PDA

View Full Version : מים ברדיאטור נעלמים

denis108
03-07-10, 17:24
קניתי את הפיאט שלי לפני כמה שבועות 1400 מודל 95
עכשיו אני שם לב שכל שבוע אני מוסיף לאוטו איזה ליטר מים...והמים שהיו שמה הם מי ברז..השאלה האם כדאי להחליף את זה למים הירוקים שבגלל שזה מים פשוטים הם מתאדים או שזה לא קשור לזה בכלל?

תודה מראש =]

ליאור23
03-07-10, 17:43
אממ כן יש קשר לזה, מים בטמפרטורה מסוימת הופכים לאדים, מי ברז גורמים להרבה בעיות, עדיף להשתמש בפראפלו לפי הוראות יצרן, יכול להיות שהמים בורחים לשמן, חוסר קומפרסיה, אולי נזילה, בדקת?

denis108
03-07-10, 17:50
לא בדקתי..תאמת אני גם לא כזה יודע לבדוק אבל על המנוע יש כתמים של שמן..יותר מזה אני לא מבין..
איך נגיד עכשיו אני שופך את כל המי ברז ואני ימלאה עכשיו את המים הירוקים האלה כמו שאמרת ואני יבדוק אם נהיה חסר או לא..אחרי הכל הם אמורים להיות עמידים בחום יותא ממי ברז לא? =]
ואפשר למצוא אותם בתחנת דלק?

ליאור23
03-07-10, 18:13
אתה רוצה לגמור את האוטו בכח?
הדבר היחיד שקונים בתחנת דלק זה דלק, קשה דרך מקלדת להסביר איך מנקזים מערכת מים, ואם אתה אומר שאתה לא מבין, אז עדיף שלא תנסה, כדי לבדוק אם יש נזילה ,אתה יכול פשוט להחנות על משטח ישר,שים קרטון או מגבת מתחת ואחרי כמה שעות תגיע ותראה אם היא רטובה, אם היא לא אז יכול להיות שהמים בורחים לשמן, יש הרבה אופציות, פראפלו זה לא מים ירוקים!
אתה יכול להשיג פראפלו במוסכים מורשים של פיאט, כול בעל פיאט שאוהב את רכבו ימליץ לך רק על המים האלה, ולגבי כתמי השמן, איפה הם מופיעים? אתה דואג לבדוק מפלס שמן?

denis108
03-07-10, 18:59
דואג..הוא טיפה מעל המינימום אבל אני לא מוסיף בנתיים כי אני לא יודע איזה שמן היה לפני..
אני רוצה לקחת את האוטו למכונאי ולעשות לו ישור קו מבחינת המים והשמן...
חוץ מזה יש לי בעיות בלמים וחשמל באוטו ..
אז פשוט חשבתי שלפחות את הבעיה של המים אני ינסה לסדר לבד..
מה זה הפלפאלו הזה אתה יכול להסביר לי כדאי שאני לא יצא מטומטם במוסך? =]

avi1970
03-07-10, 19:47
אני ממליץ לך לעשות בדיקת לחץ אויר למערכת קירור של הרכב וגם בדיקת לחץ הפוך ע"י החדרת לחץ אויר בכל
פלאג ופלאג לבדוק שהראש לא נפרץ ע"י שימוש במי ברז האוכל את הראש , וכמובן הבדיקות הפשוטות של נזילה
ממשאבת מים בדיקת הפקקי מים מסביב למנוע 3 מקדימה 4 מאחורה (מה שאפשר לראות בעיין) מה שהכי בטוח
מוסך עדיף לבדיקות הנ"ל , תחזור לעדכן .

denis108
03-07-10, 20:30
כמה עולה בערך בדיקה כזותי ועושים אותה במוסך מורשה של פיאט?
חוץ מרשיונות של האוטו והטופס של העברת בעלות אין לי כלום..
הייתי רוצה ליישר קו ולשמור ולדאוג לאוטו מכיוון שאני מאוד מרוצה ממנו...ולפני שאני מתחיל להשקיע בקוסמטיקה והכל אני רוצה לדאוג לחיי מנוע ארוכים ככל שאפשר

מה אתם ממליצים לי לעשות וכמה זה יעלה לי בערך..
יש לי בעיות חשמל ובלמים באוטו והשבוע אני הולך לטפל בזה..

ליאור23
03-07-10, 23:01
אם יש לך בעיות בלמים, שזה יהיה בעדיפות ראשונה, ואין סיבה לטפל במוסך מורשה, גש למוסך שאתה יכול לסמוך עליו או תבקש המלצה למוסך באזורך, בדיקה כזאת לא תעלה יקר, אבל אם נפרץ פאקונג ראש, אז זה אומר שצריך לפתוח ראש וזה יעלה קצת יותר כסף.

ארילו
04-07-10, 01:14
אני מאמין שיש לך נזילה במערכת, ובאמצעות החדרת לחץ במוסך יזהו אותה בקלות.

denis108
06-07-10, 18:50
לקחתי את האוטו למוסך שחבר המליץ לי עליו לעשות טיפול כללים
עשו עבודה יפה ברקסים חדשים בדק הכל החליף שמן מים פלגים פילטר אוויר שמן דלק עשה עבודה יפה נקיה ולא לקח יקר ומרגישים תהבדל בנסיעה עכשיו.. :)

yakuza
06-07-10, 19:45
איתרו את הנזילה? או שאין איבוד נוזל קירור לאחר שהחלפת את המים?

צביקה קרבורטור
06-07-10, 20:16
מה הקשר בין החלפת מי קירור ממי ברז, למי קירור, ולגבי איבוד מי קירור? במידה וקיימת נזילה ממערכת הקירור, , יש לטפל בה, והחלפת מי הקירור, לא יכולה להיות תחליף.
בברכה
צביקה

yakuza
06-07-10, 21:43
קודם כל לא לזה התכוונתי. טענו פה טענה שמים רגילים מתאדים ולכן המפלס עלול לרדת. אם הבחור החליף למי קירור שלא מתאדים והמפלס לא יורד כנראה זאת היתה הבעיה.

Amit-IL
06-07-10, 22:03
מים מתאדים מהבריכה מהכנרת וגם מים המלח אבל לא ממערכת סגורה
ובטח לא בכמות שצריך למלא כל פעם.

צביקה קרבורטור
06-07-10, 22:18
יקוזה שלום רב !
קרא את תגובתו של עמית, וכל מילה נוספת מיותרת.
בברכה
צביקה

yakuza
07-07-10, 01:05
זאת לא היתה השערה שלי ולא צריך לדבר אלי בציניות עמית. פשוט חשבתי לרגע שזה הגיוני. עכשיו אני מבין ששינוי מצב צבירה של המים לא "מעלים" אותם ממע' הקירור.

Amit-IL
10-07-10, 02:37
אתה צודק לגבי הציניות אבל גלה קצת הבנה למטפורות ההולכות ונעלמות לנו.

ליאור23
11-07-10, 19:45
תכל'ס גלה הבנה יאקוזה.