PDA

View Full Version : פונטו ספייס 03: זקוק להמלצה על רמקולים ומערכת

stio
24-07-09, 15:07
שלום לכולם,

חבר (שנרשם לפה אתמול ועסוק עכשיו בשטיפת הרכב) התחדש בפונטו ספייס 2003 דגם SX. הרכב הגיע עם רמקולים ומערכת מעפנים.
הוא היה מעוניין להחליף את המערכת והרמקולים (הבנתי 6.5 מלפנים, מאחור 4 אינץ') במשהו נורמלי לפי הדרישות הבאות:

לגבי הרמקולים:
-שיהיו מחברה מוכרת בעל צליל איכותי ככל האפשר ולא שהצליל ייחנק בכל פעם שמגבירים מעט.
- תקציב כ- 500 ש"ח לכל הארבעה. ניתן להגדיל את התקציב מעט אם צריך.

לגבי הר"ד:
- יציאות AUX ו/או USB לחיבור נגן נייד.
- אפשרות בלוטוס מובנת במכשיר.
- יציאות לחיבור סאב ומגבר בעתיד.
- חברה מוכרת (קנווד, פיוניר, פנסוניק וכ') ולא זבל סיני שקופץ בכל בור ופס האטה.
- שלט למערכת- ייתרון.
- תקציב כ- 1000 ש"ח לרדיו דיסק.

אשמח להמלצות בנושא, הציוד אמור להירכש מאוטו דיפו בחוצות המפרץ.

תודה מראש,
גיא.

command sergeant major
24-07-09, 15:37
הייתי ממליץ על
רדיו דיסק לרכב Pioneer DEHP6950IB

עוצמה: 4x50 וואט , Blue Tooth: לא כולל , פאנל: פאנל נופל , פאנל נשלף , מותג: Pioneer , כניסת USB: לא כולל , כניסת AUX: כולל כניסת AUX , עוצמת יציאות למגבר: 4 וולט , עוצמה אפקטיבית: 4x22 וואט RMS , תומך MP3: תומך MP3 , יציאה למגבר: 3 יציאות , תצוגה: CD Text http://213.8.106.75/pics/1/9/5/9/19969591c.gif
יש לי כזה אחלה מכשיר מחיר נע בין
1,349 - 1,017

קומפוננט ‏6.5 ‏אינטש GTO6507 JBL
813 - 474 ₪

מתוך 11 חנויות
גודל: 6.5 אינטש , סוג הרמקולים: קומפוננט , הספק: 210 וואט , מותג: JBL , הספק אפקטיבי: 70 וואט RMS , Way: 2 Way http://213.8.106.75/pics/6/5/8/5/15905856c.gif

זוג רמקולים ‏4 ‏אינטש KFC1061S Kenwood
249 - 199 ₪
גודל: 4 אינטש , סוג הרמקולים: זוג רמקולים , הספק: 120 וואט , מותג: Kenwood , הספק אפקטיבי: 40 וואט RMS http://213.8.106.75/pics/7/7/1/4/13884177c.gif

מגבר לרכב Platinum Audio USC9980
399 - 329 ₪

הספק אפקטיבי: 4x60 וואט RMS , גישור לסאב: בעל גישור לסאב , יצרן: Platinum Audio , הספק מקסימלי: 1000 וואט , מספר ערוצים: 4
http://213.8.106.75/pics/1/7/6/0/22060671c.gif

תגיד לחבר שלך ששוה להוסיף עוד כמה שקלים ולקבל תמורה רבה תמורת סכום מינימלי
זה סט שמע זול ברמה טוב + לפי דעתי עם הייתי במקומו זה מה שהייתי קונה מקווה שעזרתי

stio
24-07-09, 15:46
קודם כל תודה.

