PDA

View Full Version : פונטו ספייס 16V - רעידות קלות וריצוד אורות בהנעה קרה, מדוע?

raanan_t
29-07-09, 01:35
בימים האחרונים החלה אצלי תופעה מוזרה. בעת הנעה "קרה" (לאחר כמה שעות טובות של מנוחה) ללא תלות בשעת היום (בוקר, ערב או לילה) שמתי לב כי המנוע עובד בצורה לא עגולה כתמול שלשום. גם לחיצה קלה על דוושת הגז (בניוטרל) למטרת העלאת הסל"ד מלווה שתחושה של מנוע לא מאיץ "עגול".
בנוסף, ישנו ריצוד קל של אורות הרכב.
כל הסממנים נעלמים לאחר נסיעה קצרה ולא מופיעים שוב עד לפעם הבאה שהרכב נח לכמה שעות.
שום נורת אזהרה\תקלה לא דולקת בלוח המחוונים.

אני חושד בכבלי הצתה שעשו את שלהם, אך אלו לא מסבירים לי מדוע האורות ירצדו.

השערות?
מישהו בא לפלאפל אצל שמשון בבוקר?

רענן.

saar
29-07-09, 10:12
רענן אולי מצבר?

לאחר מנוחה של כמה שעות (משמע מצבר שעומד ולא נטען כמה שעות)

הדבר מסתדר לאחר נסיעה (משמע הדבר מסתדר לאחר טעינה ממושכת של המצבר)

raanan_t
29-07-09, 10:34
סער, תודה על תגובתך.

למרות שהמצבר בן כמה חודשים (Varta Silver) גם אני חשדתי בו. אך בעקרון מהרגע שהרכב הניע המתח אמור להגיע מהאלטרנטור ולא מהמצבר ולכן שללתי את האפשרות הזו נכון לרגע זה.

בקארספורום מישהו ענה הבוקר ואמר שייתכן ואלו כבלי ההצתה או חיישן הטמפרטורה. שני הדברים הגיוניים ומסתדרים קצת יותר עם הסימפטומים.

מחר בבוקר אקפוץ לשמשון ונראה מה קורה שם. כבלי ההצתה אצלי לא הוחלפו, למיטב ידיעתי,מאז שהרכב עלה על הכביש ב-2002. 150K ושבע שנים על הכביש בטוח עשו את שלהם לכבלי ההצתה.

raanan_t
10-08-09, 13:35
טוב רבותי, יש פתרון.

בעת הגיעי למוסך, מן הסתם הרכב חם והתקלה לא מופיעה. החשד לכבלי הצתה עלה אך לא אושר סופית ע"י חיים שלא רצה להחליפם שלא לצורך. מה שלא הסתדר לחיים זה ריצוד האורות שלא אמור להיות קשור לכבלי ההצתה ולכן חשד באלטרנטור.
נתבקשתי להשאיר את הרכב ללילה בכדי שיוכלו להניע בבוקר ולפגוש בתקלה, לא התלהבתי מלהיות מחוסר גלגלים וניסיתי למצוא יום שאני יכול לוותר על הרכב. עד ליום הזה נתבקשתי לבדוק מתח טעינה כאשר הבעיה מופיעה, כאן היו ההפתעות. (או בעצם הנתונים שהעידו חד משמעית על התקלה)

סל"ד סרק: מתח טעינה לא יציב שנע בין 13.8V ל-14.2V
ב-2500 סל"ד: מתח הטעינה היה 15V עם נטיה לכיוון ה-15.1V. לא תקין ולא בריא.

היום הוחלף הדרעק ונראה כי הכל בא על מקומו בשלום.
גם רפי-לין עשה בירורים מאחורי הקלעים ועל כך אני רוצה להודות לו.

סתם לידיעה כללית, בדגמי הספייס ישנו אלטרנטור של 105A שזה יפה. ככה שאם יש למישהו תוכנית לשדרג אלטרנטור למערכת אודיו קצת פחות סטנדרטית, לא בטוח שיש טעם וכדאי לבדוק לעומק. לשם השוואה, בגולף ישנו אלטרנטור 90A.

ארילו
10-08-09, 18:24
הוחלף כל האלטרנטור או רק המיישר זרם?
ולמה לא התקשרת אם אתה ביהוד באמצע השבוע?

raanan_t
10-08-09, 18:27
הוחלף הכל קומפלט לאחד משופץ.
האמת, לא חשבתי להתקשר אבל אני מבטיח שבפעם הבאה שילך האלטרנטור אתקשר :) (גם אם סתם אעבור באזור ואהיה רעב)