View Full Version : תביעה יצוגית נגד פיאט לגבי הוריאטור בפונטו HGT
הרעיון הוא כזה אני וfiathgt מנסים להרים תביעה יצוגית נגד חברת פיאט לגבי בעיית הוריאטור בדגם ה HGT אנחנו נשלח מכתב למשרד התחבורה ובמקביל לחברת פיאט פה בארץ וגם לפיאט איטליה במכתב נפרט את הבעיה הסידרתית שיש ב HGT ושם אנחנו נדרוש פיתרון לבעיה אם על ידי הוזלת הוריאטור או פיתרון אחר אני בטוח שאים יצטרפו הרבה בעלי HGT אז יהיה לנו כח ואנחנו בסופו של דבר נצליח וכולם ירויחו מהעניין מה שאנחנו צריכים לצרף למכתב זה את כל מספרי המכוניות ואת מספרי השילדות של הרכבים כי היצרן באיטליה מזהה את המכוניות רק לפי מספרי שילדות. בארץ אין בעיה ואפשר לפי מספרי מכוניות ואנחנו נדרוש פיתרון לבעיה.
כל בעלי ה HGT שיש באתר או שמכירים מי שמחזיק במכונית כזו מוזמן לכתוב פה באתר שלפחות יהיה לי מושג על איזה כמות של מכוניות מדובר.
מקווה שתרימו את הכפפה.
תודה אורן.
נרים, וגם נתפוס...
אני אשלח לך את המספר בפרטי אורן, לא מעוניין לפרסם כאן.
אני איידע גם בעלים נוספים של הרכב.
גדעון אני שמח על הצטרפותך אין לי בעיה שתשלח בפרטי עדיף כך. רק תנסה לצרף כמה שיותר בעלי HGT לעניין ככה יש יותר סיכוי להצליח.
טוב עד עכשו יש לנו 3 HGT מקווה שעוד יצטרפו המטרה היא להגיע לפחות ל 10 רכבים בינתיים ההתחלה טובה אני כבר מתחיל לנסח את המכתב אני עובד עלו עכשו צריך לעשות עותק גם באנגלית זה בשביל היצרן באיטליה בסוף אני יצרף את מספרי השילדות ומספרי הרישוי למכתב ואני מקווה שיהיה בסדר ואני מאמין שלפחות משרד התחבורה יתיחס לעניין ויפנה ליבואן פה בארץ ואז ההתיחסות של היבואן תהיה שונה שגוף כמו משרד התחבורה פונה אלו ומבקש הסברים על זה אני בונה כי מניסיון העבר שלי המוסכים של היבואנים לא רוצים להתעסק עם משרד התחבורה יותר מידיי כי יש הרבה חוקים של משרד התחבורה שהיבואנים לא עומדים בהם.
OFFTOPIC
אם כבר אפשר גם תביעה ייצוגית בנושא ההגה החשמלי של הפונטו ספייס. זו למעשה השאלה הכי נפוצה על הפונטו ספייס בפורומים השונים
לעיתים נדמה לי שהמוטו של האוטו הזה הוא - "מי אמר הגה ולא קיבל אחד חדש?"
student אתה צודק אבל אנחנו הולכים על בעיה שמשותפת לדגם אחד ה HGT ההגה פחות מטריד אותי מהסיבה שזה פחות בעייתי מהווריאטור לכן כל דבר בזמנו.
שלום, לגבי ההגה בספייס, אני שמעתי (רק שמועות) שזה מחלה בכל דגמי הספייס, זה נכון?
אם אתם צריכים עורך דין שינסח את המכתב יש לי שניים בבית (אימא ואחות )
צרו קשר בפרטי ונארגן איזה משהו.
אמנם אין לי פונטו HGT ואת האמת הלוואי שהיתה לי אבל בכל זאת אני מאחל לכם הצלחה במאבק.
רק הערה קטנה,לא מדובר בתביעה ייצוגית שהיא משהו אחר לגמרי,היא מוגשת בשם תובעים שאינם מצטרפים לתביעה ושמספרם עולה על 3 .... היא גם אינה בגדר זכות אלא צריך לקבל רשות מביהמ"ש להגישה כתביעה יצוגית.
שלום לכם, כמו ששמתם לב, אני חדש טרי טרי..
יש לי HGT ירוקה ולפניו הייתה צהובה..
בקשר לבעיה של ההוריאטור, אני עדיין לא נתקלתי בזה.. (פה לשטן)!!! עכשיו יבוא חוק מרפי... :wink:
אבל אני אתכם ...
אם אומרים שזו מחלה אז אני מאמין שאין תרופה ואני אקבל אותה גם ... :roll:
רק מה הבעייה של ההוריאטור בדיוק ??
