PDA

View Full Version : בראבה 2001 SX - בעיית דלק

DUDUN0
17-08-09, 21:20
היי חדש פה קניתי בראבה לפני כשבועיים אז ככה אני שם 100 ש"ח ונוסע בתוך העיר לרוב עם מזגן
ואחרי 100 ק"מ נגמק הדלק כשאני בעלייה המד דלק מראה שיש יותר דלק ובירידה הוא יורד שמתי תוסף K44 בתקווה שזה יעזור ולא ראיתי משהו מיוחד יש לציין שהרכב עשה ראש מנוע לפני כחודש בערך ונסעתי איתו כבר 1000 ק"מ אני מעפולה אשמח עם המומחים שפה יעזרו דרך אגב אחלה פורום .

ברא
17-08-09, 22:39
ברוך הבא לפורום,
למרות לא ממש ברור רק נראה לי תופעה רגילה בפיאט
כאלו בתנאי שהמחט של שעון הדלק זז טיפה קטנה מאוד כל זה כי נשאר מעט דלק במיכל
ואז כל נדנוד משפיע על הקריאה של השעון
אבל אתה התכוונת שהאוטו לוגם דלק גם ???או מה ??

DUDUN0
17-08-09, 23:02
כן האוטו צורך דלק כל 100 ק"מ 100 ש"ח בתוך העיר לרוב עם מזגן אבל אני לא יודע או שהוא באמת שותה דלק או המחוג לא תקין אולי המצוף.

stio
17-08-09, 23:17
בדוק צריכת דלק כמו שצריך בתנאים בין עירוניים וחזור לדווח, בשיטת המדידה שלך לא ניתן לקבוע כלום.

ברא
17-08-09, 23:40
אתה מריח ריח בנזין באוטו?????

DUDUN0
18-08-09, 00:00
לא

DUDUN0
18-08-09, 00:01
שאני נמצא בעלייה בכביש המד דלק מראה שיש דלק שאני בירידה הוא מראה שאין דלק

ברא
18-08-09, 00:22
אוקי אז ככה
תמלא מיכל ותראה כמה נכנס לך ליטרים ותאפס מונה קילומטראז'
ותעשה הממוצע לצריכת דלק ככה נוכל לדעת אם יצא שהצריכה נורמלית את השעון מזייף
ואם יצא לא נורמלי אזי סיכוי גדול יש לך נזילה או משהו אחר שיבדקו במוסך
רק בנתיים תעשה החשבון הזה
מחכים לעדכון ......
ושוב ברוך הבא:mrgreen:

DUDUN0
18-08-09, 01:17
סבבה תודההההה

DUDUN0
19-08-09, 20:14
חברה עשיתי בדיקה של הרכב מעפולה לתחילת העליות לירושלים מילאתי פול טנק מעפולה ושהגעתי לתחילת העליות מילאתי עוד פעם דלק יש לציין שנסעתי בלי מזגן וטווח נסיעה של 90 ק"מ ולא עברתי בשעון טורים ת 3 לפי החישוב של חבר שלי האוטו אוכל 1/8 שזה לא נראה לי הגיוני בכלל המד חום משחק לפעמים פעם חצי פעם 3/4 מה יכול להיות הבעיה ועוד משהו רציתי לבדור תרכב במוסך עם מחשב והטכנאי אמר שהקבל של המחשב חתוך והוא עובד בלי מחשב האם זה הגיוני?

saar
20-08-09, 01:35
1 ל 8, נתון לא תקין לרכבך בעליל.

DUDUN0
21-08-09, 12:45
אז מה יכול להיות הבעיה נשבר לי כבר

Amit-IL
21-08-09, 14:19
יכולות להיות הרבה סיבות בגדול משהו לא תקין במערכת הדלק או החשמל וזה במידה שלא חודר דלק מחוץ לתאי הבעירה (סיכוי קלוש שזו הבעיה), לכן בגלל שהסיבות לצריכת דלק רבות ומגוונות יש לבדוק אצל מכונאי וגם ללא מחשב מכונאי סביר יעלה על הבעיה.

saar
21-08-09, 14:36
הרם את המושב האחורי, צריך להיות לך שם עיגול מפח, פתח גם אותו, ואז תתגלה לך המשאבת דלק, תראה שאין לך נזילה שם.

אם אין לך נזילה, פתח מכסה מנוע, תסניף באזור המנוע, ותראה אם אתה מריח ריח דלק.

אולי הרכב בסדר אבל יש נזילה של דלק.

Amit-IL
21-08-09, 14:57
בנוסף לבדיקה שסער ציין מאחורי הגלגל הימני אחורי יושב פילטר הדלק ( במידה והמיקום הוא כמו בפונטו דור 1),
הקליפסים שתופסים את הכניסה והיציאה מהפילטר עשויים מפלסטיק שנוטה להתייבש ולהישבר/להיסדק
וזה אותו רעיון שיש בכניסה והיציאה ממשאבת הדלק היכן שסער ציין לפתיחת המכסה מתחת למושב האחורי תעזר במברג פיליפס , יש שם שלושה ברגים סה"כ.

אצלי זה קרה במשאבה עצמה נשבר אחד התפסנים ומה שעשיתי זה לקחתי צינור אלומיניום באורך 4 ס"מ של מזגן ברכב חיממתי אותו עם ברנר עד שהיה אדום והכנסתי כסנטימטר וחצי בהתכה לתוך הכניסה והיציאה מהמשאבה וליתר ביטחון כדי שלא יזוז הוספתי מעט פלסטלינה אפוקסי מבחוץ ועכשיו הצינורות יושבות על חתיכות האלומיניום ומאובטחות בבנד מתכת.

אתה יכול להסיר את המכסה מתחת למושב האחורי ולנסוע ללא המכסה ועם המושב מורם ולנסות להריח אם יש ריח שעד עכשיו אתה אומר שלא מורגש.

DUDUN0
21-08-09, 17:03
סבבה תודה אני יבדוק ויחזור עם תשובות .