PDA

View Full Version : האוטו מבריח שמן למיכל המים..

fadi_fbm
29-12-09, 14:49
יש לי פיאט בראבו 1.4 גיר רגיל, קניתי את הרכב ללא בדיקה ובעל הרכב אמר לי שיש נזילת שמן קטנה.
בסוף התברר שהרכב אכן נוזל כמה טיפות קטנות של שמן אך הוא מבריח הרבה למערכת הקירור.
בנסיעה שלי האחרונה לירושלים הרגשתי שהאוטו לא סוחב כמו שצריך וגם אם אני מוריד הילוכים זה לא עוזר אפילו מעמיס על האוטו, חוץ מזה נכנס עשן לתא הנוסעים תוך כדי נסיעה המריח שמן שרוף נכנסתי לתחנת דלק ובדקתי שם וראיתי שאין מספיק שמן ושמתי 3 קילו!! ואז נסעתי ולא הרגשתי כלום.
מה לפי דעתכם הבעיה ??, חשוב לציין שלא רואים עובש מתחת לפקק של השמן אלא רואים מתחת לפקק של מכסה מיכל המים

yair068
29-12-09, 15:16
אטם ראש הלך

ברא
29-12-09, 22:33
אותו סיפור יש לחבר מועדון בעל פונטו אז גש מהר למוסך ואל תסע בכלל על הרכב אפילו קח אותו על גרר אם תאחר יתפוצץ לך בלוק שלך מנוע ואז אוטו שלך יקנו ממך ב 500 שקל
אל תזלזל

Lexxxa
29-12-09, 22:58
ראש, 100%.

תגיד תודה שיש לך 12V ולא 16V, כי אז התיקון היה יוצא לך פי 2!

כמו שאמרו, תזמין גרר וגש למוסך, אם כבר מורידים ראש ממליץ להחליף משבאת מים וטיימינג עם מותחנים.

בנוסף ממליץ לטפל במוסך מורשה או מוסך מתמקצע בפיאטים כי בשביל כיוון טיימינג ברכב שלך אחרי הורדת ראש צריכים נועלי קראנק וקאמשפט מויחדים.

משתתף בצערך ובהצלחה.

fadi_fbm
04-01-10, 02:12
ניגשתי לבחור שעובד במוסך פיאט מורשה ויש לו ציוד גם פרטי בבית..
הוא אמר שצריך לפרק ראש מנוע ולבדוק את הבעיה, וחושב ש 90% שיש נזק במעבר השמן והמים במנוע. אמר גם שלאוטו יש קמשפט מיוחד שרק מומחים של פיאט יכולים לכוון אז להיזהר חברה!!

הוא אמר ששיפוץ ראש יעלה בין 350 - 550ש"ח זה תלוי בנזק כמובן ולא כולל פירוק והתקנה מחדש שזה גם יעלה משהו בסביבות 500 ש"ח. גם לא את שאר הדברים שלא באים בחשבון (כמו חגורת טיימינג ומשאבת מים וכו..)

ברא
06-01-10, 23:45
תגיד מה המחרים האלה אתה מתקן בטייבה??או בשטחים או שזה מוסכניק ערבי

fadi_fbm
11-01-10, 17:07
בסוף התברר שיש סדק בראש המנוע שאפשר לראות מבחוץ גם אז לא יעזור שיפוץ וחריטה, וראש חדש יעלה לי 1800 ש"ח. אך בכדי לא להסתבך קניתי מנוע מפירוק שעשה 127 אלף ק"מ במחיר 2200 לא כולל התקנה שזה לא יותר מ 600 ש"ח