הבעיה היא שהרדיו הנ"ל לא כולל בלוטוס, הוא רוצה אך ורק עם בלוטוס. בנוסף הרמקולים 6.5 זה סט קונפוננט ומכילים גם זוג טוויטרים. האם בפונטו ספייס יש איפה להתקין בכלל טוויטרים? אני חושב שהפונטו הגיעה בזמנו רק עם רמקולים.

yair068
24-07-09, 15:47
קצת בדקתי בנושא.
יש רדיו דיסק של קנווד עם יכניסה שלUSB לחיבור נגן נייד המחירים יקרים מאוד בסביבות 1500 ש"ח.
משום מה בדקתי על דרכי בתחנה המרכזית הישנה בת"א וראיתי בעניי קנווד עם כניסה של USB ב-650 ש"ח ומקולים קדמיים ב-150 ש"ח דגם המכשיר אם אני לא טועה 543.
משום מה בזאפ לא מצויין לקנווד 543 יציאה ל-USB וזה מה שחשוב אתה מוריד שיר וישר הוא ברכב.
קיצר אם תרצה אבדוק לך עוד פעם ביום ראשון

command sergeant major
24-07-09, 15:50
אם רוצים אין זו אגדה אם חבר שלך מתגורר קרוב אלינו הוא מוזמן לשמוע את מערכת השמע שלי ולהתרשם
לגבי הבלוטוס -אם הוא מתכוון לחבר את הטלפון בתור דיבורית אז זה ממש לא איכותי ובקיצור פשוט לא זה
כדרך אגב ניתן להוסיף למערכת מתאם בלוטוס בעלות של 300 שקל מקורי

stio
24-07-09, 15:50
בעיקרון אפשר להסתפק רק עם כניסת AUX קדמית, הבעיה בכניסה הזו שצריך להעביר את השירים מהנגן עצמו וזה לא בטיחותי תוך כדי נסיעה. מה שיותר חשוב הוא הבלוטוס והיציאות למגבר וסאב (הסאב מתחבר בכלל לרדיו או למגבר? איך זה הולך?)

החבר גר בעתלית, התכוונו לרכוש מאוטו דיפו בחוצות המפרץ. האמת שלא שאלתי אותו בשביל מה הוא צריך את הבלוטוס, אבל הוא אמר שזה חובה..

command sergeant major
24-07-09, 15:52
קצת בדקתי בנושא.
יש רדיו דיסק של קנווד עם יכניסה שלUSB לחיבור נגן נייד המחירים יקרים מאוד בסביבות 1500 ש"ח.
משום מה בדקתי על דרכי בתחנה המרכזית הישנה בת"א וראיתי בעניי קנווד עם כניסה של USB ב-650 ש"ח ומקולים קדמיים ב-150 ש"ח דגם המכשיר אם אני לא טועה 543.
משום מה בזאפ לא מצויין לקנווד 543 יציאה ל-USB וזה מה שחשוב אתה מוריד שיר וישר הוא ברכב.
קיצר אם תרצה אבדוק לך עוד פעם ביום ראשון

יש בזה המון זיופים וצריך לדעת איפה לקנות ומקום אם אבא ואמא שיהיה לך איפה לקבל שירות
פיוניר נותנת 3 שנות אחריות ככה שזה משתלם

command sergeant major
24-07-09, 15:56
בעיקרון אפשר להסתפק רק עם כניסת AUX קדמית, הבעיה בכניסה הזו שצריך להעביר את השירים מהנגן עצמו וזה לא בטיחותי תוך כדי נסיעה. מה שיותר חשוב הוא הבלוטוס והיציאות למגבר וסאב (הסאב מתחבר בכלל לרדיו או למגבר? איך זה הולך?)

החבר גר בעתלית, התכוונו לרכוש מאוטו דיפו בחוצות המפרץ. האמת שלא שאלתי אותו בשביל מה הוא צריך את הבלוטוס, אבל הוא אמר שזה חובה..

הסאב מתחבר למגבר
אבל פונטו הוא אחד הרכבים היותר אקוסטים שאני
מכיר ככה שרמקולים טובים ומגבר יעשו את העבודה פלאים גם ללא סאב
ולגבי אוטו דיפו אני קצת מחרים אותם הם יקרנים וניתן למצוא את אותם פריטים
בהבדל של עד 40 % פחות

raanan_t
24-07-09, 16:03
האם בפונטו ספייס יש איפה להתקין בכלל טוויטרים? אני חושב שהפונטו הגיעה בזמנו רק עם רמקולים.

