PDA

View Full Version : בקרוב מחליפים

mishel27
06-02-10, 18:15
נכון לעכשיו בבעלותי פונטו ספייס SX, רכב נהדר אני ממש מרוצה ממנו אך יש לו גם חסרונות:

1. חלש מאוד
2. זמזומים וקרקושים
3. קצת קשה
4. תקשורת גרוע עם הכביש
5. איכות החומרים הירודה

הדבר היחידי שמפריע לי זה הכוח של המנוע, אין ספק שהרכב חסכוני ביותר, אני עובד בת"א ועם כל הפקקים של איילון אני מתדלק 100 ש"ח בשבוע וזה מספיק לי.
עוד דבר שהרשים אותי ממש לטובה זה האימינות, אומנם רק חצי שנה הרכב, פרט למנורה שרופה לא היתה שום תקלה. הרכב אמין מאוד בתקופה שהוא משרת אותי לא צצה תקלה אחת אפילו.

את הרכב אני לא מתכון למכור, אני מעביר אותו במשפחה.
באגוסט הקרוב אני עושה טסט ומעביר בעלות. מכיון שלמצוא רכב טוב לוקח זמן אני כבר מעכשיו מתחיל לחשוב על זה.

אני מחפש רכב שקודם כל יגיב טוב בכל לחיצה על הדוושה, חשוב לי שהרכב לא יהיה חלש.
אמינות, אני עובד רוב הזמן, ממש אין לי זמן למוסכים.

התקציב 50K עד 60 K

חשבתי על הונדה סיויק 2001+
תמיד אהבתי גם הניו איג עם הבאג לייטס
הפונטו HGT מאוד קורצת, אבל ממש לא סגור עליה
מעומדת נוספת היא הגרנדה, הפחד ששוב תהיה איטית כמו ה SX, העיצוב שלה ממש מפתה.
היו מחשבות גם על סובארו GT
ראיתי שיש ביד 2 סובארו WRX 2001 ב 60K נשמע לא רע

כמה דברים שחשובים לי:

1. איכות החומרים בתא הנוסעים
2. בידוד רעשים, לא רוצה לשמוע את המנוע בזמן הנסיעה
3. רכות, לא רוצה לדעת מה מצב הכביש, חושב לי שהנסיע תהיה חלקה ככל האפשר

אני אשמח לשמוע הצעות אחרות אשר יתאימו לדרישות שלי.

ארילו
06-02-10, 18:40
תשכח מהגרנדה. אלא אם מדובר על אבארת'.

אני במקומך הייתי עובר לאלפא 147 / 156.

dodihob
06-02-10, 19:13
יש אופציה דיי נדירה, אישית אין לי ניסיון עם הרכב אבל נראה לי ממש קורץ
סוזוקי איגניס ספורט 1.5 ידנית
אותו מנוע של הטויטה יאריס, מושבי ריקארו, ג'אנטים 16 אינץ מהחברה ומחירון של 56K לשנת 2005.
היה אחד למכירה לפני כמה חודשים אבל ירד, לדעתי אם תמצא אחת שווה בדיקה.
גם יהיה דיי חסכוני, "אמינות" יפנית וגם דיי חזק.

שחפיתי
06-02-10, 19:39
אתה מעלה פה דברים שמתגשים זה בזה ,מצד אחד רכב חזק בדוגמת הgt ומצד אחד רך ונעים על הכביש .
תדע דבר כזה מכוניות ספורט, הם לא הדבר הכי נוח ומפנק בעולם אם זה אומר רעשים של המנוע בסלד גבוהה שרשמת שאתה לא רוצה לשמוע וכו.
אני חושב שכדאי שתרד מהספורטיביות ותלך ל איזה משפחטומטית מבודדת חמימה ונוחה.
כמו מאזדה,הונדה ,טיוטה.
מכוניות ספורט במיוחד אלה שרשמת הם מכוניות מאוד לא סלחניות על הכביש .וגם לא על הארנק.

