|
|
מודעות שרות | |
![]() |
![]() |
מועדון פיאט בפייסבוק |
![]() |
|
כלי נושא | הצג מצבים |
![]() |
#1 | |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו
|
מזגן לא קירר בעיר, בשל חום מנוע גבוה.
המזגן לא הופעל במשך כל הקיץ, וכאשר הופעל לא קירר בנסיעה בעיר. משום שמזגניסט אמר לבעל הרכב שיש כתם במעבה, והמזגן לא מקרר.
במקרה בעל הרכב ביקר אצלי אתמול, בשל שעון חום מנוע מעל לחצי בנסיעה בעיר, אבל מחוץ לעיר השעון עמד על החצי. החלפת יונית וונטה פתרה את הבעיה. הבחור התעקש שיש בעיה במזגן, אמר שבכול מקרה הוא לא אוהב לנסוע עם מזגן. הרכב כל כך מלוקק, שכאב לי שאין לו מזגן. למרות אי רצונו החלטתי לתקן. אמרתי לו שישב בשקט הכול עלי. בדקנו דליפה עם שני סקנרים. לא התגלתה דליפה. מילוי והתאמת לחץ הגז, והופ המזגן קירר ל-6.5 מעלות גם בטורים סרק. עשינו סיבוב עם מזגן וחבר הפורום ממש נהנה מהנסיעה, ראיתי על פניו. ![]() הרכב פונטו 96, לדעתי הכי מסודרת בארץ. אמרתי לו שיכתוב על זה בפורום. גם על הפשלה שהייתה לנו עם היונית וונטה החדשה. אז חבר יקר, אתה מוזמן להוסיף. נראה שהבעיה במזגן הייתה בשל חום מנוע גבוה. הרכב נסע כך זמן רב, לכן חשבו ששעון החום בלוח השעונים מזייף והוסיפו שעון. דוד.
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו SX75
|
6.5 מעלות נשמע ממש כמו חלום
![]() בעלי פונטו 96 אלמוני, זכית ![]() ד"א אם כבר פונטו מלוקקת, שבוע שעבר הייתי אצל מאור30. כמעט בכיתי שראיתי את הפונטו המושבתת שעברה תאונה. מלבד המעיכה שנגרמה מהתאונה, הרכב נראה כאילו יצא הרגע מהמפעל. ריפודים מקוריים נראים ממש חדשים בצורה מפחידה. תקרה נקייה לחלוטין, כל הפנים שמור במיוחד. ולפי איך שמאור ריקן לה את קרביה, עושה רושם שכל החלקים שלא ניזוקו בתאונה עדיין פועמים ברכב אחר. ברשותכם אתעלק על השרשור עם המזגן שלי. בתוך העיר המזגן מקרר לסירוגין. לפעמים מוציא אויר קר, לפעמים מוציא אוויר פושר. לא הצלחתי לקשר בין התופעה לבין שום פרמטר אחר (סל"ד, האצה, עצירה) דוד, האם מכיר תופעה שכזו? איך ניתן לדעת מה הגורם לתופעה?
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פיאט אונו,יונדאי אקסנט,מיצובישי מאגנום
|
בעני צריך לבדוק לחצים ואם פתח אוויר חיצוני פתוח למרות שהמכוון על מצב סגור כלומר אוויר מתוך הרכב וגם לבדוק המאורר עובד
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
כן, אני מכיר תופעה שכזו. התופעה (לא הסיבה) שהמדחס נדלק ונכבה לסירוגין.
דוד.
![]() |
#5 |
Senior Member
|
האם כך אמור להיות?
בערב עוד מילא, זה לא ממש מורגש. אבל בשמש החמה של באר שבע, מאוד מורגש שזה קורה.
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
לא אמור כך להיות.
דוד.
![]() |
#7 |
Senior Member
|
מניסיון העבר שלך דוד, איזה סיבות גורמות לתופעה הנ"ל?