יש מקום במשלושי המראות,למרות שנתקלתי בכמה HGT שבהן לא היה מקום.
מציע להעיף מבט, אם יש שם רשת אז יש מקום, ממש בסמוך לידית כיוון המראות.

command sergeant major
24-07-09, 16:05
ועוד דבר על מנת למצוא את המחיר הכי זול צריך לעשות סקר שוק בן החניות ולקנות כמעט כל דבר בנפרד ואפשר להתמקח על המחיר
שלא כמו אוטו דיפו שאין אם מי לדבר
אני יכול לתת לך רישימה של חניות שאני קונה מהם והם באזרונו +-
יש את אוטS צק פוסט
טופ סאנוד חיפה
עלאה חסון דילאת אל כרמל
נצרת עלית קאר אודיו דייזין
מוטי צליל וחלק צק פוסט
כל אלה הטובים שבטובים עם מחירם ומוצרים מעולים

stio
24-07-09, 16:07
אני רכשתי מאוטו דיפו רדיו דיסק של קנווד 241 בזמנו (לפיאט אונו) ב- 600 ש"ח עם אחריות ל3 שנים, ובכל המקומות האחרים רצו בין 650-700 ש"ח על אותו המכשיר, אז לא יודע מה להגיד לך בנושא היקרנות שלהם, אולי פעם הם היו יקרנים והם הוזילו מחירים?

בכל אופן אין מכשיר עד 1000 ש"ח עם בלוטוס שאתם ממליצים עליו או שחייבים להגדיל את התקציב/ להתפשר בדרישות?

עריכה:
רענן- תודה, נושא הטוויטרים ייבדק.

dodihob
24-07-09, 16:09
גיא, מכיוון שחברך מעוניין לשדרג בעתיד לסאב+מגבר עדיף כי ישקיע את כל ה-500 על קומפוננט קידמי.
חבל שיקנה עכשיו רמקול ב-250 שקל וישדרג שיתקין מגבר.
וכן יש מקום לטוויטרים, נכנסים בפאנל של השליטה במראות הצדדיות, צריך לשבור שם חתיכת פלסטיק קטנה (מבפנים, לא רואים וגם לא פוגע בכלום), יוצא אסטתי ומיקום מצויין.
לפי דעתי שיקנה מורל טמפו 6.5, לגבי הרדיו-דיסק שיבחר מה שמתאים לו (למרות שלא נראה לי שימצא עם bluetooth במחיר שכזה) אני הייתי קונה פיוניר.
אם הוא ירצה להגביר את האחוריים שיקח בחשבון שהוא יצטרך לקנות מגבר 6 ערוצים או מגבר 4 ערוצים + מונובלוק + קבל.
לכן אני ממליץ להגביר קידמיים וסאב, (ולכן ההשקעה בקידמיים) ולכך דרוש מגבר 4 ערוצים אחד.
מקסימום לאנשי היושבים מאחורה תחבר את ה-4 אינץ מקוריים לרדיו דיסק שלא יתלוננו.
עם הנ"ל + מגבר 4 ערוצים "נורמלי" + סאב לפחות kicker comp c הבחור יהיה מרוצה עד השמיים.
לא לקנות סאב פיוניר!!

command sergeant major
24-07-09, 16:09
יש מקום במשלושי המראות,למרות שנתקלתי בכמה HGT שבהן לא היה מקום.
מציע להעיף מבט, אם יש שם רשת אז יש מקום, ממש בסמוך לידית כיוון המראות.

שהקומפוננט מגיע יש שתי אופציות של התקנה לטויטר 1 על ידי חור בירעה והתקנת תושבת שקועה
2 מגיע עם זאת עוד תושבת נוספת ללא חור שזה מעטפת לטויטר שניתן להדביק היכן שרוצים באמצעות דבק דו"צ טוב

