PDA

View Full Version : ניקוי רדיאטור - פונטו xtz 75 שנת 98

eran_ben_natan
03-08-09, 14:59
הי,

המנוע מתחמם ביום חם עם מזגן גבוה, והמוסך (מורשה) אומר שצריך לנקות את הרדיאטור.
הערכת מחיר: 800 שקל.
האם המחיר סביר? האם שווה לבדוק במקום אחר, ואם כן, איפה?

תודה, ערן.

ארילו
03-08-09, 16:25
האם מדובר במוסך מורשה?
נשמע לי המחיר קצת יקר למען האמת - תעשה סבב מחירים.

רפי לין
03-08-09, 17:52
האם המנוע מתחמם רק כשהמזגן פועל או גם ללא מזגן?.
האם המנוע מתחמם רק בעמידה או רק בנסיעה מהירה או בכל המצבים?.
מהיכן אתה בארץ ואיזה מוסך בדק?.
בברכה - רפי לין :)

i12z
03-08-09, 19:11
מחיר של חדש עולה ככה במוסך רגיל, אני ניקיתי את שלי ב300 שקל וממש עבודה טובה.

ruby gtt
03-08-09, 19:34
רדיאטור חדש עלה לי 650 ש"ח.

eran_ben_natan
03-08-09, 20:14
תודה רבה לכל המגיבים.
לרפי - רק שהמזגן פועל, ובעיקר בעוצמה גבוהה. המנוע מתחמם בעמידה או נסיעה איטית. אני מהמרכז והייתי אצל מוסך מורשה שמשון מיהוד.
לאלה שציינו מחירים - תוכלו להגיד איפה והאם הייתם מרוצים?

תודה, ערן.

saar
03-08-09, 23:36
שמונה מאות שקל עבור ניקוי רדיאטור?
נראה לי שהתבלבלת , אני קניתי רדיאטור לפונטו חדש מהקרטון ב 450 ש"ח.
איך 800 רק ניקוי?
ותעשה ניקוי בעצמך, בשביל מה לשלם על זה שקל?
וצריך לדעתי לבדוק לעומק, מדוע הרכב מתחמם דווקא עם מזגן?
בדוק אם המאורר של המזגן שיושב על המעבה מקדימה אם הוא נדלק שאתה מפעיל מזגן?
האם המאווררים בכיוון הנכון, שואבים אוויר מקדימה וזורקים אותו פנימה לתא המנוע?
האם הטרמוסטט נפתח בזמן? האם המאוורר עובד במהירות שהוא אמור לעבוד בה?
מה מצב הראש מנוע?
האם משאבת מים תקינה? מתי הוחלפה לאחרונה?
האם צלעות הרדיאטור והמעבה נקיות? מתי לאחרונה שטפת אותן חיצונית?
מתי בוצע רענון מי קירור ?

רפי לין
04-08-09, 00:14
האם המזגן במכוניתך מקורי או ישראלי (ואיזה)?.

eran_ben_natan
04-08-09, 15:05
רפי - מזגן מקורי.
סער - אשמח אם תפנה אותי להנחיות לניקוי של הרדיאטור, אם אפשר לבד. קח בחשבון שיש לי ידע די בסיסי במכונאות

תודה, ערן.

saar
04-08-09, 16:56
נשלחו אליך הנחיות לפרטי

רפי לין
04-08-09, 20:18
לפני ניקוי רדיאטור צריך לבדוק שהמהירות הראשונה, האיטית, של מאורר הרדיאטור פועלת.
אם היא אינה פועלת אז זה גורם להתחממות יתר של המנוע בעיקר בעמידה ונסיעה עירונית איטית שבהם אין מגח אויר ממהירות נסיעה על פני הרדיאטור.
חום המנוע עולה יותר ורק אז מתחילה לפעול המירות השניה, המהירה, של מאורר הרדיאטור.
אם מהירות 1 אינה פועלת, זה בדרך כלל בגלל נגד מהירות 1 שרוף או מחר חשמלי אליו שרוף.
לפי תאורך, נראה לי שזאת הבעייה ולחא ניקוי רדיאטור.

ברא
05-08-09, 00:07
8Oהמחיר מאוד מאוד יקר ולא מוצדק תוסיף כמה עשרות שקלים ותוכל לקנות חדש לגמרי אני קניתי רדיטור לספייס ב 1200 שקל לפני כשנה ואז אמרו לי שעבדו עלי

eran_ben_natan
30-08-09, 15:00
הי,

תודה רבה לכל המגיבים, למדתי הרבה מכולכם.
ובעיקר לסער - אתה פשוט הצלת אותי וחסכת לי 800 ש"ח מיותרים. כפי שאיבחנת נכונה (וגם רפי), הבעיה לא הייתה הרדיאטור אלא המאוורר שלא עבד. החלפתי טרמוסטט ועכשיו הכל תקין. אין לי מילים להודות לך. תמשיך בפעילותך הברוכה בפורום לתועלת כולם.