היי zigi ברוך הבא תעביר לי בפרטי בבקשה מספר רכב ומספר שילדה של הרכב כדי שאני יוכל להכניס אותך לרשימה.
תודה.
בגדול, בגלל תיעול שמן לא נכון לוריאטור, בעת התנעה קרה, נשמע קול מדוזל, ותיקתוקים כאלה ואחרים.
עם הזמן זה שוחק את החלק.
שמח לשמוע שהצטרפת :)
ברשותי פונטו HGT ויש אותות מהוריאטור בכול פעם שאני מתניעה אותה.
(האוטו לא נדלק על הסיבוב הראשון של הסוויץ) וזה מרתיח אותי בכול פעם מחדש
לא לדאוג בקרוב אני יכניס אותה לטיפול .
בכול מקרה אני אתכם במאבק ואני ישלך לאורן ה"פ.
שיהיה בהצלחה
yaarizdeluxe שלום לך אני שמח שהצטרפת לגבי חוסר ההצלחה להניע את הרכב במכה ראשונה זה לא קשור לוריאטור. הרעש אבל כן קשור יכול להיות שיש לך בעיה גם של חיישן גל זיזים שזה יכול לגרום לאי התנעת הרכב לסירוגין.
אני כמובן בפנים.
אורן, שאל אותי בפרטי מס' רכב ושלדה, אם זה עדיין רלוונטי...
זה מאוד רלוונטי אנא שלח לי בפרטי מספר רכב ומספר שילדה.
אני חדש כאן באתר וברשותי HGT מ2002.
גם לי יש את הבעייה של הרעש של מנוע דיזל כביכול במקום מנוע בנזין רגיל.
הכנסתי את האוטו לטיפול 80000, והמוסכניק אמר שיש בעייה רצינית ושאל האם החלפתי כבר רצועת טיימינג.
עניתי שכמובן שכן (ב60000) ואז הוא ענה שאני שוחק את ה"נדנדים" שאין לי מושג מה זה אומר.
בכל מקרה האוטו עבר טיפולים רק במוסכים מורשים ואני כבר לא באחריות.
השאלה שלי - האם בנוסף לבעייה זו משהו יודע על בעיית מזגן. - מהיום שקניתי את האוטו (בחברה!) המזגן לא מקרר כמו שצריך!
נ.ב.
אשמח להצטרף לקבוצה הייצוגית בתביעה הייצוגית (בהצלחה)
רמי - 0546722252.
היי רמי ברוך הבא!
תעביר לorenhazan בפרטי את הפרטים של הרכב מ"ס שילדה ומ"ס מנוע כדי שנוכל להכניס את זה למכתב
תודה
אני שמח לבשר שעד עכשו יש לנו 9 רכבים וזה יפה מאוד אני יתחיל עכשו להזיז את הענינים אני ידווח בהמשך בכל מקרה תודה על ההענות.
זה לא כל כך קשור לנושא, אבל אני חושב שאם יש לנו כבר 9 HGT בפורום, אפשר לפתוח שרשור תמונות שבו כל אחד יציג את ה-HGT שלו.
לפי דעתי זה יהיה מחזה יפה לעיניים... :)
מה אתם אומרים?
או שבהשקה נעמוד בקבוצה ונצלם :)
סבבה, אני רק מקווה שכולם יבואו... 8)
חברים יקרים!
היום ניכנסתי לפורום של פיאט בחו"ל ומתברר כי הבעיה בואריאטור הינה בעיה עולמית וכי היא גורמת לבעיה בטיחותית חמורה של כיבוי מנוע! ולכן עלינו להזדרז עם הפנייה למשרד התחבורה על מנת שיטפלו בבעיה . לכן אבקש שכל מי שיש לו בעיה או היתה לו בעיה בואריאטור שיצטרף
תודה מצ"ב הלינק
http://www.fiatforum.com/cinq-sei-technical/32661-advance-variator.html?highlight=advance+variator
אני לא חושב שבסיצ'נטו/צ'ינקואצ'נטו יש וריאטור בכלל....
גדעון, אולי הוריאטור הוא זה שגרם לבעיות בפונטו האקסית שלנו?
התחלתי לחשוב על זה - וזה נשמע מאוד הגיוני 8O
גם אצלנו היו (בין היתר) בעיות של כיבוי מנוע 8O
אני לא חושב שהיה לכם וריאטור בכלל....
חוץ מהעובדה שלא קיים וריאטור בדגמים הרגילים של הפונטו, לא נראה לי שיש קשר בין הוריאטור והצליל שהוא משמיע לבין בעיה של כיבוי מנוע.
