PDA

View Full Version : תרימו גומיות ותגלו הפתעות (חלודה מתחת לגומיות)

mishel27
22-11-09, 01:10
קיבלתי חשק שוב ללקק את הרכב, הרמתי את הגומיות שעל הגג כדי לנקות את כל הגיפה וגיליתי חלודה שאוכלת לי את הפח.
אני ממש רוצה לצבוע את כל הרכב אבל מפחד שיצא לא טוב. הצביע היחידית שאהבתי היתה של זאב עם HGT. היתי אצל אבי בר, טיפוס ממש לא נחמד ולא נעים, במוסך שלו עובדים ילדים ערבים ( ערבים עושים עבודה ערבית ? ) והוא זורק מחירים עוד לפני שהוא ראה טוב את הרכב. מעבר לכך, יש לו דיבור ממש מגעיל, אני לא רוצה לחשוב מה יהיה עם תהיה פאשלה ואני אצטרך לחזור אליו.
בכל מקרה אבי בר די יורד מכל הסיפור.

מוסך נוסף ששמתי לב שרפי ממליץ עליו הוא מרום טל 2006, למישהו יש נסיון ?
יש לי לעשות די הרבה תיקונים, יש לי עיקום בדלתות האחוריות, שריטיות מעגלות של סופר, פריצה לבגאז, כל הבגאז התעקם, ועכשיו יש גם חלודה בגג. אני מעדיף כבר לעשות צבע כללי.
אני מבקש המלצות לאנשים שיש להם נסיון עם מוסכים ולא שמעתי וסיפרו לי. אני ממש אודה למי שיעלה גם תמונות של לפני ואחריי. החלודה הזאת ממש ביאסה לי את הערב.

stas203
22-11-09, 01:58
יש את אוטו פיקס בהרצליה הם ממש מקצוענים, מנסיון.
טוב אולי קצת יקרים :rolleyes:

פיליפ
22-11-09, 18:36
קצת הרבה יקרים.

אני בדיוק עשיתי לרכב שלי צבע כללי, אבל זה רחוק מהמרכז, בב"ש.

matanmelman
22-11-09, 18:46
לפני פחות מחודש צבעתי את הגג בדיוק בגלל מה שאמרת,החלודה התחילה לאכול את הפח מתחת לגומיות.
לי כל הגג עלה 500 שקל. כולל פירוק דלת אחורית שגם באזור שלה הייתה חלודה.

gsk
22-11-09, 19:03
איך מרימים את הגומיות שעל הגג?

mishel27
22-11-09, 20:34
פיליפ, תעלה תמונות. אם זה יצא טוב גם לאילת אני אגיע.

matanmelman - הפחח ריתך ? שם חומר פחחות ? או שסתם צבעת על כל החלודה ?

gsk - על הגג עוברות 2 גומיות, אחת בכל צד. גש לאיזה צד שבא לך, אם אין לך ציפורניים העזר במשהו חד רק בזהירות לא לפגוע בצבע. לרוב, משיכה חזקה בגומי כלפי מעלה תספיק. עם הגומיה קצת נדבקה אז פשוט תמשוך חזק יותר.

גיא .ב
23-11-09, 12:59
וואלה - הרמתי את הגומיה, יש שם הרבה ג'יפה בתעלות, בעיקר עלים קטנים וגושי אבק.
ניקיתי כמה שאפשר.
חלודה לא מצאתי.

mishel27
23-11-09, 13:09
גיא אתה מוכר את הרכב ? ראיתי ביד 2 תמונות של הרכב שלך.
אני שמח שלא גילית הפתעות. כמה שלא בא לי ככל הנראה אבי בר הוא היחידי שאפשר לפנות אליו.
לא יודע ממה להתחיל, צמיגים קודם או צביעה.

גיא .ב
23-11-09, 17:24
לא, בסוף לא מוכר.
:cool:
מה לגבי תמונות של החלודה? עד כמה זה רציני?

matanmelman
23-11-09, 18:28
הייתה אצלי חלודה לא ברמה של ריתוך.
הוא שייף שם חומר וצבע.

mishel27
24-11-09, 08:37
תמונה :

http://i50.tinypic.com/34zyvx2.jpg

mishel27
25-11-09, 08:23
טוב, די התיאשתי, אני לא מרוצה משום צביעה של רכבים שאני רואה. זה פשוט לא נראה טוב, הכל קרמי ומפוצץ בלקה. עברתי את כל הפחחים בראשון, ראיתי עבודות שלהם, אני מעדיף כבר להשאר עם קילופים בדלת.
אני אתקן את החלודה וזהו או לפחות עד שאראה עבודה טובה של מישהו. כמה אתם מעריכים את עלות התיקון ?

gsk
25-11-09, 10:01
שאלה:

האם, בתנאים ביתיים, ניתן לפרק לגמרי את הגומיות ולהחזיר למקום (כך שהגומייה תשב בדיוק באותה צורה כמו לפני הפירוק)?

mishel27
27-11-09, 12:33
רבותי, אני זקוק לעזרתכם. אני נמצא בדילמה כבר זמן רב. מצד אחד, לא משנה איך יצבעו את הרכב, זה לא יראה כמו שאני רוצה ותמיד זה יראה לי מרוח עם יותר מדי לקה. מצד שני, החלודה חוגגת, הקילופים מטפסים, ואם כבר צובעים אז צובעים הכל. במקרה שלי יש גם צד שלישי, אם עניין החלודה הוא לא בהול, אני מעדיף לשים גאנטים וצמיגים חדשים ולחכות לקיץ לצביעה.

אולי לתקן רק את האזור הבעייתי ? לפי התמונות זה נראה חמור ?

גיא127
28-11-09, 09:23
תקן רק את האזור הנגוע. תחסוך כסף ותעשה עבודה כמו שצריך.