PDA

View Full Version : התקנה של 2 מגברים ב-HGT

BenDa 36
20-12-09, 22:29
שלום לכולם,
אני מעוניין להרכיב את המגבר הישן שלי בנוסף לחדש שהגיע עם ה-HGT שקניתי, בעיקרון יש לי מגבר שמורכב כרגע והוא מגביר לי סאב וזוג 6*9 אחוריים. אני רוצה להרכיב את הקומפוננטים שלי שהם 6.5 של מורל (טמפו) ולהגביר אותם באמצעות ה-JBL GTO 75.4 כפי שהיה בפונטו הישנה שלי. הבנתי שיש צורך בקבל בחיבור של 2 מגברים, האם כך הדבר?
אם כן, האם יש דרך לדעת איזה קבל אני צריך (כמה פאראד)? והאם יש למישהו המלצה על קבל?

בנוסף, איך מתבצע החיבור לקבל? כמה כבלי מתח צריך להעביר מהמצבר? אחד או שניים?

תודה לעונים,
שניר. :smile:

אלי_בוני
27-12-09, 19:17
אוקיי תראה זה עובד ככה.
אתה מוציא מהמינוס והפלוס של המגבר שמחובר כבר לרכב עוד שתי חוטים הכוונה היא שאתה צריך לעשות פיצול לחוטים שזה אומר שאתה לוקח את המינוס והפלוס שמחוברים למגבר הקיים מוציא אותם מהמגבר לוקח עוד שתי חוטים חדשים ( הכוונה ללחוטים מיוחדדים של מינוס ופלוס שביחד אם זה מגיע הרמואוט) ומחבר לחוטים הקיימים מינוס למינוס ופלוס לפלוס ואז אתה מחבר חזרה את החוטים למגבר הקיים ואז בעצם עשיתה פיצול פילקתה את המינוס והפלוס למצב שאתה יכול לחבר עוד מגבר, לא לשכוח לעשות ככה גם אם החוט של הרמואוט כי בלי זה אתה לא תקבל מתח והמגבר החדש לא יעבוד, ואז את הצד השני של החוטים (לחוט החדש אני מתכוון) אתה מחבר למגבר החדש והוא אמור לעבוד לך ככה.
כול אחד עושה כמעט ככה, פה לא סיימנו כמבון אני מקווה שישי לך במערכת יותר מיציאה אחת למגבר כי אם לא אתה לא תצלחי לעשות את זה, כי מה שעשינו פה בעצם בפיצול זה שהמגבר יעבוד ויקבל מתח .
עכשיו אתה צריך למשוך חוטים מהמערכת למגבר החדש הכוונה היא לחבר חוטי RCA מהמערכת מינוס ופלוס ולהביא אותם למגבר החדש ששמתה ולחבר אותם למגבר וככה המגבר יהיה מחובר למערכת ויאאלה בלאגן רק תכוון את המוסיקה והכול יהיה טוב ויפה .
רק עוד המלצה קטנה לי אלייך ראיתי שלמגבר הקיים מחובר רמוקלים אחוריים והסאב ולחדש את רוצה לחבר את הקומפוננט, אז זהו שהייתי מציע לך לעשות קצת אחרת לחבר את הרמקולים והקומפוננט למגבר אחד ואת הסאב בנפרד למגבר נוסף ככה הסאב יקבל את מיירב הכוח של המגבר וינצל כוח מוגבר באום נמוך.
בגלל זה עדיף סאב על מגבר נפרד והרמקולים ביחד אם הקומפוננט למגבר אחר.
שיהיה בהצלחה תעדכן אותי אם אתה צריך עזרה.

שחפיתי
27-12-09, 22:21
לדעתי עדיף לך להתקין קודם את המגברים ורק אחכ אם ישנה בעיה תוסיף קבל.
אצלי ברכב היה 2 מגברים עבדו בכיף על הרכב.
עדיף ללא התקנת קבל רק במיקרה של בעיה .
שמח לעזור שחף.

אלי_בוני
28-12-09, 01:29
שחפיתי על איזה קבל מדובר בדיוק ?

Lexxxa
28-12-09, 01:48
אלי, צירפתי לך תמונה של קבל לרכב.

BenDa 36, אם תרצה יש לי קבל למכירה (לא חדש) Almani HI END 1.5 Farad.

dodihob
28-12-09, 09:54
קבל זה עוד צרכן של חשמל
יש להתקין את המערכת ורק במידה ויש בעייה להתקין את הקבל
הקבל מגבה את המצבר במצב של ירידות במתח, ובכך דואג שהמגברים יקבלו מתח סדיר
במידה והמערכת תקינה גם ללא קבל, הוספת קבל תגרום לעוד צריכת חשמל ועומס על האלטרנטור וחבל.
ערן

אלי_בוני
29-12-09, 14:59
אה הבנתי אתם מדברים על קבל דיגיטלי.
ערן נכון אתה צודק מאוד במה שאתה אומר בזמנו רציתי באמת להביא קבל אחד כזה בשביל שיסדיר לי את המתח, אך נכון לרגע זה העומס אצלי בסדר גמור אני חושב שיהיה מיותר לשים קבל.
אני לא מאמין שדידו צריך קבל אין לו כול כך הרבה דברים שיעמיסו לו על המצבר.