Caveman
06-02-10, 19:48
אמינות, אני עובד רוב הזמן, ממש אין לי זמן למוסכים.
רכב שטופל כמו שצריך, יפגין אמינות טובה.

התקציב 50K עד 60 K

חשבתי על הונדה סיויק 2001+
תמיד אהבתי גם הניו איג עם הבאג לייטס
הפונטו HGT מאוד קורצת, אבל ממש לא סגור עליה
מעומדת נוספת היא הגרנדה, הפחד ששוב תהיה איטית כמו ה SX, העיצוב שלה ממש מפתה.
היו מחשבות גם על סובארו GT
ראיתי שיש ביד 2 סובארו WRX 2001 ב 60K נשמע לא רע

כמה דברים שחשובים לי:

1. איכות החומרים בתא הנוסעים - אף אחת מהאופציות שהעלת לא נחשבת לאיכותית מאוד.
2. בידוד רעשים, לא רוצה לשמוע את המנוע בזמן הנסיעה - אם כך, רכב ספורטיבי זה לא בשבילך.
3. רכות, לא רוצה לדעת מה מצב הכביש, חושב לי שהנסיע תהיה חלקה ככל האפשר - כמו 2.

אני אשמח לשמוע הצעות אחרות אשר יתאימו לדרישות שלי.
עשית סלט לגמרי. קודם כל תחליט אם אתה מחפש רכב ספורטיבי, או לא. אחרי זה תדבר על אימפרזות GT ודברים בסגנון.
אחזקה זולה מאיפרזה GT/WRX לא תקבל.
מה זה "ניו איג" ?

מעבר לזה, התיחסותי באדום

שחרון
06-02-10, 21:15
Caveman
+1
תשובה מפורטת!
ומישל עכשיו אחרי ההשקעה?:( באסה קצת לא?

dabab
06-02-10, 21:41
לדעתי לאון טורבו תענה על הדרישות שלך בצורה מופתית.

BentzZz
06-02-10, 22:12
+1 מסכים עם גדעון, עשית סלט פירות.

fiat
06-02-10, 23:23
תתחיל ללחוץ והאוטו יטוס
בטח המנוע עדיין חושב שהוא בהרצה

idango
07-02-10, 01:30
מסכים עם גידעון +3

לדעתי גם ELX תתאים לך בול!

איביזה 1600 תעשה עבודה גם.

mishel27
07-02-10, 01:45
אכן לא ניסחתי את עצמי ברור.
ראשית אני מודה לכל העוזרים, אני אנסה לנסח טוב יותר מה שאני מחפש.

החוסר בכוח ב SX, הביא אותי למצב שבו אני רוצה רכב עם כוח. ומכאן אולי נובע הבילבול עם רכבי ספורט.
אז הבנתי ממכם שרכות ושקט מרכבי ספורט אני לא אקבל.
ערן, מה שהצעת נשמע מעניין, אך יש לי בעיה עם העיצוב של הרכב. כל פעם שאני רואה רכב כזה על הכביש עולים בי כמה מחשבות:

1. פנסיונר
2. אישה פרזיטית שיצא לבזבז את הכסף של בעלה

לרכב אין מראה צעיר ואני מוצא אותו קצת משעמם, אומנם לא מכיר את גרסת הספורט, אבל אני מחפש משהו עם אופי.

עד כה הרעיון של האלפות היה נשמע לי הכי מעניין.
הרצתי חיפושים על 2 הדגמים שארילו הציע, ונראה לי שאני אתחיל לאט לאט לחפש לי אחת.
שסיפרתי לאחי ולהורים שאני מתגרש הם ממש לא קיבלו את זה טוב, הם יודעים שהשקעתי המון כסף, אך ששמעו שאני מעביר לבן הבכור שלהם החמיצות בפנים הפכה לחיוך עם גאווה.
אבא שלי ממש בעד הרעיון של הגרנדה, הוא חושב שזה הרכב שהכי מתאים לי, אמא שלי תומכת בו.
מכיון שאני הולך לשלם על הרכב ואני הולך לנהוג בו, אני חושב שאני אבחר בכל זאת באלפות. למרות שהגרנדה זאת באמת אופציה לא רעה. באותו הסכום אני יכול להביא לי משנת 2008 ותהיה מאוד חסכונית, אבל, אבל גדול, סביר להניח שאני אתבאס מהר מאוד מהמנוע הקטן וחוסר ההנאה מהנהיגה.