command sergeant major
24-07-09, 16:13
גיא, מכיוון שחברך מעוניין לשדרג בעתיד לסאב+מגבר עדיף כי ישקיע את כל ה-500 על קומפוננט קידמי.
חבל שיקנה עכשיו רמקול ב-250 שקל וישדרג שיתקין מגבר.
וכן יש מקום לטוויטרים, נכנסים בפאנל של השליטה במראות הצדדיות, צריך לשבור שם חתיכת פלסטיק קטנה (מבפנים, לא רואים וגם לא פוגע בכלום), יוצא אסטתי ומיקום מצויין.
לפי דעתי שיקנה מורל טמפו 6.5, לגבי הרדיו-דיסק שיבחר מה שמתאים לו (למרות שלא נראה לי שימצא עם bluetooth במחיר שכזה) אני הייתי קונה פיוניר.
אם הוא ירצה להגביר את האחוריים שיקח בחשבון שהוא יצטרך לקנות מגבר 6 ערוצים או מגבר 4 ערוצים + מונובלוק + קבל.
לכן אני ממליץ להגביר קידמיים וסאב, (ולכן ההשקעה בקידמיים) ולכך דרוש מגבר 4 ערוצים אחד.
מקסימום לאנשי היושבים מאחורה תחבר את ה-4 אינץ מקוריים לרדיו דיסק שלא יתלוננו.
עם הנ"ל + מגבר 4 ערוצים "נורמלי" + סאב לפחות kicker comp c הבחור יהיה מרוצה עד השמיים.
לא לקנות סאב פיוניר!!
אם היית קורא לפני שרשמת היית רואה שהתקציב הוא דל מאוד וקיקר עולה הכי פחות 500 בלי תיבה
שלא לדבר על מונו וקבל וכ"ו

bastard007
24-07-09, 17:24
תודה רבה על התגובות... הממ קצת שינוי פרטים שתידעו יותר מי נגד מי פה.
אני מחפש מערכת רדיו דיסק טובה כמו שהבאתם לא צריך בלוטוס,זה כבר לא חשוב לי כל כך וסתם מיותר.
אני מחפש מערכת איכותית באמת כי רוב הכסף יושקע על זה מהסיבה שאני לא מחפש סאב ומגבר,האוטו יחסית קטן ומערכת טובה + רמקולים איכותיים יעשו את העבודה הנדרשת.
חשוב לי גם אם אפשר שחלק מהמערכת תהיה בצבע כחול כי רוב האוטו כחול וזה יתן גוון של צבע יפה.
מה שהבאתם ומתאים לי רשמתי לי,אם אפשר גם קצת חוות דעת והמלצות נוספות.

בנוגע לרמקולים כן הדרישות נעשות אותו דבר עד 500 ש"ח במידה וההשקעה שווה אני גם יכול להגדיל את התקציב אבל רק אם זה באמת שווה.

תודה גיא....

stio
24-07-09, 17:37
אז בשביל מה רצית בלוטוס מלכתחילה, התכוונת לחבר את הטלפון בתור דיבורית?

וכמו שציינו כאן, תסתכל בחלק הפנימי של המראות. האם אתה רואה שם רשת או סתם פלסטיק?
אצלי בפאביה (כמו ששמעת ביום העצמאות) גם רדיו דיסק פשוט (קנווד 312) ו- 4 רמקולים וטוויטרים עושים את ה- "עבודה" מצויין, השאלה היא איזה "עבודה" אתה מחפש...
עד לפני יומיים מגבר וסאב היו חובה, היום בבוקר זה היה צריך להיות מותקן בעתיד, ועכשיו אתה מוותר כליל. הייתי ממליץ בכל זאת על מכשיר עם יציאות למגבר, מי יודע, אולי עוד שנה תרצה להתקין?

ואיפה התמונות של הרכב?! :)

Ron_Dadon
24-07-09, 18:05
אני הייתי מעדיף להוריד את התקציב למערכת ולהעלות במקביל את התקציב לרמקולים.
מערכות בטווח של 500-600 שקלים יספקו צליל רוב הסיכויים באותה האיכות של מערכת של 1000 שקלים (המגברים לרוב זהים, MOFSET אם אני לא טועה), וההבדל שעליו אתה משלם עוד 400 שקלים (ברוב הדגמים) יהיה על עיצוב יפה יותר ועוד איזה פיצ'ר או שתיים שממש לא יהיו קשורים לאיכות הסאונד.

מכיוון שאתה לא מתכנן לשים מגבר - סט קומפוננט איכותי מקדימה + 2 רמקולי Full Range מאחור (לדעתי אפשר להישאר עם אלה של הפונטו, ולהעביר את "מרכז" הסאונד לחלק הקידמי של הרכב).