מצ"ב סירטון עם הצליל של הואריאטור הלא תקין וזה נימצא בפורום של פיאט באנגליה וזה בדגם הHGT
http://www.youtube.com/watch?v=_l-kmGhLG2k
http://www.fiatforum.com/punto-mk1-mk2-mk2-5/66599-hgt-variator-something-else.html?highlight=variator
תהנו חברים
זה לא הצליל של הוריאטור.
זה התקתוקים של השסתומים. הוריאטור משמיע צליל מדוזל ב 2-3 שניות הראשונות של ההנעה, וזהו.
לדעתי בסרטון אלה השסתומים + וריאטור במצב לא משהו בכלל.
מה שכן. יש לו קיט יניקה של GSR ! אני גם רוצה אחת ! :cry:
קצת סדר לגבי בעיות כיבוי מנוע ב HGT אין סיכוי שזה מהוריאטור ואני יסביר בוא ניקח מצב שכביכול הוצאנו את הוריאטור מהמנוע הרכב יניע ויסע בלי שום בעיה אומנם עם פחות כוח סחיבה אבל הוא יסע. לגבי כיבוי המנוע ב HGT או שהמנוע משחק במצב סרק זאת בעיה ידועה והיא נגרמת בגלל בית מצערת מלוכלך מפיח מה שצריך לעשות זה לפרק את בית המצערת ולנקות את הפיח עם ספריי קרבורטור לאחר מכן הרכב יעבוד כמו שעון שוויצרי רצוי לבצע את הניקוי כל 50000 קילומטר.
בוא ניקח מצב שלקחנו HGT ונסענו ברכב 300000 קילומטר בלי להחליף וריאטור מה שיקרה זה רעש חזק לא רק בהנעה אלא בנסיעה רגילה. בעיית סחיבה שתהיה בגלל שהוריאטור לא מתפקד ובסוף הוא פשוט יתפרק לגמרי מה שאני רוצה להדגיש שהוריאטור לא שייך להנעת הרכב או לכיבויו ולעמידתו במצב סרק.
גדעון
הרעש הוא בדיוק הבעיה של הואריאטור יכול להיות שבמצב גרוע עוד יותר מהרעש שאנחנו מכירים אבל מה שרציתי לומר שמדובר בתקלת יצרן עולמית שאין לה פיתרון וזה הכי גרוע!!!!!!!!!
מה שצריך לעשות זה לפרק את בית המצערת ולנקות את הפיח עם ספריי קרבורטור לאחר מכן הרכב יעבוד כמו שעון שוויצרי רצוי לבצע את הניקוי כל 50000 קילומטר.
אורן, הייתי רוצה לעשות את זה אצלי. אני יכול לעשות את זה בעצמי או שאני צריך לגשת למוסך שיעשו לי את זה?
KoF-sHeLeG אין שום בעיה לעשות את זה לבד צריך רק ידע בסיסי צריך לפרק את סעפת היניקה היא מחוברת ב 4ברגים בצורת כוכב אחרי שאתה מפרק את סעפת היניקה אתה מנתק את הקונקטורים של החיישנים. אסור לפרק את החיישנים מסעפת היניקה בכל מקרה. ואז אתה מנקה את כל הפיח שהצטבר בסעפת היניקה בעזרת ספריי קרבורטור שמחוברת אילו צינורית קטנה כדי להגיע אל כל המקומות בפנים לאחר מכן לחכות קצת שהכל יתייבש ואז לסגור בחזרה את הברגים של סעפת היניקה ולהחזיר את הקונקטורים של החיישנים ואז להניע את הרכב לתת לו לעבוד כמה דקות כדי שישרף החומר ניקוי ותאמין לי שמאותו רגע הרכב יעבוד בצורה מדויקת.
רק הערה קטנה יש שני צינורות מיים קטנים שמחוברים לסעפת היניקה אפשר לפרק אותם אבל זה קצת יותר מסובך כי צריך לסתום אותם שלא יצאו המיים. אפשר להשאיר אותם מחוברים בזמן הניקוי זה קצת מגביל אבל אפשרי.
בכל מקרה אפשר לבצע במוסך אבל שם זה תמורת תשלום של שעה וחצי עבודה בערך לפי דעתי זה לא משהו מסובך יותר מידיי אני בעצמי ביצעתי את זה המון פעמים ולא היתה לי בעיה אף פעם.
האם צריכים לעזות זאת בזמן שהרכב פועל?
האם יש צורך ללחוץ מעט גז בזמן התהליך?
גדעון כנראה לא הבנת אתה צריך לפרק סעפת יניקה איך אפשר שהרכב יהיה מונע.
חברים יקרים יש עוד מצטרפים ?
חברים יקרים, הבייבי שלי גם סובלת מהבעיה!!
אני אתכם, באמת הגיע הזמן לשים לזה סוף!!!