לסוכן פיאט, או שהחוש הומור שלך קצת הרבה גרוע, או שבחיים שלך לא שמעת איך המנוע V8 1.25 של פיאט נשמע שלוחצים אותו. לי אישית זה מעלה תמונה בראש של פינצ'ר שמנסה להפחיד אמסטף עושה מלא רעש ומעלה גיחוך.

ומישל עכשיו אחרי ההשקעה? באסה קצת לא?

הרכב ישאר אצלי עד אוגוסט, ככה שאני עוד אספיק להנות ממנו. חוץ מזה, אני עדיין אזכה לראות אותה יום יום.

מה זה "ניו איג" ?

אימפרזה משנת 2001 שעברה מתיחת פנים.

לסיכום:

אני אשמח לשמוע את דעתכם על אחת מהדגמים שארילו הציע, אתחיל לאט לאט לרחרח סביב נושא האימונת של האלפות. למרות שמם הרע של האטלקיות, ה SX השאירה רושם ממש טוב עליי.
כנראה שאני אמשיך עם איטלקיות.

Caveman, בגדול אני מסכים איתך, כל רכב יפגין אמינות אם מטופל כראוי. אבל, אני רוצה לראות אותך אומר את זה לאחת מבעלי C5 מהדור הישן.

stas203
07-02-10, 02:04
307xsi זה ממש בשבילך,נוחה שקטה מאוד ,ומספיק מהירה! גם על אמינות אין תלונות מיוחדות.

idango
07-02-10, 02:17
בגדול אני מסכים איתך, כל רכב יפגין אמינות אם מטופל כראוי. אבל, אני רוצה לראות אותך אומר את זה לאחת מבעלי C5 מהדור הישן.

אבא שלי נוהג על כזו! 250,000 קילומטר! 0 תקלות! (טפו,טפו,טפו) כל רכב מטופל יפגין אמינות. אין סיבה שלא!

mishel27
07-02-10, 03:01
האמת עידן, לא הרבה יגידו כך. כמו שאמרתי, בגדול אני מסכים, אבל אתה לא יכול להתעלם מכך שיש רכבים אשר ישרדו התעללות / הזנחה טוב יותר. לא שאני מתכון להזניח חס ושלום, אבל חשוב לי שהרכב יהיה סלחני.
אני בספק גדול שאפשר לקחת רכב יפני ולהשוות אותו לרכב צרפתי. אולי זה סטיגמה שנוצרה ומטעה גם אותי. אני כמו שאמרתי מאוד מרוצה מ- "פיאט" שכל כך דואגים להשמיץ בכל מקום.
אני נוכחתי לראות או יותר נכון לשמוע מאנשים מקורבים, שיש רכבים אשר מצריכים יחס רגיש מאוד וטיפול קפדני ביותר, אחרת הרכב יהפוף לסיוט.

אקח לדוגמא מחיי, הבן הבכור של אבי, נוהג על בלנו שנת 99, לעולם לא טופלה במורשה, לעולם לא קיבלה שמנים יקרים ובטח ובטח שלא נדבר על מי קירור. עממה, הרכב נוסע מעולה למרות שכבר עבר 30K ללא טיפול.
כן, יכול להיות שזה הזנחה של ממש, אבל מנסיון מאוד ארך עם הרכב הזה, הוא פשוט שורד אמיתי, סוח על איחורים בטיפול ופשוט נוסע ונוסע ונוסע.
אז נכון, הבטיחות שלו ירודה מאוד ויש את המחלות וחסרנות שלו, כמו בכל רכב. אבל אי אפשר להתכחש שהרכב הרבה יותר סלחן מהפונטו. אני רוצה לראות אותך נוסע ב HGT עם שמן של מוסך חאפר עם מים ברדיאטור ולא מחליף פלאגים.

