PDA

View Full Version : הגה רועד בעמידה

IdanK
25-07-10, 16:11
שלום,
קודם כל אציין שאני קורא מזה תקופה בפורומים והתרשמתי לטובה מהרמה, מהמקצועיות ומ"גאוות היחידה" שלכם לפיאט.
היום עשיתי את הצעד האמיץ ונרשמתי - ואף מילה על להיות חבר במועדון שמוכן לקבל אותי וכו' ;)

אז ככה:
יש לי גרנדה פונטו רובוטית ושמתי לב שבזמן עמידה, כאשר הגיר במצב האוטומטי ומצב CITY כבוי, ישנן רעידות קלות בהגה.
לא בדקתי אם הרעידות קיימות גם בניוטראל או במצב הידני אבל בזמן נסיעה הרעידות מפסיקות.
מה יכול לגרום לבעיה? מהי העלות המשוערת לתיקון? חשוב לי מוסך מורשה וחלקים מקוריים
אציין שלפני כחצי שנה, "לכבוד" תום תקופת האחריות, הוחלפו גומיות יבשות וציריות (אם זה חשוב בדיוק מה הוחלף אוכל להציץ בקבלה ולבדוק), הוחלפו הרפידות קדמיות ובוצע כיוון פרונט.

תודה

mgoldst
25-07-10, 19:24
איזה גומיות הספיקו להתיבש?
כמה ק"מ עשית שהוחלפו ציריות?

ברא
25-07-10, 19:47
האם הטורים קבועים ??
אני מציע לבדוק תושבות גיר ומנוע יכול להיות שהם מתחילות להתעייף ולהתקלקל

אם ההגה רועד אני מציע לך לקנות לו כיסוי חדש שיפסיק לרעוד אני מבטיח לך שעם בוא החורף הרעידות ילכו ויחריפו בשל הקור :D:D:D

IdanK
25-07-10, 20:04
עדכונים ותיקונים:
הוחלפו בנדים לגומיות לציריות. ככה זה כשמתעצלים לרדת לאוטו וכותבים מהזיכרון...
מילאתי לחץ אוויר בכל הצמיגים, בכולם היה חסר כ2PSI ועכשיו בעמידה הרעידות בקושי מורגשות.
עדיין יש סיבה לדאגה או שאפשר להמשיך לנסוע בשקט לעת עתה?

כמו כן, הטורים קבועים - סביבות ה1,000, בעמידה.

ארילו
26-07-10, 00:32
כשהגיר בניוטרל ואתה בלי מזגן, האוטו רועד?

IdanK
26-07-10, 01:06
כשהגיר בניוטרל ואתה בלי מזגן, האוטו רועד?

האוטו לא רועד בשום מצב רק ההגה רועד קלות.
ולשאלתך, בניוטרל וללא מזגן אין רעידות בכלל.

אני מרגיש קצת כמו ההיפוכונדרים שהולכים לרופא כל הזמן רק כדי לשמוע שהכל בסדר...:D

maximmm
27-07-10, 10:35
יש מצב שזה משהו שקשור במנוע החשמלי של ההגה

אייל יוסיפוביץ
13-08-10, 02:41
אני במקרה הנדסאי רכב במקצועי כך שלא בטוח שזו משאבת ההגה.

יכול להיות שהמסרק של ההגה התבלה וזה גורם לרעידות.

בשום מצב משאבת הגה לא תגרום לרעידות הבעייה היא אחרת צריך לבדוק את החלקים ולשלול אחד אחד.

GABAM
15-11-10, 13:20
גם אני עם בעיה דומה ויש וויברציות נוראיות בהגה. התקלה שאובחנה אצלי היא שיש מייסב שכנראה נפרץ במכלול הגה. כל הסיפור תומחר לי בעלות של פאקין 14,000 כן 14,000 ש"ח במוסך פיאט בנצרת. בררתי עלות של מכלול כזה בפיאט בחיפה והם מבקשים 7900 ש"ח ממש מוגזם. באיי ביי המכלול עולה 250 יורו לפני מיסים ומכס. תבדוק שוב מה באמת הבעיה. אף מוסך לא מתעסק עם שיפוץ של החלק הזה אף מוסך לא יורד מ 7900 ש"ח. הבעיה הזאת ידועה ונוראית וכל מי שנתקל בה פשוט חיפש (לבד) מכלול כזה מרכב שעבר תאונה