PDA

View Full Version : נבה בפונטו 2006

anatge77
25-08-09, 17:28
החלפתי לאחרונה צמיגים. בעקבות בורג שהיה תקוע בנבה החליפו לי נבה ברכב.
בנתיים שמו לי נבה לא מקורית.
לקחתי את הרכב וגיליתי שנורת ABS דולקת. מסתבר שצריך לבצע התאמה לחיישן ABS.
עומדות בפני 2 אפשרויות :
1. לשים נבה מקורית (במקום החלופית ששמו לי עכשיו)
2. להתאים את החיישן.

נאמר לי שהנבה החלופית בסדר גמור וחבל על ההשקעה.
מה אתם אומרים? האם באמת אין הבדל?

anatge77
25-08-09, 17:39
ברור לי.. וגם עכשיו אני לא ממש אוהבת את הרעיון. אם זה היה חורף לא הייתי יוצאת מהמוסך..
אני אטפל בזה בהקדם. השאלה היא מה עדיף. להתאים את החיישן או את הנבה?

ארילו
25-08-09, 17:57
שמו לך נאבה חדשה אבל חלופית או אחת מפירוק?

מה ההבדל בעלויות? (שימי לב שהמוסך מזכה אותך על החלק שהוא כבר הרכיב).

anatge77
25-08-09, 17:58
שמו לי חלופית לא מפירוק. ההבדל בעלויות כ 600 שקל..
אני באה מעולם האופנועים שם הכל יקר, אז עלויות זה עניין יחסי.

השאלה האמיתי היא האם באמת אין הבדל בין החלופית למקורית?

anatge77
27-08-09, 21:04
מקפיצה...

אז מה אתם אומרים? להתאים את החיישן? או לחזור לנבה מקורית? או שאין הבדל והכל רק עניין של כסף..

בכל מקרה אני יבצע את התיקון בשישי הבא...

saar
27-08-09, 22:07
אני הייתי בודק מה עלות התאמת חיישן, אם היא זולה יותר מ 600 ש"ח הייתי עושה זאת, אחרת הייתי רוכש את הנאבה המקורית.

anatge77
27-08-09, 22:34
אני הייתי בודק מה עלות התאמת חיישן, אם היא זולה יותר מ 600 ש"ח הייתי עושה זאת, אחרת הייתי רוכש את הנאבה המקורית.

ההתאמה היא בסביבות 600 ש"ח...השאלה היא מה ההשפעות של זה מעבר לחיישן ה ABS? האם יש השלכות נוספות..

raanan_t
27-08-09, 22:38
מבלי שיקול המחיר, קודם הייתי בודק אם ה"התאמה" הזו היא הפיכה. אם אינה הפיכה אין בכלל שיקול.

לאחר שיקול המחיר, 600 ש"ח שזה בדיוק ההפרש בין נאבה מקורית חדשה לבין נאבה חלופית והתאמה, אין ספק בכלל. שיביאו מקורית מותאמת ל-ABS ואת ה"קומבינה" ישאירו ליום אחר.

saar
28-08-09, 15:48
ענת תיהי בריאה אני לא הבנתי כלום.

בואי נעשה סדר בדברים.

א כמה עולה נאבה מקורית?

ב כמה עולה נאבה חלופית?

ג כמה עולה התאמת חיישן לנאבה החלופית?

אם ב' ועוד ג' שווה מעל א', אז רכשי א' וזהו.
אם ב' ועוד ג' שווה מתחת ל א', אז רכשי ב' ובצעי ג'.

הדבר הזה כל פעם חוזר על עצמו, אז אני יוצא בקריאה לכל חברי הפורום, חברים יקרים, שימו לב. שאתם מגיעים למוסכים ו/או פנצ'ר מאכרים, תבקשו באופן תקיף שיפרקו את הגלגלים באופן ידני, ולא באופן המברגה שעובדת על לחץ אוויר. אותו הדבר בסגירה.
המברגה שעובדת על לחץ אוויר היא ללא רגש, ולחיצה מיותרת על ההדק תגרום להברגה של הנאבה ללכת.

Amit-IL
28-08-09, 16:37
אם הברגת סיבוב אחד של כל בורג תעשה בצורה ידנית ולאחר מכן המשך הברגה במברגת האויר
הכל יהיה בסדר ושום הברגה לא תהרס.
הבעיה שכולם עצלנים וממהרים לסיים.

ברא
28-08-09, 20:49
אני אשית ממליץ על מקורי מההתחלה כי גם תחליפי זה נשאר תחליפי כלומר לא מצפים ממנו כמו המקורי ואין שום סיבה ללכת על התחלפי כי מה שזול יעלה ביוקר
כעת גם אם תעשי התאמה לחיישן את עדיין צריכה איפוס מחשב שיעלה סביבות 300 שקל שרק תוכלי לאפס במוסך מרכזי עוד דבר לדעתי לעשות התאמה בחיישנים זה לא יהיה הדבר הכי מוצלח מי יודע מה יכול לעשות עוד חיישן תחליפי למערכת המחשב של ה ABS
אני ממליץ להחליף נאבה מקורית עם איפוס מחשב ושהמוסך יזכה אותך בחלופית או ואיפוס מחשב
אני מתקן במוסך מרכזי כי גם אם קצת יקר אבל חוסך את המבוכות האלה
כל טוב
עדכני אותנו מה היה בסוף וכמה עלה