View Full Version : [אונו 45, שנת 93] צריכת דלק הגיונית?
שלום לכולם...
בדקתי לאחרונה את צריכת (או יותר נכון צריחת :lol: ) הדלק של האונו שלי ואין לי מושג האם היא בסדר.
נסעתי כ100 ק"מ, והאוטו אכל בערך 8 ליטר..., כלומר ליטר לכל 12.5 ק"מ.
האם זה סביר?
(כאמור אונו שנת 93, 1000 סמ"ק).
גם לי יש אונו 45 שנת 93 ועד כמה שאני יודע הצריכה של הרכב הזה זה ליטר לכל 13 ק"מ.. ככה שהצריכה שלך סבבה רצח!
מצטרף לדביר צריכת הדלק במכוניתך סבירה בהחלט!
בברכה
צביקה קרבורטורים
נתניה
נייד-054-4861318
תודה רבה....
הרגעתם אותי , אבל בכל זאת מנוע כזה קטן לא צריך להיות מעט חסכוני יותר?
הוא כבר חסכוני.. מכוניות עם מנוע גדול יותר אוכלות הרבה יותר משהו כמו ליטר ל 7 או 8 ק"מ...
צריכת הדלק שלכה גבולית ויש שתי אפשרויות: 1- לא בדקתה את הרכב בתנאים הנדרשים כלומר נסיעה ב 90 קמ"ש במישור ללא מזגן וכאשר אתה לבד נוהג ברכב. 2- באונו שנת 93 מותקן קרבורטור, מערכת מיושנת שמזרימה תערובת של אוויר ודלק למנוע בקמויות גדולות יחסית לעומת מערכות הזרקה הקימים ברכבים משנת 1995 לכאן יש לנקות את הקרבורטור, להחליף את פילטר האוויר במנוע מכיבן שפילטר סתום או מלוכלך גורם לתערובת עשירה, כלומר יותר דלק ופחות אוויר שמוזרם למנוע.
תמיד שמח לעזור עידן
מע' ההזרקה ברכבים הפרטיים נכנסה לשימוש החל משנת 94' (כולל).
כדי לדעת כמה הרכב שלך עושה, מלא מיכל מלא דלק, תאפס את השעון קילומטרים (מתחת לשעון קילומטרים הקבוע), (כשהדלק נגמר או על הקו האחרון והנורה דולקת), אחרי שהמיכל ייגמר שוב ושוב תגיע לקו האחרון , תראה כמה ק"מ האוטו עשה ותחלק אותו בכמות הליטרים שתידלקת
נגיד הוא עשה 350 ק"מ למיכל מלא, ומילאת 25 ליטר מיכל מלא ייצא לך 1:14 ( 14 קילומטר לליטר)
החישוב הוא: מס' הקילומטרים לחלק לכמות הדלק שתודלק
ככה אני עושה לפחות 8)
בדגמי 45 1000 סמ"ק אין שעון ק"מ לאיפוס מתחת למד האוץ.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.