PDA

View Full Version : פיאט 45- מספר שאלות ותקלות


ro-e
18-09-09, 19:17
שלום לכולם אני חדש בפורום הזה וראיתי שזה פורום מיקצועי עם אנשים אכותיים.
לא מזמן קיבלתי את האוטו של אימי - פיאט אונו 45 1000 סמ"ק 4 הילוכים ידני ויש לי מס' שאלות.
אני משרת כטכנאי בצבא ולכן תקציב גדול אין לי אבל לפחות רקע וחוש טכני..
האוטו נוסע מצויין אין תקלות רציניות עד לפני כחודש שהאוטו מידי פעם "מגמגם" באמצע נסיעה, לרוב זה קורה אחרי שאני עולה על בור בכביש, ונדלקת הנורה של המצבר. כמו כן שאני מכבה את האוטו הוא ממשיך לעבוד עוד כ2 שניות. עד כמה שאני מבין זה הקרבורטור וצריך לנקותו נכון? מה הדרך המומלצת והזולה ביותר? ספריי יסדר את זה או שמא צריך לפנות למוסך?
עוד בעיה שהופיעה - אין אור רקע בדאשבורד (שאר נורות האזהרה נדלקים). הסתכלתי בשרטוט החשמלי של הפנל וזיהיתי את הכבל אך שפתחתי את הפנל ראיתי שהפלג מנותק אך לא ראיתי חיבור שמתאים לפלג הזה - כאילו יש לי תקע אמריקאי ושקע ארופאי!
ושאלה אחרונה: איך למתוח את הכבל של בלם היד?

תודה מראש ושוב פעם אחלה של פורום!
שנה טובה
רועי

stio
18-09-09, 19:24
הרכב שלך מודל 93, יכול להיות מאוד שזה הקרבורטור או הדיזה החשמלית לטורים נמוכים/ סרק. בנושא הזה אתה יכול לפנות לצביקה קרבורטורים ברחוב זנגביל 16 בנתניה, הבן אדם מקצוען. בכל מקרה לא להשתמש בספריי, זה לא יעזור.

בנוגע לתאורה- האם אתה מתכוון לתאורה בלוח השעונים, בכפתורי מפשיר האדים והפנסי ערפל (מתחת למאפרה) או התאורה של קונסולת המזגן? לא ברור העסק.

ארילו
18-09-09, 20:49
מגמגם כשאתה נכנס לבור ונורת המצבר נדלקת? בדוק את חיבורי החשמל לאלטרנטור, לנעליים של המצבר, הארקת מרכב והארקת מנוע.

ro-e
18-09-09, 21:22
היי תודה על התשובות המהירות!
כמה יעלה לי ניקוי של הקרבורטור?
ואני לא חושב שמדובר בבעיה של החשמל, אמנם נדלק המנורה של המצבר אבל זה נותן תחושה שזה הקרבורטור כי הרכב כולו מגמגם כאילו הקרבורטור סתום ולאוטו "אין אוויר" לנשום..

ובקשר לתאורה אני מדבר על תאורת לוח המחוונים איפה שמד המהירות והדלק, בלילה אני לא רואה על כמה אני נוסע.

stio
18-09-09, 22:07
כנראה המנוע עומד להתכבות לך ולכן נדלקת לך נורת הטעינה. שיפוץ קרבורטור בין 350-400 ש"ח, תלוי בעבודה.

liorwohl
19-09-09, 10:55
שהמנוע עומד להכבות באמת נדלקת המנורה של המצבר, אז כנראה שזה לא הבעייה

בקשר לזה האוטו נשאר דולק, זה כמובן בגלל הדיזה החשמלית שחכתו אצלך מתי שהיא התקלקלה. מה שהדיזה עושה זה להפסיק את הדלק מתי שאתה מכבה את האוטו, כדי שהוא לא ידלק מהגזים והחום שנשארו במנוע. לי הייתה את הדיזה המקורית עד שיום אחד היא התפגרה, ומה שקניתי בתור תחליף היה מאוד מאוד לא אמין, החלפנו אותה באותה החנות וגם החדשה לא הייתה טובה. בסופו של דבר האוטו לא היה מניע והיה נכבה ועושה צרות כל הזמן בשביל חלק שהסתדרתי טוב מאוד בלעדיו, אז כרגע אני נוסע עם דיזה חתוכה כמו כולם :(, אז אני לא ימליץ לך לקנות דיזה חדשה למרות שזה אמור להיות הפתרון לבעייה שלך.
אבל - אצלי האוטו נכבה מיידית גם שאין דיזה, אצלך כנראה צריך לנקות או לסדר משהו כדי שזה גם יהיה ככה, מה, זה כבר נשאיר למי שמבין יותר לענות

בקשר לאור בלוח שעונים, כנראה פשוט נשרפו כל הנורות, ממה שאני זוכר פשוט צריך לפרק את הלוח מהדשבורד עם מברג אלן ואז רואים את ה(בתי)נורות - פלסטיק שחור עגול שיש עליו מלבן ל"תפיסה", אתה מסובב אותם חצי סיבוב ואז אתה רואה את הנורה, שאותה צריך להחליף.

עריכה: יכול להיות שיש לך פה שילוב בעיות, אולי החוט החשמלי של הדיזה לא יושב טוב ובגלל זה מתי שהאוטו רועד הוא משתחרר לכמה שניות והאוטו רוצה להכבות
הכי טוב יהיה אם תפרק את הדיזה אצלך ותבדוק אם חתכו אותה או אם היא עוד שלמה ועובדת והבעייה רק חשמלית.
כדי למצוא אותה תפרק את הבית פילטר אוויר ואז אתה תראה את הקרבורטור, הדיזה היא החלק (היחיד) בקרבורטור שמחובר אילו חוט חשמל, ולפי זה אפשר לזהות אותה.