תודה, ערן.

yair068
30-08-09, 20:48
נשמע תמוהה שטרמוסטט עשה את הבעייה בזמן הפעלת מזגן הרי הייה צריך להתחממם בכל מצב בנסיעה איטית ומהירה משמע טרמוסטט תפוס.
הייתי גם מחליף את היוניט שיושבת על הרדיאטור שמפעילה את המאוורר

punto-mk1
30-08-09, 20:58
ברמת העקרון זה לא הטרמוסטט אלא היוניט חום שיושב על הרדיאטור. או משמש כמעין טרמוסטט ומווסת בין מהירות גבוהה לנמוכה בהתאם לטמפרטורה של המים.

saar
30-08-09, 21:07
אכן ערן יצר עימי קשר טלפוני והגיע עם רכבו מגבעת שמואל במיוחד, מיד כשהגיע עם רכבו זהיתי את הבעיה, היה תמוה בעיני שחיים ממוסך שמשון לא החליף לא טרמוסטט ולא יוניט ואפילו לא ניקוי רדיאטור לאחר שעשה לו ראש מנוע. יתרה מכך כאשר ישבתי והסברתי לערן את הפרוצדורה, ניכר היה בפניו כי הדבר חדש לו, ואיש לא טרח לעדכן אותו שלאחר ראש מנוע, יש לבדוק את מערכת קירור המנוע בקפידה ולהחליף את מה שצריך, אחרת יצא שכרו בהפסדו, משום ששורש הבעיה שגרמה לראש המנוע תחזור על עצמה שוב. ואכן ערן הגיע אלי כאשר חום הרכב מטפס כבר על לשלושת רבעי.

כאשר הגיע עם רכבו , מבלי להוציא מילה בעודי עומד בחוץ וממתין לו, הדבר הראשון שיצא לי מהפה הוא המשפט, מאיפה באת? מגבעת שמואל. אז מדוע הוונטה של הרדיאטור לא עובדת? ומיד התחלתי בבדיקות. תוך זמן קצר נתתי לו מענה חירום SOS בכך שביצעתי בייפאס (מעקף), והזנתי את הוונטה של הרדיאטור בזרם ישיר מהמצבר, באופן מקצועי לחלוטין. כמובן שבסיום עמדנו מחוץ לרכב קרוב ל 45 דק' על מנת לראות כיצד מענה החירום נותן מענה. ואכן מד החום לא הגיע לחצי, עם מזגן ובלי מזגן.

ערן חזר לביתו, וניתק את הוונטה מהזנה ישירה מהמצבר בעזרת מחבר שהכנתי לו (שיהיה קל לנתקה ללא סיכון). ובבוקר הגיע למוסך לא מורשה, ושם עשו לו את התיקון הקבוע, תמורת סכום מאוד סימלי של בקושי 200 ש"ח (אם זכרוני אינו בוגד בי), ערן יצר עימי קשר לעדכן אותי, ואמר כי המוסכניק ראה את המעקף שעשיתי, וכאב לו הלב להוציא עבודה כה מקצועית, ולכן החליט להשאיר לו אותו (מנותק כמובן) למקרה חירום פעם הבאה, יהיה לו עזרה ראשונה כבר מוכנה.

אדם חביב במיוחד, כמובן שהציע לשלם לי, אך ביקשתי שיעשה צדקה במקום.

stio
30-08-09, 21:25
סער כל הכבוד לך.
אני קורא את ההודעות שלך פה כבר תקופה, חבל שאתה לא מגיע למפגשים, אתה נכס למועדון. ממליץ לתת לו את הכינוי של אדי שנעלם.

saar
30-08-09, 21:28
תודה גאי, כמוני כמוך.
לגבי הכינוי, זרקת אותי אחורה למערכון של הגשש, " נעים מאוד אני קוראים אותי אליקופטר , אני מפליקס הובלות "
(:

Ron_Dadon
30-08-09, 21:29
כל הכבוד על המסירות והנתינה !
הלוואי ובעיית החימום שלי הייתה נפתרת כל כך בקלות P:

stio
30-08-09, 21:42
רון, אתה עדיין לא פתרת את הבעיה? בדוק כניסת מאוורר למהירות גבוהה ובדוק שהוא מסתובב בכיוון הנכון. אולי התעסקו עם זה בעת תיקון התאונה וחיברו את החוטים הפוכים, אתה התלוננת על רעשים מהמאוורר.

גאי

גיא :)

saar
30-08-09, 21:57
מחילה גיא, מחילה.

Ron_Dadon
31-08-09, 08:10
גיא,
פירקתי את המאוורר עם אבא שלי לפני שבוע. אכן היה מעט חורק והיה מורגש קצת קושי בסיבוב, אבל דיי מינורי. ניקינו אותו, שימנו עם שמן יעודי ועכשיו הוא מרגיש כמו חדש, אך זה לא עזר (נסיעה לטבריה בשבת האחרונה, בעליות חזרה התחמם עם או בלי מזגן). קוטביות המאוורר נכונה (לוקח אוויר מבחוץ לכיוון המנוע) ו-2 המהירויות עובדות.

במוסך האמת עוד לא הייתי אלא ניסיתי רק לפתור את התקלה לבד (גם מחוסר זמן להגיע למוסך, וגם כי יש להם בעיה להבין מה הבעיה שהם לא רואים אותה)