PDA

View Full Version : ריח רע חריף מהמזגן בפונטו ספייס SX 2001

0r3n
25-08-09, 00:51
שלום רב,

לפני שלושה ימים החלה בעיה מוזרה ברכבי: נכנס ריח רע וחריף מאוד מפתחי האוורור של המזגן ברכב, זה קורה במקרים הבאים:
א. כאשר המזגן דלוק ועובד על חימום ובחרתי שלא יכנס אוויר מבחוץ.
ב. כאשר המזגן דלוק ועובד על קירור ובחרתי שלא יכנס אוויר מבחוץ.
ג. כאשר המזגן דלוק ועובד על חימום ובחרתי שיכנס אוויר מבחוץ.
ד. כאשר המזגן דלוק ועובד על קירור ובחרתי שיכנס אוויר מבחוץ.
ה. כאשר המזגן כבוי ובחרתי שיכנס אוויר מבחוץ ואני בנסיעה.

זה לא קורה במקרה הבא:
כאשר המזגן כבוי ובחרתי שלא יכנס אוויר מבחוץ.

אין לי שמץ של מושג היכן להתחיל ואיזה כיוון לבדוק.
ההגיון שלי אמר שאולי איזה חתול או פגר אחר נתקע לי באיזור המנוע... אך הריח הזה מזכיר יותר ריח של גרב רטובה וסרוחה יותר מאשר ריח של פגר.

יחד עם אבי וחברו ניסינו לחשוב והגענו למחשבה שאולי מדובר בצינור אשר מוציא את המים לכביש - שאולי הוא נסתם והלחות והטחב הם הגורמים לריח הצחנה.

הבעיה - ניסינו לחפש את הצינור הזה מתחת לרכב במשך דקות ארוכות אך ללא הועיל.

מישהו יודע היכן ממוקם הצינור הנ"ל בפונטו ספייס 2001 דגם SX (הדגם הכי פשוט)?

אודה מאוד לעזרה ואפילו לכיוון כלשהו, ממש בלתי אפשרי לנסוע עם מזגן כך.

תודה רבה,
אורן.

ארילו
25-08-09, 01:06
תחפש צינור שיוצא מקיר האש בערך באמצע מעל מסרק ההגה.

עוד אופציה:
תרים את השטיח של הנוסע ובדוק אם יש שם רטיבות.

saar
25-08-09, 01:56
בדוק פילטר מזגן, בדוק מתחת לגריל שבין השמשה למכסה מנוע.
פתח מתחת לתא כפפות ותראה את הפאן.
אך בתור צעד ראשון, כמו שארילו מעלי אמר בדוק גם מתחת לשטיח של הנוסע לרטיבות, אם יש שם רטיבות אז או רדיאטור פנימי של החימום דולף לאט לאט, או שהצינור המוציא את מיי הלחות מהמאייד באמת סדוק או נכנס לפנים הרכב.

חזור עם ממצאים

0r3n
25-08-09, 18:36
שלום לכם,

לשמחתי, בעזרתכם מצאתי את הצינור, עבה יחסית, אך לא היה נראה סתום.
בכל זאת, לקחתי את הרכב למוסך המטפל במזגנים לרכב, הוא נתן לחץ אוויר במשך מס' שניות לתוך הצינור.
בדקנו גם את מסנן האוויר של המזגן (מה שנמצא בצד הנוסע, תחת תא הכפפות), שלא הוחלף לפחות שנתיים: הוא היה סתום לגמרי, הוחלף ב- 150 שקלים, כולל עבודה (סביר?), לו ידעתי שזה רק 2 ברגים, הייתי קונה פילטר ומחליף לבד... למדתי להבא.
אציין כי כאשר עובד המוסך הוציא את הפילטר הסתום, הוא ביקש להפעיל את המזגן למשך כמה דקות, ואכן הריח נעלם (זה היה כך גם כאשר הפילטר הישן היה מורכב...) ואז הוא החליף את הפילטר.
לצערי, לאחר שהרכב עמד 10 דקות והפעלתי שוב את המזגן - הריח חזר לכמה שניות.
ולאחר שהרכב עמד כל היום והפעלתי את המזגן - הריח חזר למס' דקות, כמו שהיה קודם, כך שהבעיה לא נפתרה.
באותו זמן, כאשר הייתי במוסך, אמר לי העובד כי אם החלפת הפילטר לא תפתור את הבעיה, יש לקנות חומר שנקרא "Aqua Fresh", להוציא את הפילטר ולרסס ישירות פנימה לתעלות המזגן וגם לרסס מעט על הפילטר עצמו.
קצת התאכזבתי שזה הרעיון: לטפל בריח רע ע"י ריסוס ריח טוב, הייתי מעדיף לגלות את מקור הריח ולהסירו, כתגובה לכך אמר לי העובד כי כדי לגלות את מקור הריח, יהיה צורך לפרק את ה- Dash Board ולבדוק את הצינורות אחד אחד, מה שיכול לקחת עד יומיים עבודה ולהגיע למאות, אם לא אלפי שקלים.
לכן, כך אמר, שלב א' הוא להחליף פילטר אוויר, שלב ב' הוא לרסס את החומר הריחני אל צינורות המיזוג ושלב ג', הפחות מומלץ, הוא להתחיל לפרק את הצינורות וה- Dash Board על-מנת לגלות את מקור הריח.
שכחתי לציין כי בדקנו גם רטיבות בצד הנוסע, מתחת לשטיח, אך המקום נמצא יבש לגמרי (וגם אין שם ריח - הריח יוצא ישירות מפתחי האיוורור של המזגן).

