PDA

View Full Version : מזגן מקורי הוצאות גדולות

08-07-06, 00:27
ברשותי פיאט פונטו HSD שנת 1996 מנוע 1250 סמ"ק בעקבות דליפה של גז מהמזגן אובחן דליפה מהמעבה. במהלך בדיקה במוסך אובחן שהמזגן מקורי ולא ישראלי אך לצערי התברר שמעבה מקורי עולה 1344 כולל מע"מ לעומת ישראלי שמחירו 600 ש"ח.
כלומר שעלות התיקון : מעבה+גז\שמן+עבודה בסביבות 1900 ש"ח לעומת מזגן ישראלי שעלות התיקון בו 1200 ש"ח.
איפה הצדק !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
כנראה שבמדינת ישראל עדיף רכב שהותקן מזגן בארץ ולא מקורי כי מחיר החלק הפגום עולה כפול ממחיר החלק של מזגן ישראלי.

מה דעתכם?????????????

08-07-06, 02:08
אין מה לעשות....

חלפים מקוריים תמיד עולים יותר, זה תמיד היה ככה.
מן הסתם תוצרת מקומית תהיה זולה יותר. עלויות יבוא וכו' וכו'

08-07-06, 11:56
מעבה הנו ה"רדיאטור" מזגן שנמצא בחזית הרכב לפני רדיאטור המנוע ומאדה מזגן זה כעין "רדיאטור" קטן של המזגן הנמצא בתוך המכונית בתא הנוסעים.
אם אכן מדובר במעבה קדמי אז יתכן ויש להשיג כזה חליפי בזול יותר ואולי גם לתקנו אצל רדיאטוריסט.
פרט מה התקלה ומהיכן אתה בארץ ומי בדק ואיבחן התקלה?.
בברכה - רפי לין :)

08-07-06, 13:06
התכונתי למה שאמרתי למעבה היחידה החיצונית בצמוד לרדיאטור ולא למאדה.
אני מעפולה והתקלה אובחנה במוסך עפולאי לחשמל ומיזוג אוויר.
הבעיה שאני לא בטוח שהאיבחון נכון כי הבדיקה נעשתה בחינם עי שמיעה של מקור הנזילה ולא ע"י בדיקה של גז זרחני.

08-07-06, 20:58
אכן, לפעמים ניתן מיד לשמוע את מקור דליפת הגז אך הייתי גם מסתכל בעין היכן יש סימנים של שמן שיותא עם הגז ומשאיר עקבותיו במקום הדליפה. כאמור, לפעמים, ניתן לתקן המעבה אצל רדיאטוריסט.
בברכה - רפי לין :)

09-07-06, 10:23
נכון שתיקון של מזגן מקורי עולה יותר אבל... מניסיון בפונטו דור ראשון עם מזגן מקומי הוא לא קירר והיה מעמיס על האוטו בכל פעם שהיה ניכנס לפעולה. בקיצור עם היה לך מקומי היתה סובל ממנו ולא נהנה ממזגן איכותי כמו שיש לך

30-07-06, 01:50
תודה לכל אלו שניסו לעזור.
סוף סוף סידרתי את המעבה של המזגן במוסך למיזוג אוויר ואגזוזים במקום מגורי עלות התיקון 500 ש"ח לפני מע"מ והיא כללה: פירוק והרכבה של המאבה, תיקון הדליפה ע"י ריתוך אלומיניום,ומילוי גז,שמן.
לדעתי נעשתה עבודה טובה מאוד במחיר ממש סביר.
:) :D :P