View Full Version : צריכת דלק גבוהה מאד
שלום לכל חברי הפורום,
יש לי פונטו 75 SX XTZ, ושמתי לב שצריכת הדלק שלה גבוהה מאד.
יכול להיות שמה שאני אומר לכם מוזר ולא הגיוני מבחינה טכנית אבל לפי דעתי מה שקורה זה ככה:
אני בקושי נוסע עם הרכב, מניע אותו פעם אחת בבוקר ופעם אחת בערב, נוסע מרחק קצר של בערך 10 ק"מ ביום. והמחוג של הדלק עדיין צונח פלאים.
הבעיה היא שלא רואים את המחוג צונח בנסיעה (מה גם שיש את כל הסיבובים בנסיעה שמשפיעים על המד דלק אז זה לא רלוונטי להסתכל עליו בזמן הנסיעה), כל פעם שאני בא להניע את הרכב אני מסתכל על המחוג ורואה שהוא ירד משמעותית.
רק בשביל להמחיש לכם את צריכת הדלק הגבוהה - ביום חמישי שעבר תדלקתי 100 שקלים (היה עוד קצת דלק במיכל אז זה הצטבר לכדי חצי מיכל), מאז נסעתי במצטבר בערך 60 קילומטרים, וכרגע המחוג שלי עומד על מתחת לפס הסימון של הרבע מיכל..
שוב - מספיק שאני מניע את הרכב, נוסע איתו מרחק קצר - והמחוג כבר יורד.
יש לציין שמדי פעם אני מריח ריח של דלק (בעמידה).
יש רעיונות לאיזה כיוונים להתחיל לחפש?
האוטו עבר טסט עם הצריכת דלק הזאת? כי אם כן אז הבעיה היא כנראה נזילה ולא בעית חיישנים או הזרקה וכו'.
המקור הכי נפוץ לנזילות הוא הפילטר דלק:
אם בכנף האחורית מעל הגלגל בצד של המיכל דלק יש ריח חזק יותר של דלק אז כנראה שנוזל לך דלק מהפילטר דלק, לפי מה שראיתי בפורום פיאט באנגליה זה בעיה נפוצה בפונטו שגורמת לצריכת דלק גבוהה.
את האמת גם אצלי זה קצת מריח מדלק והצריכה לא משהו (אם כי יותר טובה משלך בהרבה) ואני אבדוק את העניין אצלי בקרוב.
זה מסביר את זה שמספיק נסיעה קצרה ונעלם דלק - שאתה נוסע אז עובר דלק בפילטר ונוזל החוצה.
ובכל מקרה לא יזיק אם תסתכל גם בתא המנוע שאין נזילת דלק.
ליאור תודה רבה על ההתייחסות,
לא ציינתי בהודעה שיש לי בעיית אגזוז (כנראה חור קטן) שעושה טיפה רעש, קראתי בכמה פורומים שיש דבר שנקרא חיישן לנדא שאמור למדוד את יחס החמצן בפליטה ולפי זה להזריק דלק.
האם יתכן שבגלל החור באגזוז הוא נותן פקודה להזרים יותר דלק?
למרות שזה נשמע לי לא הגיוני כ"כ, כי אם היה זורם יותר דלק, הייתי רואה את הטורים קופצים ללמעלה ולא כך המצב...
החור באגזוז גורם לקריאה משובשת של המכשיר במכון הטסטים.
תרים את המושב האחורי .. תפתח את הפחית המרכזית שם שלוש ברגים (מכסה משאבת דלק ) תעיף מבט שהכל יבש שם . יש למשאבות שני חיבורים פלסטיק רגישים מאוד אז לא להתעסק איתם רק להסתכל . ניתן גם להניע ולראות שאיו נזילה .
עמית
מנש המטiרף
21-07-10, 16:01
תבדוק את העניין של האגזוז בלי קשר לעניין חור זה חור כמו שיודלה היה אומר.
תודה רבה!
שבוע הבא אני אצל שמשון בטיפול טיימינג + 10K אז נגיד לו שיעיף גם מבט ויראה שהכל בסדר..
נשמע סיפור מעניין ,תעדכן אותנו מה נסגר
קצת עדכונים..