מתנצל על ההודעה הארוכה ומודה מאוד על הסבלנות והעזרה.

אשמח לשמוע דעות נוספות מלבד דעתו של עובד המוסך, עזרתכם יקרה מפז.

ערב נהדר,
אורן.

yair068
25-08-09, 18:45
קודם כל לא צריך לפתוח דשבורד.
בזמן ההמזגן עןבד יש לך רעשים מהמפוח?
לדעתי נכנס לך לתוך מפוח מזגן איזה חרק או כל דבר אחר.
מה שעושים פותחים אותו יושב ליד רגלי הנוסע מקדימה.
קח מדריך לניקוי מפוח מזגן
המדריך לפונטו דור 1 אבל דומה

http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=6059&highlight=%F0%E9%F7%E5%E9+%EE%F4%E5%E7+%EE%E6%E2%E F

matanmelman
25-08-09, 19:01
באמת יכול להיות שזה משהו שתקוע במפוח,אני לא מבין איך במוסך לא חשבו לפרק ולבדוק את המפוח והתייחסו רק לפילטר.אולי לא התחשק להם לעבוד קצת יותר קשה.
בקשר לפילטר נכון שזה פשוט להחליף, ואני מאמין שבפעם הבאה תעשה לבד כמו שאני עשיתי.זה פשוט פשע לקחת כלכך הרבה כסף על הפילטר עצמו ועל העבודה.לדעתי תנסה להחליף מוסך.

רפי לין
25-08-09, 21:13
פרוק המפוח הנו מהיר וקל ומצריך הסרת 3 ברגים קטנים מתחת לדשבורד בצד ימין
(ליד מסנן המזגן).
בברכה - רפי לין :)

saar
25-08-09, 23:58
ידידי אורן , כתבתי לך כבר בדוק את הפאן (מפוח). במידה ולא תמצא כלום.
הייתי משחיל סטלבנד דרך כל פתח ופתח, אם מת עכבר בתוך המעברים, הסטלבנד יחדוף אותה החוצה.
כמובן פרק את הפאן לפני, שהעכבר או לא יודע מה יצא משם.
אך קודם פתח את הפאן (מפוח)!
כולה שלושה ברגים.

ארילו
26-08-09, 09:16
אם היה שם עכבר מת הריח היה בלתי נסבל ולא עובר אחרי כמה דקות.
אני מהמר שאם במפוח אין שום בע"ח אז מדובר בעובש שהתפתח בצנרת. יש ספריי ייעודי נגד העובש הזה.