שלום חברים
הבעיה נפוצה גם בדגם אלפא 147
אנני בטוח אם היא חמורה כמו בפיאט אך אני יודע שהוריאטור הוא זהה !! ( ע"פ מספר יצרן )
אולי הבעיה קיימת גם בדגמי אלפא נוספים ( 156 וכו.. )
ממליץ למי שמטפל בענין לצור קשר עם מועדון אלפא בנושא .
דודי
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=260029651571&fromMakeTrack=true
דודי אתה צודק הוריאטור זהה לחלוטין וקיימת אותה בעיה בדיוק באלפא 147 מדובר על דגם ה 1.6 120 כוח סוס ומנוע ה 2 ליטר.
תגידו יש חדש בנושא התביעה?
איפה זה עומד?
המסמכים נשלחו לכל הגורמים הרלוונטים מחכים לתשובה (תחנות הצדק טוחנות לאט)
המסמכים נשלחו לכל הגורמים הרלוונטים מחכים לתשובה (תחנות הצדק טוחנות לאט)
Gotta love our government.... :D
אני בפנים, עכשיו, וזה מאוד חשוב, הבנתי שגם חברה עם אלפות מתקבצים (יש להם את אותה בעיה כמובן עם אותו ווריאטור)
חייבים להתאחד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
זה יותר אנשים ויותר כוח.....
סממל"ת עושה מאיתנו צחוק!!! לא יכול להיות שבאירופה פיאט הכירה בבעיה ובארץ לא, הרי אם סמל"ת תדרוש ואולי זה כבר קרה, היא תקבל את החלק בעלות משלוח בלבד, אין שום סיבה שנשלם מחיר מלא!!!!!
גם אני סובל מאותה הבעיה, כשהרכב היה באחריות, אהיתי במרכזי ושם סדרו את הבעיה והחליפו טימינג ומיסבים (כך לפחות נאמר לי) לאחר כמה חודשים חזרה הבעיה וכבר נגמר לי האחריות.
אני מעוניין גם להצטרף.
כל הכבוד ליוזמי התביעה,
אלון
אהלן,
עד עכשיו חשבתי שהבייבי שלי מחוסנת לנושא הווריאטור, אבל גם אני מסתובב עכשיו עם "מנוע מונית" מתחת למכסה. יש איזה חדש בנושא התביעה? איזו התקדמות? צריכים מס' נוסף?
אולי צריך להעיר קצת את המערכת...
עדכנו את האנשים בבקשה.
מאור
התביעה הוגשה תחנות הצדק טוחנות לאט.
אני בזמן הזה כבר הספקתי להחליף את שלי (2000 ש"ח עלה לי רק הוריאטור עצמו).
אני מקווה שאם הצדק ייצא בסופו של דבר לאור, תהיה לו גם נישה רטרואקטיבית... :roll:
קשה לי להאמין שזה יהיה רטרואקטיבית המלחמה היא שנקבל את מחיר העלות של החלק שזה משהו כמו 400 שקל וההחלפה תבוצע ביחד עם רצועת התזמון כך שזה לא יהיה כרוך בתשלום עבודה נוספת. כעיקרון סמל"ת כבר כמעט הסכימה אבל צריך את התמיכה של היצרן בחו"ל והוא קצת מערים קשיים.
רק לידיעה כללית באנגליה הגיעו להסדר כזה עם היבואן שם וכך זה עובד שם.
השאיפה היא להגיע לאותו הסכם גם כאן למרות שאצלנו הבירוקרטיה הרבה יותר מסובכת משם והיבואן אצלנו לא כל כך מעוניין להגיע להסדר. בסך הכל נמכרו בארץ כ 70 HGT אבל הפחד שלהם שגם בעלי האלפות יכנסו לעניין ואז כבר מדובר במספרים אחרים לגמרי.
דרך אגב באלפות מותקן אותו וריאטור ויש שם את אותה בעיה בדיוק.
נקווה שיהיה בסדר להפסיד אין מה להפסיד ביחוד שהיצרן (פיאט) מודה שיש בעיה וזה כבר הישג כי הם בהתחלה התכחשו לעניין וטענו שזה בלאי רגיל של החלק.
תודה אורן.
אין כמעט HGT בלי המחלה המדבקת הזאת מכונית ספורט דיזל
במקרה מצאתי את השירשור הזה...
בעבר כבר הוחלף ברכב שלי וריאטור במסגרת האחריות והבעייה חזרה.
האם התביעה היא כללית? כלומר כל בעל HGT יוכל להינות מהתוצאות במידה ויהיו?
באמת נמכרו רק 70 HGT בארץ? זה נשמע לי מעט מאוד...
כמובן שזה כללי ובמידה וסמל"ת תתרצה אז זה יכלול את כל ה HGT .
בארץ נמכרו 69 מכוניות HGT ליתר דיוק.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.