אוקיי, קודם כל, מסתבר שהגעתי בדיוק בזמן לטיפול טיימינג.. שנייה לפני שהרצועות נקרעות.
מה גם שכשהאוטו היה על הליפט עמדתי מתחת לפילטר דלק בניסיון להריח משהו או לראות אם יש נזילה כלשהי ולא היה כלום אז ככה שזה גם ירד מהפרק.
ביקשתי מאלירן המכונאי (התותח!!) שיעיף מבט גם על המשאבת דלק, ומסתבר שהכל יבש שם ואין נזילות.
אני אנסה לנפח את כל הגלגלים בלחץ אויר המומלץ (שמתי לב שבגלגלים הקדמיים חסר אויר) ולראות אם זה עוזר במשהו.
לפחות עד עכשיו הכל תקין,מעניין מה גורם לצריכה הזו
ללחץ אוויר בגלגלים יש השפעה על צריכת הדלק,אבל לא בצורה קיצונית כזו.
לא קראתי את כל התגובות אבל.
אינך יכול לבוא בטענה שהרכב צורך דלק בצורה מוגברת ועל סמך מה.
תמלא מיכל מלא עד הסוף תיסע 250 ק"מ תמלא עוד פעם עד הסוף ואז יש לך אינדיקציה לצריכת הדלק.
קח בחשבון נסיעה בעיר והפעלת מזגן גורמת לצריכה מוגברת של -30% בדלק.
חור באגזוז משבשת את נתוני חיישן למבדה כך שהרכב יצרוך יותר דלק ועליך לטפל בבעייה.
אצלי בעיר עם מזגן צורך 1-ל-10 גם אני אחליף בזמן הקרוב את חיישן הלמבדה
סליחה על התעלקות,
יש הבדל בין חיישן למבדא של הזרקה חד נקודתית לרב נקודתית או בין מנוע 75 למנוע 60???
הבדל במראה החיצוני או הבדל בנתוני החיישן? האם ניתן להעביר מרכב לרכב? איך זה ברכבי הספייס?
יאיר תודה על התגובה,
בקרוב המיכל עומד להסתיים אז אני אצטרך למלא.
אפשר להגיד שמילאתי את האוויר בגלגלים וכבר השיפור בסחיבה ובצריכה ניכר.
כשהתלוננתי במוסך שמשון על החור באגזוז, העלנו את הרכב על הליפט ולא מצאנו שום חור... אם כי אני חייב לציין שאני שומע חירחור\בריחה מזערית של אוויר (זה לא הרכב הראשון שלי ואני יודע איך נשמע חור באגזוז. זה אומנם לא נשמע כמו חור רציני אבל זה כן נשמע כמו חור קטן).
באופן מפתיע יש לציין שאחרי הביקור במוסך הצריכת דלק השתפרה. לא יודע מה הקשר כי לא הוחלף שום דבר שקשור לצריכת דלק (בסה"כ טיפול טיימינג ו10,000) אבל יש שיפור רציני.
אבל למרות הכל אני אלך על בטוח:
1. טיפול במוסך שמשון - עבר
2. מילוי אוויר - עבר
3. תוסף דלק לניקוי המערכת - בקרוב.
4. ביקור במוסך לקריאת החיישן - בקרוב.
מה דעתכם?
יאיר תודה על התגובה,
בקרוב המיכל עומד להסתיים אז אני אצטרך למלא.
אפשר להגיד שמילאתי את האוויר בגלגלים וכבר השיפור בסחיבה ובצריכה ניכר.
כשהתלוננתי במוסך שמשון על החור באגזוז, העלנו את הרכב על הליפט ולא מצאנו שום חור... אם כי אני חייב לציין שאני שומע חירחור\בריחה מזערית של אוויר (זה לא הרכב הראשון שלי ואני יודע איך נשמע חור באגזוז. זה אומנם לא נשמע כמו חור רציני אבל זה כן נשמע כמו חור קטן).
באופן מפתיע יש לציין שאחרי הביקור במוסך הצריכת דלק השתפרה. לא יודע מה הקשר כי לא הוחלף שום דבר שקשור לצריכת דלק (בסה"כ טיפול טיימינג ו10,000) אבל יש שיפור רציני.