BenDa 36
30-12-09, 16:21
תודה קודם כל לכל המגיבים. אני יבצע את השינויים ואני יעדכן, רק דבר נוסף, האם כדאי להעביר כבל נוסף מהמצבר למגבר החדש, או כמו שנאמר להשתמש בחיבורים מהמגבר הישן ולגשר גם לחדש? השאלה היא לגבי עדיפות ולא לגבי עבודה (שאין לי בעיה לבצע).

*עריכה* ד"א לא התעסקתי בזה מכיוון שכרגע יש לי רעש אלטרנטור ברמקולים ועדיין לא עליתי על מקור ה (-) הבעייתי, ברגע שאסיים עם זה אמשיך לחיבור המגבר החדש.

אלי_בוני
30-12-09, 19:52
אוקיי שתי דברים אחד לא על תמשוך מינוס ופלוס חדש מהמצבר תפצל מהמגבר הקיים עוד חוט וזהוא זה סתם כאב ראש.
דבר שני הרעש שאתה מדבר עליו אני כמעט בטוח שהוא בא מחוטי ה-RCA זה רעשים מציקים כאלה תקן אותי אם אני טועה ואני יסביר לך אייך לסדר זאת ?

Lexxxa
30-12-09, 20:58
לגבי כבל נוסף הכל תלוי מה הקוטר שלו, ועדיף להחליף בכבל עם קוטר יותר גדול מאשר לעביר עוד כבל, לכבי הרעש זה מאוד נפוץ, הכל תלוי כמה ערוצים עובדים בכל מגבר, תנסה לנתק ערוץ ערוץ ולראות מתי נעלם הרעש. אצלי יש 2 מגברים ללא קבל והכל עובד מצויין ללא שום בעיית מתח.

BenDa 36
01-01-10, 03:39
אלי, כן הרעש אכן מציק וכנראה מגיע מה-RCA או ממינוס לא טוב איפה שהוא במערכת. כנראה שמחר אני יעשה את עבודת החיווט החדשה, בתקווה שיהיה לי זמן.

Lexxxa, הכבל (+) שמגיע מהמצבר הינו 8g אם אינני טועה. תודה על עצת הפירוק אני ישתמש בה! אני יעדכן אחרי הפירוק!

BenDa 36
01-01-10, 18:51
אז ככה היום התקנתי דיבורית Bluetooth ברכב בסלקום, המתקין רצה עוד 60 שקל על העברת כבל Mute למערכת, לא הסכמתי כמובן, נראה לי מוגזם מאוד! אמרתי לו שאני יחבר לבד ושלא יחתוך לי את הכבל של ה-Mute מהמוח של הדיבורית. בכל מקרה אחרי ההתקנה הגעתי הביתה ומרוב שההתקנה הייתה ב"רמה גבוהה" פירקתי את כולה והרכבתי מחדש, ממש ככה! את כבל ה-Mute (שהוא חתך כמובן אלא מה?!) חיברתי למערכת ועל-הדרך עשיתי את הבדיקות, מצאתי דבר מוזר מאוד את החיבור Remote למגבר "הלבישו" פשוט על הסיכוך של RCA אחד, כלומר הסיכוך של צמד RCA אחד שימש כ-Remote! ותנחשו מה? זה ה-RCA שהכניס רעשי אלטרנטור... מדיון מעמיק עם עצמי החלטתי שלא להחליף כרגע את ה-RCA הזה העברתי כבל Remote נורמלי ואת החיבור שהיה על הסיכוך של ה-RCA הורדתי. את ה-RCA המרעיש העברתי לשימוש הסאבוופר מכיוון שיש במגבר חיתוך לצלילים גבוהים ונמוכים ותיארתי לעצמי שבכל מקרה הסאבוופר לא ישמיע צלילים גבוהים. חיברתי כמו שנאמר פה את המגבר החדש ואליו העברתי את החיבור לרמקולים האחוריים. שומעים עכשיו יפה בהרבה וגם יותר חזק! בסך הכל אני מאוד מרוצה. עכשיו נשאר רק להשלים את הפער של הרמקולים הקידמיים.
תודה שוב לכל מי שתרם לי ידע ועזר, הועלתם לי עד מאוד!
תודה רבה,
שניר.

אלי_בוני
03-01-10, 13:41
בשמחה רבה גבר מתי שתרצה אנחנו פה.
אם תרצה קומפוננטים שלח לי הודעה בפרטי אני אולי יוכל לסדר לך משהו במחיר טוב.
שיהיה אחלה של יום.