Caveman
07-02-10, 08:32
רכב שרגיש להזנחה הוא לא רכב לא אמין. מכאן מתחיל הבלבול של הרוב.
רכב לא אמין, הוא רכב שלמרות הקפדה על שגרת טיפולים מסודרת, שזה דבר חובה, בכל רכב, יתקלקל.
כל רכב, לא משנה היכן יוצר ואיזה סמל יש לו, זקוק לטיפול אחת לתקופה. זו מכונה מורכבת שאפשר לומר שנועדה להתקלקל (בצורה משעשעת שכזו)

BentzZz
07-02-10, 08:43
איך לא חשבתי על זה.
רנו מגאן 2 קופה - אמנם נדירה (יקח זמן למצוא) אבל רכב שמתאים לכל מה שאתה מחפש!!!
1. מהיר\זריז וחזק מנוע 1.6 חריף.
2. אחיזה נהדרת
3. נוחות מדהימה!!! (לעומת הHGT ששוברת לי את הגב)
4.אמינות וזמינות חלפים - מדובר באותו מנוע שיש בכל רכבי המגאן של הליסינג.
5. הרכב נראה מעולה.

http://www.autoevolution.com/images/gallery/medium/RENAULTMeganeRS-medium-1970_6.jpg

http://rstcars.com/oldcars/renault/588970-0.jpg

אגב אני לא יודע אם זה בכל הרכבים הנ"ל אבל אצל אבא שלי יש גג שקוף עם סאן רוף מאוד גדול רכב מומלץ מאוד.
ואם אתה משדרג את התקציב שלך יש גם את דגם הGTI 2.0 טורבו

רפי לין
07-02-10, 09:03
הכנס לאתר מועדון אלפא רומאו ישראל והרשם שם ותוכל גם לקרוא על המכוניות השונות וגם לשאול בפורום המתאים ולקבל עזרה ויעוץ ואתרם הנו www.iaroc.org.il
בברכה - רפי לין

idango
07-02-10, 10:48
המגאן יפיפיה , הייתה לי כזו 2004 1.6 .
אין דבר נוח ממנה! מבחינה פנימית = מדהים.

ממליץ.

ממליץ במיוחד על צבע ירוק.

טיפולים מעט יקרים אך יש טיפול כל 30,000 אז זה מתקזז!

אחלה המלצה.

Caveman
07-02-10, 19:42
איך לא חשבתי על זה.
רנו מגאן 2 קופה - אמנם נדירה (יקח זמן למצוא) אבל רכב שמתאים לכל מה שאתה מחפש!!!
1. מהיר\זריז וחזק מנוע 1.6 חריף.
2. אחיזה נהדרת
3. נוחות מדהימה!!! (לעומת הHGT ששוברת לי את הגב)
4.אמינות וזמינות חלפים - מדובר באותו מנוע שיש בכל רכבי המגאן של הליסינג.
5. הרכב נראה מעולה.

ואם אתה משדרג את התקציב שלך יש גם את דגם הGTI 2.0 טורבו
מנוע ה1.6 בסדר גמור. חריף/זריז/חזק לא הייתי אומר.
אין דגם GTI, יש מה שנקרא רנוספורט מגאן.
והיא לא קופה, אלא 3 דלתות האצ'בק.

לדייק רבותי, לדייק :)

BentzZz
07-02-10, 20:34
1.6 שמספק 115 כ"ס הוא בהחלט חריף ועל בודי קטן (יחסית!) הוא מפולפל הייטב.
למירב ידיעתי הדגם הוא GTI אבל לא נתווכח על זה , אבל הדגם הוא GTI!!!!
;) יופי של רכב ואגב עכשיו במבט זריז על המחירון ! המחיר יותר משווה את זה. אולי נחשוב על שדרוג ! ל2.0T....

idango
08-02-10, 03:30
אין דבר כזה אצל רנו GTI / לא היה גם.יש או RSI או GT או SPORT

הדגם שאתה מדבר עליו הוא הדיינמיק 3 דלתות מנוע 2000 136 כ"ס.

