PDA

View Full Version : בעיית מזגן לא מובנת

אלי_בוני
12-07-09, 10:16
שלום חברה יש לי בעיה קטנה במזגן וזה משגע אותי דווקא שהגיע הקיץ.
אז ככה כשאני מפעיל את המזגן אני מרגיש על האוטו שהמזגן הופעל ולוקח את הכוח שלו מהאוטו כולל בנסיעה ואפילו הרדיאטור מתחיל לעבוד, אבל מה לא יוצא כלום אבל כלום אפילו אין זכר שיש מזגן באוטו.
עכשיו אין אפשרות שנגמר לי הגז כי בדקתי את זה גם על החימום ועל כול צורה אפשרית וחוץ מזה מילאתי לא מזמן ולא השתמשתי עד כדי כך במזגן .
מה לדעתכם יכולה להיות בעיה במקרה זו, והאם יש סיכוי שמדובר במדחס (מילה שלא אוהבתים לשמוע) ?
תודה לכול מי שעוזר אלי.

רפי לין
12-07-09, 13:48
דבר ראשון זה להחליף את מסנן האויר הפנימי שנמצא מתחת לדשבורד הצד ימין (צד הנוסע).
מסנן סתום מקטין מאוד את משב הרוח של המפוח הפנימי וגם רמת הקרור חלשה מאוד.
בברכה - רפי לין :)

saar
12-07-09, 22:18
אלא אם כן אתה שם במיזוג בבורר מצבים על מצב סירקולציה ואז אין לך שימוש בפילטר.
עליך לבדוק עם שעונים והם יגידו לך בדיוק מה הבעיה, במידה והמדחס תקין ומראה על לחץ יניקה טוב, המייבש נקי ומעבה והמאייד, אז כנראה שמדובר בשסתום וויסות לחצים הנמצא אצלך באזור המאייד ביחידה הפנימית.

רפי לין
13-07-09, 00:30
סער, אתה טועה ומטעה.
בפונטו ספייס המסנן אויר הפנימי נמצא בתוך תא הנוסעים, בתעלת האויר שאחרי המאורר הפנימי, כך שגם אויר חיצוני וגם אויר פניימי עובר דרכו וזאת הסיבה שהוא נסתם מהר יותר ממסננים שרק האויר החיצוני עובר דרכם.

אלי_בוני
13-07-09, 04:14
אוקיי רפי תודה על העזרה והניסוח אני חושב שאני יבדוק את זה בדרך זו.
אבל יש לציין לא יוצא לי אויר כלל מהפתחים של המזגן.
עוד שאלה קטנה רפי עבודה של ניקוי המסנן אויר יעלה לי בערך? או שאפשרי עבודה עצמית.

Amit-IL
13-07-09, 05:29
אם אתה אומר שגם בחימום לא יוצא אויר מהפתחים תבדוק שהמפוח שזורק את האויר החם/קר לכיוון הפתחים בדש בורד תקין ופועל בזמן הפעלת המיזוג החם/קר.

saar
13-07-09, 15:15
תגיד לי שאתה מפעיל את הבורר מצבים מ 0 למהירות 1,2,3,4 אתה שומע בכלל משהו?
כי אם אתה לא שומע כלום, נראה לי שדיי חשוב לציין זאת כבר בתחילת השרשור!

ורפי, מה שאמרת נכון לאיזה דגמים ומודלים ?

אלי_בוני
13-07-09, 17:52
"אז ככה כשאני מפעיל את המזגן אני מרגיש על האוטו שהמזגן הופעל ולוקח את הכוח שלו מהאוטו כולל בנסיעה ואפילו הרדיאטור מתחיל לעבוד, אבל מה לא יוצא כלום אבל כלום אפילו אין זכר שיש מזגן באוטו."
זאת ציינתי בהודעה שהעלתי לשרשור שמהמזגן אכן מורגש כאילו עובד אך לא יוצא אויר ולא כלום שיחקתי אם כול מצב אפשרי על חימום או על קור ושאין תגובה.

saar
13-07-09, 20:12
הבנתי אותך, עכשיו תקשיב טוב מה תעשה, ותקרא היטב.

מתחת לתא הכפפות שלך יושב המפוח, תפקידו לזרוק את האוויר, הוא בדיוק כמו מאורר.
פרק את הכיסוי התחתון שלו, ואז תראה אותו, הוא עגול. שים סוייץ' , תפעיל חימום קירור זה לא משנה על מהירות גבוהה, ותבדוק מתח בשני החוטים שלו. אם אתה מקבל מתח בפלוס ובמינוס. נסה לשחק איתו עם היד ותראה אם הוא נתקע או משהו כזה (כמובן שאתה משחק איתו משמע מסובב אותו ידנית ביד , שים לב שאין כלל מפתח בסוייץ'!!!!!!!!!!!! שלא חס ושלום יוריד לך אצבע). אם עדיין אתה מקבל שם מתח ועדיין הוא לא מסתובב גם אחרי ששיחקת איתו קצת וסובבת אותו ידנית, לצערי הלך המפוח.

במידה ולא תקבל מתח, תחזור לכאן ונראה איך ממשיכים הלאה.

אלי_בוני
13-07-09, 21:57
מאה אחוז סהר הבנתי אותך אני יעשה את זה ויודיע לך ה ניסגר.
תודה רבה על העזרה באמת ולכולם על המאמץ.

רפי לין
14-07-09, 00:09
מה שכתבתי הנו לדגמי פונטו ספייס והלאה.
את המסנן לא מנקים אלא מחליפים לחדש.
ניתן לבצע זאת ע"י הסרת מכסה מלבני המחובר ע"י 2 ברגים אל גוך יחידת המזגן/חימום.

אלי_בוני
14-07-09, 22:04
וואלה סהר הסתבכתי אם התא ככפות בפירוק לא הצלחתי בדיוק ואני מפחד לא לשבור יש לך דרך להסביר לי אייך לפרק אם אתה יודע כמובן.

saar
15-07-09, 13:11
וואלה אלי מה אגיד ומה אומר, אם הסתבכת עם הפירוק של האזור הזה, אני לא רוצה לייעץ לך איך לפרק כי הכל עיניין של חוש טכני וקצת רקע, אם פירוק הפלסטיק מכביד עליך, איך תבדוק מתח שתגיע למצב שצריך לבדוק מתח? יכול להיות שאתה עלול לגרום לנזק מאשר לתועלת, כמובן בשוגג ולא במזיד, וכמובן אני אומר זאת לטובתך ולא חס ושלום בגנותך.
אני מבין שאתה מבת ים, צור איתי קשר בפרטי, ואני אשלח לך את הנייד שלי, ונראה אם יתאים לך לתת קפיצה אלי ואסייע לך במה שאני יכול.