אבל למרות הכל אני אלך על בטוח:
1. טיפול במוסך שמשון - עבר
2. מילוי אוויר - עבר
3. תוסף דלק לניקוי המערכת - בקרוב.
4. ביקור במוסך לקריאת החיישן - בקרוב.
מה דעתכם?
אני כימעט בטוח שהחישן למבדא ברכב שלך שרוף (שווה בדיקה)
עמית החיישן שונה פנימית.
אצלי היו זיופי מנוע הוחלף חיישן מפונטו-75 לחיישן פונטו 60 והזיופים הופסקו.
אך עדיין הרכב צורך 1-ל-10 בתצרוכת הדלק.
אבדוק מול אוטודטה אם הנתונים מתאימים ואדווח לך
אפשר לקבל הסבר יותר מעמיק על חיישן הלמבדא ועלותו ?
קצת הסבר חיישן ממוקם ביציאה מסעפת הפליטה, כדי לחוש את כמות החמצן בגזים השרופים. זאת כדי לספר מידע למחשב על מצב תערובת דלק\אוויר – האם היא עשירה או ענייה, לפעולה תקינה של המנוע.
עלות בין 400-800 ש"ח תלוי בטיב המוצר עמית אומר ללכת על בוש
איפה אני יכול לבדוק את החיישן? האם אני צריך ללכת למוסך המתמחה באגזוזים או לכל מוסך רגיל?
ובכמה בערך מסתכמת רק עלות הבדיקה?
בדיקת מתח אפשרית.
יש 4 חוטי חשמל 1234 לפי סדר זה(הסדר ליד התקע העליון)
בפונטו 60 המתח בין 1-ל-2 צריך להיות 0עד 0.7 וולט.
בפונטו 75 המתח בין 1-ל-2 צריך להיות 0.1 עד 0.9 וולט.
בחסות אוטודטה
מצטער על ההקפצה, אבל מצאתי משהו ברכב ואולי הוא איכשהו קשור...
גיליתי שיש במיכל המים שלי חור קטן שנמצא בדיוק בחצי של המיכל (המיכל מורכב מחלק עליון וחלק תחתון, ובדיוק בחיבור ביניהם נוצר חור קטן)
את החור גיליתי כשפתחתי את המיכל לבדיקת מים שגרתית ומצאתי שהמיכל ריק..
אחרי שמיליתי את המיכל למקסימום - ראיתי שאחרי כל נסיעה נוצרת שלולית גדולה מתחת לרכב!
ואם המים הם מתחת לפס החיבור במיכל - אין נזילה כלל.
האם מחסור במים קשור בצריכת דלק? האם כך הרכב מפצה על האובדן?
ואשמח גם לקבל ייעוץ לסתימת החור \ הערכה של החלפת המיכל.
שלום אלעד,
מחילה מכבודך ומכבוד החברים אך מפאת לחץ של זמן לא יכולתי להתעמק בשרשור ועל כן אם ארשום כאן דברים שכבר נכתבו לפני, ראה זאת בשוגג ולא במזיד.
לגבי צריכת הדלק, המלצתי לגשת לבדיקת 4 גזים פשוטה, אשר שם ידעו לומר לך בדיוק אם הרכב שורף את הדלק ביחס לאוויר באופן תקין ומחולק יחסית כפי שהיצרן קבע או לא. יכול להיות שתיהיה חיישן חמצן או שריפה שאינה נכונה, ואז יכולים לדעת ולבודד בדיוק היכן הבעיה.
זה לגבי צריכת הדלק, בדיקת ה 4 גזים אינה צריכה לעלות כסף, וכל מכון לניקוי ובדיקת מערכות הזרקה / קרבורטור יכול לעשות לך זאת ו/או מוסכים אשר ברשותם המכשיר.
לגבי הבעיה שתיארת, חור במיכל (לא הבנתי כל כך אם אתה מדבר על מיכל העיבוי (עודפים) או על הרדיאטור עצמו, יגרום למים לצאת החוצה כאשר מערכת קירור המנוע נמצאת בפעולה וכתוצאה מכך הלחץ בה עולה.
המים יצאו החוצה וכאשר המים יצאו החוצה יש סבירות שהרכב יתחמם, כך או כך בהיעדר מים הוונטה יכולה להכנס לפעולה מתמדת במקום ON/OFF במצב נורמלי או לחלופין מהירות נמוכה / גבוהה / OFF.