BentzZz
08-02-10, 11:02
סליחה דגם GT.
2000 טורבו

Caveman
08-02-10, 13:01
אם הוא מגיע עם AL4, לא הייתי ממליץ :S

dodihob
08-02-10, 15:51
http://www.autoexpress.co.uk/news/autoexpressnews/229584/megane_gti_blasts_in.html
פה רשום שהיה תחת פיתוח ב-2008, מה קרה לה?

idango
09-02-10, 00:23
טוב די!
זה לא טורבו ואין GTI! ולא יהיה GTI!
במה שצירפת הכוונה בכותרת - זה שהרנו היא המתחרה של הגולף GTI.

בן מה שאתה מציע שזו הצעה הכי טובה עד כה, זה מנוע 2000 אטמוספרי !!! שהגיע רק ואך ורק באוטומט!

וכן זה AL4 . גיר שצריך ללמוד ולהכיר אותו טוב מאוד כי מי שלא מכיר ולא מבין יצהיר שהתיבה לא משהו ולא ימליץ.כמו הבוחני רכב שנסעו עליו שעה ונתנו את הסטיגמה לגיר.וזה מגיע מתוך ניסיון של 4 שנים עם הגיר (שנתיים עם המגאן ושנתיים עם 307).

הטורבו הגיע לארץ רק מ 2008 וממש אבל ממש לא תכנס בתקציב גם אם תכפיל אותו!

לא מוכן יותר שבן או ערן יגיבו בשרשור הזה , מנהלים ?

אני מרגיש כמו STIO עם התגובה הזאת :)

BentzZz
09-02-10, 01:05
מה אתה רוצה מערן?
וההצעה שלי היא ה1.6 הידני

idango
09-02-10, 02:55
סתם נסחפתי עם השוונג :)

פיליפ
09-02-10, 12:31
סיאט לאון "ספורט" (מנוע 1.8 125 כ"ס) או אולי אפילו לאון 20VT.
אולי גולף 2.0 או אפילו GTI.
מהירות מאוד (מאוד מאוד), נוחות, מאובזרות, מפנקות מבפנים, מאוד איכותיות.

stas203
10-02-10, 00:13
גם אאודי A3 TURBO נראה לי בחירה טובה

BentzZz
10-02-10, 00:37
חלקים יקרים לVAGים...

Caveman
10-02-10, 01:20
עידן, לא הייתי ממליץ על הAL4 מהסיבה שמנסיוני, הבעיה איתו היא לא שהוא מתקלקל (כי הוא לא, הוא גיר טוב), אלא שהוא לפעמים הרגיש לי עצל וכביכול מנסה להישאר במוד הנוחות שלו, למרות שרציתי קצת יותר לשחק. הייתי מעדיף שהוא לא ינסה ללמוד אותי, אלא שישאר תמיד במצב עבודה אחד וזהו :)
ההורים שלי דווקא נראו מרוצים מהרכב, רק שלא קנינו כי מצאנו עסקה משתלמת יותר.

idango
10-02-10, 02:01
מזל טוב גדעון!! :)

mishel27
10-02-10, 03:16
אני מודה לכל העוזרים.

אני עדיין בכיון של האלפות, גם ה 307 XSI נראת לי לא רע בכלל. הרנו פשוט לא עושה לי את זה, הפרונט שלה נראה כמו רכב ליסינג. אני זוכר ב 2004/5 כשרק התחילו להגיע מזדות 3, כל העולם דיבר, הרכב היה יחודי, פנסים שקופים שיוצאים מהמפעל, מותג שזכה לתדמית של אמינות גבוהה מיצר רכב עם נטייה קטנה למראה ספורטיבי. מי לא רצה כזה בזמנו ?
והיום ? זונת ליסינג שהתרגלנו לראות בכל רמזור. זה הפך לרכב חברה ואיבד את כל הקסם שהיה לו, אני אישית לא מסתכל לכיון של הרכב הזה. שהיה הכי אמין שבועלם והכי טוב, מבחינתי הוא איבד את אותנטיות שהיתה לו בהתחלה.