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
ידעתי שזאת תהיה השאלה הבאה שלך.
![]() כמו שיאיר כתב, דבר ראשון לבדוק לחצים ולנתח את הממצאים. סיבה שנייה מדחס חלש או סתימה חלקית במערכת. לא חושב שיש קשר לפתח אוויר חיצוני פתוח, משום שכתבת "בתוך העיר". ברור שבנסיעה מחוץ לעיר היה נכנס יותא אוויר אטמוספרי. דוד.
![]() |
#9 |
Senior Member
הגלגלים שלי: פונטו 96
|
רציתי לכתוב אבל לא היה לי זמן
תודה רבה לדוד על העזרה שלו במשך כל השנים! הוא היחיד שנוגע לי ברכב. מאז 2007 אכלתי מירורים עם המזגן באוטו. כל חלק הוחלף לחדש באותו הזמן חוץ מהמעבה. ועדיין המזגן תמיד קירר טוב יותר מחוץ לעיר, בעיר לא קירר בכלל. לאחר שנה+ בבדיקה התברר שחסר גז. לא מצאו מאיפה ונאמר לי שיש כתם על המעבה. לא היה לי כבר כוח להתעסק כי הוצא בזמנו המון כסף על תיקון המזגן ומחוץ לעיר קירר טוב. למדתי לחיות עם זה כי גם ככה רוב הזמן אני נוסע בלי מזגן. דוד מילא לי גז ועכשיו המזגן מקפיא את הצורה גם בתוך העיר, לא מצאנו נזילות בסקנר. מקווה שהמצב ישאר ככה, אמשיך לעקוב בחודשים הקרובים. בקשר לבעיית החום שהייתה לי, בפקקים הרכב היה מתחמם טיפה מעל החצי וישר הבחנתי שמשהו לא תקין. הבעיה הייתה היוניט שיושבת על הרדיאטור. הוחלפה בחדשה אך השייבה שלה לא התאימה ב 100 אחוז והיא נזלה. ביקור נוסף אצל דוד היום והכל פיקס. כבר פחדתי שהלכה לי ההברגה ברדיאטור שכן הוא רק בן שנה. אבל איך אומרים בפרסומות הזאת, what was was, was. אם הייתי שם את הרכב במקום אחר ישר היו מחליפים חצי אוטו בשביל למצוא את תקלת החום. יצאתי מרוצה בפעם המי יודע כמה. והנה תמונה של הכלה מלפני מספר חודשים נערך לאחרונה על ידי chesh : 30-08-13 ב 19:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
עידן ,הסבר בבקשה מדוע היה צריך להתקין שעון חום מנוע נוסף. סתם בשביל הכייף ?.
![]() נראה שהייתה טעות באבחנה של המוסך. השעון המקורי שלך נראה לי בסדר, עכשיו הוא לא עובר את החצי. דוד.
![]() |
|
|
![]() |
||||
נושא | מתחיל הנושא | פורום | תגובות | ההודעה האחרונה |
בירור לגבי מוסך פיאט בעיר תחתית בחיפה | james_fiat | בעלי מקצוע | 3 | 04-08-13 01:14 |
חום מנוע גבוה | yair791 | אונו - טכני | 16 | 15-08-12 14:54 |
יותר מידי פיאט בעיר קטנה | ronald27 | פורום המועדון | 8 | 19-02-09 16:17 |
אונו 1300 . חום מנוע גבוה בגלל אוברול ?? | פורום הגראז' | 10 | 30-01-07 10:35 | |
עדכון: לגבי הפיאט אונו שלי 1400 70s שאוכל 1 ל 5 בעיר | פורום הגראז' | 8 | 15-03-06 19:29 |
פיאט
מוסכים ושרותי רכב
פורום טכני לרכב
אתר רכב הכולל פורום רכב, שימושון רכב, אינדקס מוסכים לחיפוש מוסך ועוד