אני אישית התקנתי MOREL PULSE שעלו לי כ-400 שקלים ואני נהנה מהם עד מאד (אפילו עם המערכת הישנה שלי של קנווד), והיו בפורום המלצות טובות על הדגם המתקדם יותר של MOREL שנקרא TEMPO (ועולה כבר לכיוון ה-600+).

dodihob
24-07-09, 18:26
command sergeant major
אם אתה היית קורא עד הסוף אולי אתה לא היית מגיב;)
בנוגע לתקציב, התקציב הנ"ל מדבר רק על רמקולים (500) ורדיו דיסק (1000) (לא כולל מגבר/סאב בתקציב)
בדרישות של הרדיו דיסק מפורט כי הוא רוצה "יציאות לחיבור סאב ומגבר בעתיד" (לכן יהיה תקציב נוסף לנ"ל)
אם כך המלצתי על השקעה בקידמיים בלבד וזאת מכיוון שלפי זה הוא התכוון להביא סאב בעתיד.
אני דיברתי על מה לקנות עכשיו בהתחשב על מה שהוא ישדרג בעתיד בכדי שלא יעשה טעויות ואחר כך יצטרך להחליף, בגלל זה לא שווה להחליף אחוריים כי במיילא לא תגביר אותם בגלל שזה דורש גם קבל ומונובלוק מה שלא המלצתי ;)
שוב לא בגישה רעה אבל אני יודע לקרוא

עכשיו לאחר שהבחור החליט שהוא אינו רוצה להשקיע סאב/מגבר
אני מצטרף להצעה של רון, סט קומפוננט מקדימה של מורל (פולס או טמפו) אפשר גם JBL.
אני אישית הלכתי על ה-JBL הרמקול יהיה יותר מנוצל על ידי המערכת, הינו 45rms לעומת המורל שהם סביבות ה-110rms אם אני לא טועה.
אך מאחורה חייב 6x9 שיתנו לך את הבאס החסר, כאן עצתי היחידה היא 6x9 מורל טמפו שפשוט מצויינים.
שוב זאת העלאה בתקציב אבל לא תתחרט על כך, אופציה שנייה היא כמובן יד2 מקארספורום.
שיהיה הרבה בהצלחה תתחדש ושיהיה שבת שלום לכולנו.

Lexxxa
24-07-09, 18:51
שלום לכם.

הנה 3 דגמים של PIONEER באתר זאפ בסביבות 1000 ש"ח:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=687208 ---- Pioneer DEHP5000UB

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=687211 ---- Pioneer DEHP6000UB

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=687211 ---- Pioneer DEHP6000UB

שהם גם כוללים את BLUETOOTH (לפי המפרט של מערכת)

מקווה שעזרתי

stio
24-07-09, 19:08
קיבלתי תמונות של הרכב, אחת מהן של פנים הרכב ורואים את המערכת המותקנת שם כעת. (זה מהבעלים הקודמים).
לא יודע מה להגיד, לדעתי מה שמותקן שם זה מכשיר יוקרתי... מישהו מזהה אותו?! הוא אומר שהוא "מעפן" (לא שומעים בו טוב). אולי הבעיה היא ברמקולים בלבד? האם כדאי להחליף את המערכת הזאת כמו שהוא רוצה?

מצ"ב תמונה.

shachar
24-07-09, 19:41
אולי משהו כזה ?

Ron_Dadon
24-07-09, 20:39
אדיר :D:D:D

גיא, רוב הסיכויים מהתבוננות בתמונה שצרפת שזה איזו מערכת "Eagle משהו" או כל דבר בסיגנון שמוכרים במחיר מופקע של 400-500 שקלים בכל חנות DIY מצויה. איכותי ויוקרתי זה בטוח לא.

אלי_בוני
24-07-09, 20:52
הועלה פה המילה "קבל" ואני מבין שמתכוונים לקבל דיגיטלי ששומר על מתח גבוהה באוטו ומשפר את איכות הצלילים במעט, זה ממה שידוע לי מפה לאוזן.
הייתי רוצה לדעת אם יש פה מישהו שבאמת יודע מה הקבל הדיגיטלי עושה ?

stio
25-07-09, 22:14
עדכונים:

קודם כל הרכב שנת 2001 ולא 2003 כמו שציינתי (ראיתי ישר סיומת 10= שנת 2001). נהגתי עליו והוא נוסע מצויין למרות הק"מ שהוא עבר (156K), חוץ מזה שמדובר בגיר ידני שחסר לי מאוד כבר 9 חודשים.

ניגשנו היום ל"אוטו דיפו" בחוצות המפרץ, רכשנו רדיו דיסק, רמקולים קדמיים ואחוריים.
להפתעתנו מכשירים של "פיוניר" שהמלצתם לא היו בסביבות התקציב (1000) אלא 1700 ש"ח וצפונה, מה שאילץ אותנו לרדת ממותג זה.