זו הסיבה שהרנו גם כן לא עושה ללי את זה. לאומת זאת, האלפות, כמה כבר רואים אלפות בכביש ? לכמה רכבים יש התנהגות ושלדה טובה כמו של אלפה (בוא נעזוב לרגע את המיטו) ?
אז הפרמטר הנוסף לרכישה הוא אופי.

התחלתי לראות ביד 2, בינתים לא נראת לי מציאות מיוחדות. למזלי אני ממש לא לחוץ ויש לי מתחת לתחת רכב שנוסע מצוין. יש לי את כל הזמן שבעולם למצוא את ה"מציאה".
אבא שלי לקח אותי לשיחה והעלה דברים שבאמת העלו בי מחשבות. אבי מנסה לשכנע אותי להתקדם בשנתון ולהתפשר בביצועים. האמת שיש משהו בדבריו, באותו התקציב אני מביא גרנדה 08. אני מנסה איכשהו להפסיק להתנדנד ולהנעל על עצמי, פשוט איכשהו כל פעם מישהו מצליח להרערע לי את הדעה. מצד אחד, אבי צודק.
מצד שני, אני אתבאס מהביצועים.

מה הפאנל אומר על 206 CC ? ממה שהבנתי לרכב זה לא חסר כוח ויש לו התנהגות כביש לא רעה. החיצוניות מרעננת וצעירה.

עוד משהו שמעניין אותי, למה פיאט לא המשיכו עם המנועים החזקים ורכבים משפחתיים ?
היה לנו את ברבה ואז הוצף כל השוק בספיסים ואז בא הגרנדה והמסחריות לא מענינות. למה פיאט לא דאגה להביא רכבים קטנים עם מנוע חזק יותר ? לדעתי, אם הגרנדה היתה עם מנוע 1600 היא היתה מצליחה הרבה יותר. נכון שהמחיר היה בהתאם, אבל מנוע עם עיצוב יפיפיה היה יכול להיות שילוב נהדר.

dodihob
10-02-10, 10:22
בוקר טוב מישל, אני רואה אתה לא בעיניינים.
פיאט בראש ובראשונה מייצרת רכבים חסכוניים, אך זה ממש לא אומר שהיא לא מייצרת דגמים חזקים יותר. ב-MK2 יש לך את ה-HGT לאלה שמחפשים כוח, וגם בחו"ל יש מ-2003 את דגם ה-1.4 sporting 100 כ"ס. יש פנדה 100 כ"ס, ויש עוד הרבה גרסאות, אנשים בחו"ל אוהבים דווקא את גרסאות הטורבו דיזל, ששמה הם מעלים להם כוח בקלות.
ובקשר לגרנדה, בשביל מה 1.6 שעכשיו מגיעה לארץ פונטו איבו עם 1.4 100 כ"ס, שהוא יותר חסכוני מהפונטו הנוכחת, מאובזר יותר, ולדעתי יפה יותר. וגם אומרים שתגיע גרסאת ה1.4 טורבו עם 135 כ"ס. יש לך את הבראבו (משפחתית) עם 1.4 טורבו 120 כ"ס, ויש עוד הרבה דוגמאות.
יש עוד מלא סוגים של מנועים לכל דגם של פיאט בחו"ל, הבעייה היחידה היא סמל"ת שעד עכשיו פשוט לא ייבאה אותם ארצה, עכשיו התחילה להביא דגמים מעניינים.
השוק היה יכול להיות מוצף בפיאט רק אם היו מתמחרים כמו שצריך, דוגמא טובה לכך היא ה-500, תג מחיר פלצני ומגעיל בארץ.