כאשר הוונטה עובדת יתר על המידה הרכב יצרוך יותר דלק, וזאת משום שהפיקוד מבין שהוונטה צורכת זרם גבוה, ועל מנת שהרכב לא יתכבה או לא "ירעד" כתוצאה מטורים נמוכים שכתוצאה מצרכן זרם "כבד" הוא יתן הוראה להעלות מעט את הטורים, עליית הטורים הזו תתבטא בצריכת יתר של דלק.
בדומה מאוד לפעולת מזגן, כאשר הוא מופעל הטורים מעט עולים היות והוא "לוקח" כוח מהמנוע, ואם לא יורמו הטורים המנוע יתחיל לרעוד ולהתכבות.
בתקווה שעזרתי, סער
סער תודה רבה על התגובה,
אמנם לא קראת את כל השרשור אך בכל זאת תשובתך הייתה עניינית וקולעת.
אני שמח לבשר שהבעיה נפתרה!!
בדיעבד, מסתבר שצריכת הדלק המוגזמת הייתה שילוב של כמה בעיות ביחד:
1. מילוי לחץ אוויר בגלגלים.
2. המכסה שאוטם את מיכל הדלק היה לא אורגינלי (בלי הברגה ומנעול, בקושי ספוג נשאר שם ולכן הוא לא היה אוטם טוב), השקעתי 80 שקלים אצל שמשון וקניתי אחד מקורי שאוטם כמו שצריך.
(תקנו אותי אם אני טועה: האוטו היה עומד תמיד בשמש + אין איטום למיכל = אידוי דלק. אמנם מינימלי, אבל עדיין אידוי)
3. זרקתי מבט למיכל המים וראיתי שכולו מלוכלך חיצונית. עד לרמה שהיה ממש קשה לסובב את הפקק לפתיחה. לקחתי מטלית והעברתי על המיכל ובמיוחד על הפתחים באזור ההברגה שתפקידם לפרוק לחץ. מאז אני גם שם לב שהאוטו מתחמם פחות וגם אין שלולית של מים אחרי כל נסיעה. כך שכבר צריכת הזרם הגבוהה לוונטה יורדת - משמע - פחות דלק. (אין לאלטרנטור צורך לספק לצרכן גדול)
4. החלפתי תחנת דלק.
מקווה שפתיחת השרשור הזה תעזור, ולו בקצת, לאחרים שיתקלו בצריכות דלק גבוהות.
תודה רבה לכולכם על העזרה.
אם אתה מנחם את עצמך בזה מה טוב לך .
אבל אתה מטעה את החברים .
מה שייך נזילה של מים או פקק או וונטה או אלטרנטור .
נניח שחסר אויר בצמיגים השינוי הוא שולי.
וחוצמזה עדיין לא אמרתה כמה הרכב לוגם על מיכל דלק ובמילוי של כמה פעמים בנסיעות בעיר או מחוץ או משולב?
יאיר בתגובה של סער תוכל לראות בבירור מה קשור חוסר במים לצריכת הדלק:
"כאשר הוונטה עובדת יתר על המידה הרכב יצרוך יותר דלק, וזאת משום שהפיקוד מבין שהוונטה צורכת זרם גבוה, ועל מנת שהרכב לא יתכבה או לא "ירעד" כתוצאה מטורים נמוכים שכתוצאה מצרכן זרם "כבד" הוא יתן הוראה להעלות מעט את הטורים, עליית הטורים הזו תתבטא בצריכת יתר של דלק."
אני מסכים שחוסר אויר בגלגלים הוא שינוי מזערי אך עדיין ישנו שינוי.
לא ציינתי את הממוצע של הרכב מכיוון שלצערי לא יצא לי למלא מיכל מלא מאז.
רגע לא הבנתי ז"א שהוונטה והאלטרנטור לא פועלים במצב תקין.
ד"א הוונטה לא פועלת באופן תקין כשהמנוע מתחמם מאוד .
אני יכול לסכם במשפט אחד צמיגים חום וונטות אלטרנטור יגזלו דלק בשולי.
ונשמע את החברים בנושא
יאיר קבל ח"ח.
הוונטה לא עבדה במצב תקין.
