PDA

View Full Version : מזגן פונטו ספייס SX 2002

ברא
23-03-10, 23:17
לאחרונה המזגן באוטו הפסיק לעבוד בפתאומיות ורק הוציא אוויר של מאוורר הייתי בטוח שזו לא בעיית גז כי אם הגז אז הדבר היה קורא בהדרגתיות מסויימת תכלס ירדתי בדקתי ומצאתי שצינור של מזגן העשוי מאלומניום המקשר בין המייבש לבין הרדיאטור בכלל שבור אין לי מושג עד היום מה יכולה להיות הסיבה לכזה דבר
היום הלכתי לכמה פירוקיות חלק מהן סרב למכור לי את הצינור המבוקש בטענה שמוכרים כל מערכת המזגן בבת אחת אז חפשתי עד שמצאתי מישהו שכן הסכים למכור לי אותו ב 100 שקל קניתי
פרקתי את המנופול ברכב הוצאתי את הרדיאטור עם הוונטה מהרכב הרכבתי הצינור והחזרתי אני חייב להגיד שזו ממש לא עבודה מסובכת בכלל רק דורשת המון סבלנות אחרי זה מלאתי פרפלו עשיתי ניקוז אוויר למערכת .
כעת יש לי שאילה ברגע שאני ממלא גז הכל יעבוד??כי כרגע המדחס לא עובד אם אני לוחץ לא מרגיש שסל"ד יורד טיפה או משהו בסחיבה ???
כמה עולה מילוי גז היום ???
מחר אני מזמין פלטר מזגן חדש גם ככה לפחות יהיה לי מזגן איכותי לעוד כמה שנים בלי לגעת בו

ronesbones
24-03-10, 09:52
אם זה צינור בין המייבש למעבה של המזגן, אז איפה מילאת פראפלו??? מערכת הקירור והמיזוג לא מחוברות, עד כמה שידוע לי :S

טוב, קראתי שוב, ואני רואה שפירקת את הרדיאטור משום מה :)

לפני שממלאים גם, צריך לעשות וואקום למערכת. מקומות שמתמחים במיזוג עושים את זה לפני מילוי גז.

ברא
24-03-10, 10:19
פרקתי את הרדיאטור של האוטו בשל גישה יותר נוחה לצינור
תודה על העזרה היום אני אמור לגשת למלות גז ואעדכן בהמשך

רפי לין
24-03-10, 14:18
כמובן שלפני מילוי הגז, צריך לעשות ואקום עמוק כדי להוציא את כל שיירי לחות ורטיבות שיש במע' המזגן.
בברכה - רפי לין

saar
25-03-10, 13:09
ההליך המקובל הוא אכן ביצוע וואקום ולאחר מכן הכנסת שמן וגז, שים לב שלא שמים לך גז סיני, היות וזה גז באיכות גרועה, שגומר את המדחס.

כמו כן, וודא אצל המזגניסט שאין נזילות / בריחות גז נוספות מאיזורים אחרים, על מנת שלא תבקר אצלו עוד חודשים.

יש לבחון כיצד נשבר צינור הגז.

ברא
27-03-10, 20:44
היום הלכתי למלא גז ולפתע אומרים לי שיש עוד צינור קרוע במערכת אז הלכתי פרקתי הצינור שוב זה צינור בין המדחס לבין רדיאטור מאוד היה מעצבן להוציא אותו כי שמה מאוד צפוף ואין לי ליפט כמו של המוסכים
לקחתי למקום של שיפוץ מזגני בית וריתכתי שמה הצינור החור היה בגודל חצי סנטי מטר
הרכבתי שוב עשו לי ווקום ומלא גז כעת אני מחכה לפלפטר מזגן חדש המזגן כעת בס"ד יותר ממעולה