0r3n
03-09-09, 17:20
שלום לכולם,

מתנצל על העדכון המאוחר, לא היה לי זמן לגשת למוסך של המזגנים ולעדכן.
כשהגעתי למוסך, עדכנתי אותם שעדיין יש ריח רע וביקשתי לפתוח את המפוח ולבדוק שם, למרות שהתעקשו מאוד לא לפתוח ובמקביל המליצו על תרסיס של חברת "וירט" לניקוי בקטריות וריח רע, התעקשתי לבדוק במפוח.
המפוח היה נראה נקי לחלוטין.
התרסיס שעליו המליצו עולה לדבריהם 150 ש"ח, הטיפול הוא: מניחים את התרסיס כאשר הוא לחוץ (יש תופסן שמחזיק את התרסיס לחוץ) באיזור הרגליים של הנוסע, כאשר המזגן עובד על עוצמה מלאה וממחזר אוויר שבתוך הרכב, כך שלמעשה התרסיס נשאב אל פתחי האוורור ומנקה את הבקטריות.
לא הסכמתי לכך וניגשתי לחפש לי תרסיס במקום אחר, הגעתי לחנות לחלקי חילוף, ביקשתי תרסיס כזה, מכרו לי ב- 20 שקלים תרסיס של חברת Wynn's, ריססתי מס' דקות באיזור הפילטר וגם ישירות לתוך פתחי האוורור (בהמלצת המוכר).
באותם רגעים לא היה זכר לריח, לאחר 20 דקות שהמזגן כבוי, היה זכר לריח, אך קלוש. לאחר שהרכב עמד כל היום, הריח שב כשהיה.
גם במוסך וגם כאן, נאמר כי הסיכוי לבעל-חיים מת הוא קלוש, משום שהריח היה חריף הרבה יותר.
כנראה מדובר בבקטריות, רק מוזר לי ולא הגיוני שיום בהיר הצטברו להן פטריות ועובש שגורמות לריח ממש חריף מהמזגן, לפני כן האוויר שהיה יוצא היה נקי לגמרי וחסר כל ריח לוואי.
האם קיימת דרך נוספת לטפל בבעיה זו, או שעליי פשוט לחפש תרסיס טוב יותר משרכשתי? (המחיר מעיד על תרסיס באיכות נמוכה לדעתי).
גם כיוונים נוספים יעזרו, אולי משהו פה מתפספס...

אודה מאוד לכל עזרה נוספת וכמובן שאעדכן בהמשך.

תודה רבה,
אורן.

raanan_t
03-09-09, 18:01
עד עכשיו הבעיה לא נראתה דומה למה שהיה אצלי ולכן נמנעתי מלהגיב.

קרא כא (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=52503&highlight=%F0%E9%F7%E5%E6+%EE%E6%E2%EF#post52503)ן וראה אם דומה.

בדוק אם יש רטיבות מתחת לשטיח הגומי שברגלי הנוסע.

0r3n
03-09-09, 18:13
כן זה נראה דומה.

מה שמוזר זה שביומי הראשון במוסך המזגנים, ביצעו לחץ אוויר אל תוך אותו מרזב שנמצא צמוד לקיר האש, אך לא פירקו 2 ברגים בשביל זה. הדבר נראה תמוה מאחר שציינת כי צריך להעלות את האוטו על ליפט ולפרק 2 ברגים שהגישה אליהם לא ממש קלה, כדי להגיע למרזב.

ממש יעזור להבין היכן נמצא המרזב הזה, להעלות את האוטו על ליפט ולטפל בסתימה במידה וקיימת.

נ.ב. - בדקתי כבר רטיבות תחת שטיח הנוסע, שהיה נראה יבש לגמרי, אך אבדוק שוב לאחר נסיעה ממושכת בה המזגן עובד.

תודה רבה על העזרה המבורכת,
אורן.

raanan_t
03-09-09, 19:37
אתה מהמרכז, קפוץ למוסך שמשון וראה מה יש להם לומר בנושא. אם הבעיה היא אכן רטיבות (מה שמעיד על סתימה מלאה או חלקית) הם יבצעו את העבודה על הצד הטוב ביותר ואם לא יהיה לחץ מטורף, כנראה שגם מהר יחסית.

מיקום המרזב:
כנס לתוך הרכב בצד הנוסע והצץ מעט מעל לשטיח הגומי, על קיר האש. תראה מעין פלסטיק שחור שכאילו "יוצא"דרך קיר האש. למיטב הבנתי (יתכן ואני טועה) בדיוק מצידו השני של קיר האש במיקום הפלסטיק הזה מחובר חלק פלסטיק בגודל של 5ס"מ על 5 ס"מ בצבע שחור. הוא זה הבעייתי.

simon377
04-09-09, 05:42
אם תוכל להעלות תמונה של הריח נוכל לתת חוו"ד יותר מדוייקת :)

בנימה יותר רצינית- שאתה מעמיד את הרכב הקפד לפתוח את התריס (שיכנס אוייר מבחוץ), זה יעזור לייבש את הלחות ולמנוע התרבות של העובש.

