PDA

View Full Version : משהו חדש ששמתי לב אליו ,מבקש עזרה.

asaf123
17-07-09, 05:50
לילה\בוקר טוב מיצטער על השעה אבל אני צריך את עזרתכם.
כשאני נוסע במהירות שהיא מעל 10 קמ"ש וזה רק לאחרונה אם אני בהילוך שני ואני מוריד לראשון כשהגלגלים מיסתובבים עוד אז יש חריקה מהגיר חריקה ממש חזקה.
וההילוך מישתלב אבל בכח.
כל שאר ההילוכים ניכנסים חלק, מה שמוריד ממני דאגה שהקלטץ' לא מפריד ויש לציין שמתחתי את הקלץ' אתמול.
אם אפשר חוות דעת או הכוונה לגבי הבעיה אני אשמח מאוד .
חשבתי לכוון סינכרון דפוק בגיר אבל לא מיסתדר לי שכשהקלץ' לחוץ עד הסוף וזה חורק לי למרות שאני בטוח שזה לא היה קיים בעבר כי אני אחד שכן יורד לראשון לצורך האטה או האצה חזקה ממהירות נמוכה.
ועוד דבר שיש לציין שההעברה מראשון לשני חלקה לחלוטין.
מדובר באונו 94.
ואם יש סיכוי שמתיחה של הקלץ' תפתור את הבעיה? או שיש כוון אחר ?
אבל שמן גיר יש ולא חסר אפילו טיפה.
כל שאר ההילוכים עוברים וניכנסים חלק כולל הילוך אחורי רק הראשון החליט לעשות צרות שאני מקווה שאני אפתור בעזרתכם שיהייה לילה\בוקר טוב ותודה רבה מראש לעונים.

maayan135
17-07-09, 11:22
לפי כל מה שנאמר פה בפורום בעבר, בפיאט אונו אמורים להכניס הילוך ראשון ורוורס במצב של עמידה מוחלטת בלבד כשאתה עומד יכול להיות שאין רעש כמו שציינת?

stio
17-07-09, 11:28
באונו אי אפשר להכניס לראשון כשהרכב בתנועה. כלומר אפשר, בקושי, אבל אתה תהרוס ככה את הגיר מהר מאוד.
שלב להילוך ראשון רק כאשר הרכב על 0 קמ"ש. במידה ומשתלב חלק במקרה זה- אין לך בעיה ברכב כלל.

asaf123
17-07-09, 16:04
נכון חבר'ה כשאני עומד במקום אן שום רעש וההילוך מישתלב חלק.
אתם אומרים שאין שום בעיה?

saar
17-07-09, 16:17
אין שום בעיה,
אתה יכול לשלב להילוך ראשון שהאונו בנסיעה רק אם תקפיץ את הסל"ד.
משמע נסיעה על מהירות של 20 קמ"ש בהילוך שני, ואז לחיצה קלאץ' והעברה להילוך סרק תוך כדי הנסיעה, לאחר העברה להילוך סרק, עזיבת הקלאץ', מכה גז בהילוך סרק להקפצת הסל"ד, ואז מיד קלאץ' והעברה לראשון.
ואז הוא יכנס לך חלק.
אבל לא נראה לי שאתה תעשה את זה, אז פשוט תחליף לראשון שאתה בעמידה, ואם אתה בנסיעה ממש איטית ואתה מעוניין להכניס לראשון, אז פשוט תלחץ על הקלאץ', ותשחרר אותו עד החצי, ואז הראשון יכנס כמו מלך.

Ron_Dadon
17-07-09, 16:21
במקרה של האונו זה מיותר לחלוטין (וגם בשאר המקרים לדעתי)
ההילוך ה-2 מגיב בסדר גמור גם ממהירות של 5-10 קמ"ש. ההילוך הראשון באמת נועד ברכב המדובר להתחלת נסיעה בלבד, ואחרי הכל, רובנו פה לא נהגי משאיות שמיומנים בדאבל קלאץ' ;)

את ה"גלישה" משיעורי הנהיגה אני מאמין שכולם כבר זנחו שבוע אחרי הטסט, אז אני לא מוצא שום סיבה שבעולם להעביר לראשון בזמן נסיעה.

unoies
17-07-09, 17:23
גם לי אותו בעיה בראשון ברוורס החלפתי שמן אבל לא פתרתי הבעיה אני לא יודע אפ יש קשר לקלאץ

Ron_Dadon
17-07-09, 20:56
אני לא מבין את ההתעקשות שמשהו לא בסדר.
כך הגיר של האונו מתנהג, זה תקין. כך זה בכל אונו, בין אם זו תופעה שנוצרה עם חלוף השנים (ולאונו לא חסר כאלה על הכביש) או שכך זה היה מאז ומתמיד (וזה אין לי מושג, הייתי בן 10 אז :p), בשורה התחתונה בכל אונו שנמצאת על הכביש היום הגיר מתנהג כך.

asaf123
17-07-09, 21:18
אוקיי תודה רבה לעונים.
ובעניין הרברס החורק לפני שאתה רץ להחליף גיר תבדוק מתיחה וכוון של הקלץ'.
ועוד דבר באונו הרברס הוא הילוך בלי סינכרון ובגלל זה חייב להכניס רברס רק בעמידה מוחלטת.