בטיפול השני שלי השבוע אצל שמשון מצאנו שהראדיאטור סתום + עקפו את הטרמוסווייץ'.
עשינו ניקוי לראדיאטור (בעצם הוא החליף לי לאחד נקי במקום שאני אחכה 4 שעות לניקוי..) ושמנו טרמוסווייץ' חדש (בנוסף לנגד מהירויות).
בזמן נסיעה - יוצא ריח של דלק מאזור הכנף השמאלית של הרכב (מיקום של הנוסע ליד הנהג).
הריח הרבה פחות מורגש בצד של הנהג..
יש כיוון כלשהו?
תקרה את הודעה מס' 5 של עמית.
ריח של דלק מחלק אחורי של הרכב יבוא ממכלול של מיכל הדלק .
אפשרות של אדי דלק הן מצנרת משאבת הדלק ,וסת שיחרור אויר ממיכל הדלק ,עד לפילטר דלק שיושב מתחת לגלגל ימיני אחורי.
בנוסף יכול להיות ששחיקה במסבים גלגל אחוריים גם יתנו ריח .
אין מה לעשות צריך להיות גשש בלש.
אבל הריח הוא מקדימה..
מי שיושב ליד הנהג ממש מריח את זה.
קבל תיקן לא הבנתי.
אופציה של בורר כניסת אויר מבחוץ פתוח (המתג מתחת לבורר הפעלת מפוח מזגן)
לכן רוב הסיכויים שצינור נשם המחובר בין מכסה שסתומים לבין הפילטר קרוע או לא מחובר לכן נכנסים גזים של אדי המנוע דרך אותו בורר כניסת אויר מהמנוע לתא הנוסעים.
איזה הזרקה יש לך בדוק אינגיקטורים שלא דולפים או בחד נקודתי האינגיקטור היחיד מזייף
לא בטוח שזה קשור אבל:
כשאני מפעיל חימום (כמובן שאני מכוון את הבורר לקחת אוויר מבחוץ) אז יש ריח מוזר מאד, כמו שיוצא מהאגזוז וקשה לנשום..
קשור??
אתה נותן את התשובה שהריח בא מתא מנוע .
לבוא לבדוק מהיכן?
כמו שאמרתי לך בדוק את צינור נשם אם סדוק או סתום או קרוע
יאיר אני מתערב איתך שאם היית ליד הרכב שלו, תוך פחות משלושים שניות היית מצביע על המקום המדוייק.
אתה נותן את התשובה שהריח בא מתא מנוע .
לבוא לבדוק מהיכן?
כמו שאמרתי לך בדוק את צינור נשם אם סדוק או סתום או קרוע
תוכל בבקשה להדריך אותי איפה אני יכול למצוא אותו בערך? סימני זיהוי או משהו..
זה יעזור לי מאד.
תודה!
ייתכן וה"חור באגזוז" הוא למעשה בסעפת הפליטה.
זה מסביר את הרעש ואת הריח בחלק הקדמי של הרכב.
עוד שאלה- האם הגומייה שאוטמת את תא המטען שלמה ותקינה?
shacharlevy013
25-08-10, 12:25
וגם אני עברתי טסט עם התקלה.
לאחר כמה זמן שכבר נמאס לי מצריכת הדלק לקחתי לבדיקה במורשה. שם התברר שחיישן החמצן שלי הלך והוא זה שגרם לצריכת דלק מוגברת. החלפתי אותו ויש שיפור גדול.
יש אתר שמספק נתוני צריכת דלק בפועל הכתובת שלו היא www.kml.co.il (http://www.kml.co.il/) תוכל לבדוק שם את צריכת הדלק של הרכב שלך, כמעט בטוח שיש להם נתונים לגבי הדגם שלך
בהצלחה:D
אחרי ביקור במוסך "מיקי קרבורטורים" בירושלים נוכחתי לדעת שאחד מצינורות החיישן MPA יצא ממקומו ולכן היה ריח חזק מאד של דלק מסביב לרכב + צריכה מוגזמת...
בחור מקצועי, אמין וישר!
גבה ממני רק עבור הבדיקה.
תודה רבה לכל העוזרים בשרשור זה ובאחרים!
שנזכה לשמוע בשורות טובות!
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.