המותגים שנשארו זה פנסוניק, JVC, קנווד ו- LG. לבסוף נבחר המכשיר של LG בגלל העיצוב והתאורה הכחולה (שגם מתחלפת לאדומה), מצ"ב תמונה.
למכשיר יש בלוטוס, 2 יציאות למגבר, שלט רחוק, פאנל נופל ונשלף, כניסת AUX וגם כניסת USB- בעצם עונה על כל הדרישות הראשוניות.
המערכת והרמקולים הותקנו תמורת 160 ש"ח אצל "אוטו דיפו", בזאת אני רוצה לנצל את הבמה ולהמליץ על מרכז ההתקנות שלהם והחנות עצמה- שירות ומקצוענות ברמה גבוהה. ההתקנה עברה חלק ורואים שהמתקין שם יודע להתקין ולא גורם לנזקים ברכב כמו "רדיו מילאנו" אצלכם במרכז הארץ...
כמו כן הגיע רכב להחלפת 4 צמיגים והחלפת טאסות ועוד רכב להחליף מצבר- העבודה מקצועית.

בנוגע לרמקולים שכחתי את המותג, עקב מגבלת תקציב נאלצנו לא לרכוש את הטובים ביותר (פיוניר, קנווד ושות'), אלא להתפשר מעט (אבל בשום אופן לא זבל סיני).

לאחר ההתקנה שומעים מצויין. אגב, הרמקולים הקדמיים שהיו מותקנים שם התפרקו ביד למתקין, לא ראיתי דבר כזה בחיים, הרמקול היה קרוע מבפנים. בנושא הר"ד שהיה מותקן שם מדובר היה בזבל סיני, אפילו היתה בעית מגעים וכשלחצו על המסך עצמו הרדיו נכבה ונדלק מעצמו.

תודה לכל מי שייעץ ומקווה שאני אזכה בהגרלת הפורשה (אכלתי היום במקדולנדס) ואז אני אתן לכם סיבוב...

dodihob
26-07-09, 00:47
הכי חשוב שאתם מרוצים.
אישית לא הייתי אומר שהטובים ביותר זה פיוניר, קנווד וכדומה, אלה זה הרמה הבסיסית ביותר וכל מה שמתחת לנ"ל זה כבר בזבוז של כסף.
אבל כל אחד ומה שטוב לו, היה לי חבר לעבודה שהקפיץ אותי יום אחד באפלאוז שלו ואמר לי ששומעים אצלו משהו מדהים. הרמקולים כל כך חרחרו והאיכות ברמה כל כך ירודה שיותר סבלתי מאשר נהנתי.
אגב כמה עלה כל הסיפור?

בכל זאת תתחדש:]

stio
26-07-09, 01:13
קודם כל האיכות מצויינת והרמקולים לא מחרחרים גם בווליום גבוה, אך כמובן שמגבר ישפר עוד את האיכות. מה שכן, מורגש המחסור בבאס (לא קריטי).
תופעת הרמקולים המחרחרים והנחנקים מוכרת לי היטב עוד מתקופת האונו והרדיו דיסק הסיני שהיה מותקן שם.

לגבי מחיר: הרדיו דיסק עלה 950 ש"ח, הרמקולים הקדמיים "6.5 עלו כ- 350 ש"ח, והרמקולים האחוריים "4 בצידי המגש האחורי עלו כ- 250 ש"ח. סה"כ על הציוד 1550 ש"ח (לא כולל התקנה, ההתקנה עוד 160 ש"ח). הוא גם קנה שטיחים מניקל בצבע תכלת במעל 100 ש"ח (אני אישית אמרתי שכל אחד והטעם שלו, אבל אני מעדיף לשמור על רכב איך שהוא יצא מקורי מהמפעל, ולא להוסיף/ לשנות בו דבר).

סה"כ מעל 1800 ש"ח כולל חומרי ניקוי לג'אנטים מגנזיום המקוריים של פיאט שכנראה לא ראו שטיפה מ- 2001...

באופן כללי היו רמקולים "6.5 גם ב- 950 ש"ח ומצד שני רמקולים "4 גם ב- 100 ש"ח, אז מה שהורכב היום על הרכב זה משהו באמצע.