0r3n
05-09-09, 19:49
שלום לכם,

לפי בדיקה שערכתי כרגע, מוסך שמשון נמצא ביהוד, זה רחוק בשביל תקלה מסוג זה (במידה ואצטרך לחזור אליהם וכד'...)

אנסה לחפש חומר חזק וטוב יותר לריסוס אל תוך מערכת המיזוג ואעדכן בהמשך, איני רואה כל פתרון אחר מלבד לשוב אל אחד מהמוסכים.

אשמח להמלצות בנוגע לחומר מתאים.

בנוגע להשארת התריס פתוח - אני נוהג מאז ומעולם להשאיר את התריס על כניסת אוויר מבחוץ, קראתי על זה בעבר, תודה :)
במקרה הזה לצערי, זה לא עוזר במניעת או העלמת הריח.
אדגיש כי הריח החל למרות שהתריס היה במצב של כניסת אוויר מבחוץ כאשר הרכב חנה (כשאני נוסע עם מזגן אני מעביר ל"מיחזור אוויר" עד שהרכב בטמפ' הרצויה ואז מחזיר לכניסת אוויר מבחוץ).

ממש מעיק הנושא הזה, מקווה שתרסיס חזק יותר יפתור את הבעיה.

תודה רבה על ההירתמות חברים,
אורן.

0r3n
14-10-09, 22:53
שלום לכולם וסליחה על העדכון המאוחר...

רציתי לעדכן אתכם כי הבעיה נפתרה מעצמה בלי שעשיתי דבר...

תודה רבה לכולם!!

אורן.

command sergeant major
15-10-09, 21:57
אההה זה קטן עליי מה שאני ראיתי והרחתי הרבה יותר גרוע
ככה שתתנחם לך התמונה מדברת בעד עצמה מה שהיה שם אחד הדברים היותר מסרחים שהרחתי
http://up166.siz.co.il/up1/ztm2nzmi1tya.jpg (http://www.siz.co.il/)

stio
15-10-09, 22:17
עזוב את זה, בחורף יש תופעה יותר גרועה: בלילות פה בצפון הטמפ' צונחת קרוב לאפס מעלות, אז איך שאני חוזר מנסיעה המנוע חם והחתולים מזנקים ונכנסים לתוך המנוע! עם הפאביה התופעה קצת מצטמצמת כי יש שם פלסטיקים למטה וקשה להיכנס, עם האונו תמיד חששתי שאיזה חתול ייתקע במאוורר.

command sergeant major
15-10-09, 22:43
מה אתה רצני חבל שבפיאט הונטה לא כמו של פורד וכאלה שיושבות על הגל ארכובה
הייתי עושה כל יום מרק חתולים(:lol: זה החיה הכי שנואה עליי :p )

yair068
15-10-09, 23:29
קטן עליכם לפחות האוטו נוסע.תקשיבו טוב.
בבלנו נכנסים נמלים לתוך ממסרי הרכב וגורמים למצב שהרכב לא יכול להניע.התחממויות. וקצרים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=287501

stio
16-10-09, 00:10
עם האונו יום אחד בקור אימים חתול נכנס לתוך המנוע כדי להתחמם, ונעץ את הציפורן שלו על הצינור רדיאטור עליון והיה חור כ"כ קטן שרק עם משאבת לחץ גילו אותו! לא הבנתי מאיפה לכל הרוחות כל המים של הרדיאטור נעלמים (וכל המיכל היה ריק לגמרי!). הנזק: החלפת צינור...

ויאיר- כנראה שיש בממסרים האלו איזה חומר שקורץ לנמלים, אני בחיים שלי לא שמעתי על כזה דבר.

נ"ב
יש לי 15 חתולים בגינה בכל הצבעים הגדלים והמינים שהולכים ובאים מידי פעם (הלוואי לא יחזרו), אם מישהו רוצה בכיף...

0r3n
19-10-09, 05:44
וואי התמונה עם העכבר!!! לא רוצה לתאר אפילו איך זה מריח... אפשר כמעט להרגיש את הריח רק מהתמונה!

והסיפור עם הנמלים, אחד הסיפורים ההזויים ששמעתי... שרשרו שם את הפוסט לפוסט "חיות ורכבים"... משעשע ביותר :)

תמיד טוב לדעת דברים כאלו, מי היה חושב על נמלים...